Κιτρίνης - Ο λίθος της χαράς και της επιτυχίας

Κιτρίνης Χαλαζίας

Ο λίθος της χαράς και της επιτυχίας! Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν από νομάδες πληθυσμούς για προστασία από το κακό, από το δάγκωμα των Φιδιών και τις «ακάθαρτες» σκέψεις. Για τον άνθρωπο που τον Φέρει, ελκύει αφθονία, ευημερία και επιτυχία, πλούτο και καλή τύχη.

Σε ενεργειακό επίπεδο διεγείρει το κέντρο του ηλιακού πλέγματος (ενεργοποίηση αντοχής) και του τρίτου ματιού (ενεργοποίηση διαίσθησης). Υπό το πρίσμα αυτό βοηθάει σε καταστάσεις όπως η αϋπνία ή οι εφιάλτες. Ο κιτρίνης μετουσιώνει τα όνειρα και τις ευχές σε απτή μορφή. Ενθαρρύνει καινούρια ξεκινήματα και νέες αναζητήσεις. Ούτε κατέχει αλλά ούτε και συσσωρεύει αρνητική ενέργεια, αντίθετα τη μετουσιώνει, την διαλύει και την γειώνει, πάντα με προστατευτικό τρόπο για το περιβάλλον.

citrineΛειτουργεί ως μετατροπέας των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων σε θετικά, ενώ αποτελεί ένα κρυστάλλινο οχυρό για τους θεραπευτές. Ενδυναμώνει το εσωτερικό φως και φέρνει δημιουργικότητα, και Φαντασία στη ζωή. |δανική πέτρα για τους καλλιτέχνες κάθε τέχνης. Ο κιτρίνης είναι ένας εξαιρετικός λίθος για τις διαπροσωπικές σχέσεις, την εξομάλυνση οικογενειακών προβλημάτων και την προώθηση λύσεων (συνεκτικότητα και κατανόηση). Ελκύει χαρά και,αγάπη, ενώ παράλληλα προστατεύει απ' το πλήγωμα της καρδιάς. Είναι μια αποτελεσματική ασπίδα προστασίας απέναντι στη ζήλεια και την έχθρα.

Σε φυσικό επίπεδο, ενισχύει την αντοχή και την ενέργεια, υποστηρίζει το ενδοκρινικό σύστημα και τον μεταβολισμό και είναι ευεργετικός σε σύνδρομα χρόνιας κόπωσης. Βοηθάει στην αντιστροφή εκφυλιστικών νόσων, εξισορροπεί τον θυρεοειδή και διευκολύνει την ελάττωση των νεοπλασιών. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, την πέψη, τη σπλήνα και το πάγκρεας, την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Επίσης ανακουφίζει δερματικούς ερεθισμούς και αλλεργίες, κυρίως αυτές που οφείλονται σε τρόφιμα ή χημικές ασυμβατότητες. Μειώνει τις μολύνσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, ενώ ως ελιξίριο απελευθερώνει τα συμπτώματα της εμμήνου ρήσεως ή της εμμηνόπαυσης όπως εξάψεις, ορμονική ανισορροπία, ανακούφιση κόπωσης). Χρήσιμος για περιπτώσεις ναυτίας και πρωινής αδιαθεσίας.

Προσοχή: Ο κιτρίνης είναι πιθανό να επιδεινώσει την επιθετικότητα σε κάποιους ανθρώπους. Δεν συνίσταται σε άτομα με Φλογερή, ευέξαπτη Φύση και πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με τάση για συκοφαντία ή κουτσομπολιό!

Τοποθέτηση: Στην γωνία του πλούτου στο σπίτι ή την εργασία. Η απευθείας έκθεση του στην ηλιακή ακτινοβολία τον αποχρωματίζει.

citrine lemonLemon quartz (Lemon Κιτρίνης)

Χημική σύσταση: Διοξείδιο του πυριτίου (SiΟ2)
Σκληρότητα: 7 (Mohs)
Τον βρίσκουμε: Βραζιλία, Αφρική, Καναδά, ΗΠΑ και Ευρώπη

Πέτρα πολύπλευρη, παρασκευασμένη από κιτρίνη, αμέθυστο και σίδηρο. Δημιουργείται με υπερθέρμανση των ανωτέρω σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (περίπου 470 -560 C). Αυτή η διαδικασία είναι που του προσδίδει αυτό το λαμπερό κίτρινο χρώμα που το χαρακτηρίζει.

citrine lemonΤο κίτρινο χρώμα του συνδέεται με συναισθήματα όπως η διαύγεια, η επικοινωνία, η ευτυχία και η λήψη αποφάσεων, έτσι βοηθά στην εξισορρόπηση και την ενδυνάμωση αυτών των πτυχών. Το lemon quartz βοηθάει στη δομή, στη συγκέντρωση και ενισχύει την σκέψη και τις εισερχόμενες πληροφορίες. Θεωρείται ότι αποτελεί πομπό ενέργειας. Σε μεταφυσικό και μυστικιστικό επίπεδο ο λίθος αυτός ξεκλειδώνει τον πνευματικό κόσμο και επιτρέπει να «δούμε» σε αυτόν. Βοηθά στην απομάκρυνση των αρνητικών σκέψεων, αυτών που είτε στρέφονται εναντίον των άλλων είτε αυτών που γυρίζουν εσωτερικά στον χρήστη του. Σε νοητικό-συναισθηματικό επίπεδο, μειώνει την αμφιβολία για τον εαυτό μας, την ανησυχία, και την κατάθλιψη, φέρνοντας ισορροπία, αρμονία και ευτυχία. Ο λίθος πρέπει να προστατεύεται από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία για την διατήρηση του χρώματός της.

Διαφορές μεταξύ κιτρίνη και lemon quartz;
Σε Φυσικό και χημικό επίπεδο διαφέρει σε χαρακτηριστικά όπως ο κορεσμός και ο τονικός χρωματισμός. Όμως στον lemon quartz εμπεριέχεται και αμέθυστος στη σύστασή του, που κατ' επέκταση προσδίδει κι αυτός κάποια από τα χαρακτηριστικά του (π.χ. ενόραση, διαίσθηση). Εκεί ίσως να μπορούμε ν' αποδώσουμε και τις πιο έντονες και βαθιά πνευματικές ενέργειές του σε σχέση με τον κιτρίνη.

 

Pin It