Χρησιμοποιούμενοι θεραπευτικά, οι κρύσταλλοι έχουν τη δυνατότητα να αφυπνίζουν το ανθρώπινο, όπως και κάθε άλλο ενεργειακό σύστημα, στην υγιή κραδασμική του συχνότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με την ιδιαίτερη δόνηση κάθε ορυκτού που επιδρά με μοναδικό και καθορισμένο τρόπο στον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με το πού, πότε, πώς και για πόσο θα εφαρμοστεί στο σώμα του.

Κιτρίνης - Ο λίθος της χαράς και της επιτυχίας

Κιτρίνης Χαλαζίας

Ο λίθος της χαράς και της επιτυχίας! Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν από νομάδες πληθυσμούς για προστασία από το κακό, από το δάγκωμα των Φιδιών και τις «ακάθαρτες» σκέψεις. Για τον άνθρωπο που τον Φέρει, ελκύει αφθονία, ευημερία και επιτυχία, πλούτο και καλή τύχη.

Περισσότερα: Κιτρίνης - Ο λίθος της χαράς και της επιτυχίας

Σερπεντίνης λίθος - Η Πέτρα του Απείρου

Σερπεντίνης λίθος

Ο Σερπεντίνης ανήκει στα πυριτικά ορυκτά της ομάδας των Μαρμαρυγιών (ένυδρο πυριτικό μαγνήσιο) με σκληρότητα 3,5-Δ της κλίμακας Μωβ. Λόγω της μικρής του σκληρότητας και της ευκολίας επεξεργασίας του, χρησιμοποιήθηκε από την ανθρωπότητα ήδη από την Νεολιθική εποχή (5000 - 3000 π.Χ) για την κατασκευή τεχνουργημάτων.

Περισσότερα: Σερπεντίνης λίθος - Η Πέτρα του Απείρου

Χαροΐτης - Το "ορυκτό της μεταμόρφωσης"

Χαροΐτης - το ορυκτό της μεταμόρφωσης

Ο Χαροΐτης είναι μια πέτρα της μεταμόρφωσης. Είναι η πέτρα της ψυχής που ξεπερνά το Φόβο και δίνει θάρρος, σταθερότητα και ακεραιότητα. Προσδίδει ορμή, ζωτικότητα και αυθορμητισμό. Ενεργοποιεί την εσωτερική όραση και την πνευματική διαισθητική γνώση και βοηθά στην αντιμετώπιση γιγαντιαίων αλλαγών, σε πνευματικό επίπεδο.

Περισσότερα: Χαροΐτης - Το "ορυκτό της μεταμόρφωσης"

Μπλε Κυανίτης

Μπλε Κυανίτης

Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος καλείται να βρει την εσωτερική του δύναμη αλλά και ειρήνη, το ορυκτό βασίλειο επικαλείται για άλλη μία φορά, ώστε να φέρει το φως, καθώς και τη γνώση που κατέχει. Η εύθραυστη ισορροπία που βιώνεται με διάφορους τρόπους στα εσωτερικά μας επίπεδα, αλλά και στην καθημερινή μας ζωή έχει να κάνει με τις ουσιαστικές επιλογές.

Περισσότερα: Μπλε Κυανίτης

Nebula Stone: Η "Πέτρα του Κόσμου"

Nebula Stone - Η Πέτρα του Κόσμου

Ανακαλύφθηκε μόλις το 1994 από τους Roy και Karen Numberg και η ιδιαίτερη αυτή πέτρα αποτελεί μέχρι και σήμερα μυστήριο ακόμη και για τους επιστήμονες. Της έχουν δοθεί λόγω της ιδιαιτερότητας της οι ονομασίες «Πέτρα του Κόσμου» καθώς η μορφολογία και η εμφάνιση της θυμίζει διαστρικό-γαλαξιακό νεφέλωμα (Nebula), καθώς επίσης και «κοσμικό παράθυρο» (kosmic window) για λόγους που θα αναλύσουμε εκτενώς παρακάτω, και την καθιστούν άριστη πέτρα διαλογισμού.

Περισσότερα: Nebula Stone: Η "Πέτρα του Κόσμου"

Κρύσταλλος Χαλαζίας & Χρυσός

Κρύσταλλος Χαλαζίας και Χρυσός

Απαντώνται μαζί στη φύση; Τί μπορεί να συμβολίζει ο συνδυασμός τους;

Ο Συνδυασμός χαλαζία και χρυσού είναι ένας εξαιρετικά δυνατός συμβολισμός που μπορεί να μας διδάξει πολλά πράγματα σε πολλά επίπεδα. Πριν μελετήσουμε όμως το συνδυασμό τους, ας πούμε λίγα λόγια για τον καθέναν.

Περισσότερα: Κρύσταλλος Χαλαζίας & Χρυσός

Σταυρόλιθος: φέρνοντας στην επιφάνεια τα χαμένα κομμάτια της ψυχής μας

Σταυρόλιθος

Ο σταυρόλιθος (staurolite) είναι ένα αργιλλοπυριτικό ορυκτό που σχηματίζεται φυσικά με δύο δίδυμους κρυστάλλους που σχηματίζουν σταυρό ή χιαστό, εξ' ου και το ελληνικής προέλευσης όνομά του. Σαν ορυκτό εντοπίζεται κυρίως στην ευρωπαϊκή ήπειρο (Ρωσία, Αυστρία, Ελβετία κ.α.) και θεωρείται από τους χριστιανούς ως μια πέτρα που φέρνει προστασία και καλή τύχη.

Περισσότερα: Σταυρόλιθος: φέρνοντας στην επιφάνεια τα χαμένα κομμάτια της ψυχής μας

Σουγκιλίτης

Σουγκιλίτης

Ο σουγκιλίτης (sugilite) είναι ένας μωβ αδιαφανής λίθος που ενίοτε απαντάται σε ροζ, καφέ και μαύρο χρώμα ή μπλε - μωβ, κόκκινο - μωβ, καφέ - κίτρινο, πράσινο ανοικτό. Ο χημικός του τύπος είναι KNa2 (Fe,Mn,Al)2Li3Sil2O30. Έχει σκληρότητα 5,5 έως 6,5 , ειδικό βάρος 2,8, και κρυσταλλώνεται στο εξαγωνικό κρυσταλλογραφικό σύστημα. Το όνομα του πήρε προς τιμήν του Ιάπωνα γεωλόγου Kenichi Sugi που τον ανακάλυψε το 1944, στη Ιαπωνία. Σήμερα υπάρχει στον Καναδά, στην Ινδία, στη έρημο Καλαχάρι στη Νότια Αφρική καθώς και στην Αυστραλία. Είναι ένας από τους πιο πρόσφατα ανακαλυφθέντες και πιο σπάνιους λίθους.

Περισσότερα: Σουγκιλίτης