Λαβραδορίτης: Ο Αφυπνιστής της Συνείδησης

Λαβραδορίτης

Ο Λαβραδορίτης ή Σπεκτρολίτης ή Μαύρη Φεγγαρόπετρα είναι ένα ημιδιάφανο ορυκτό που ανήκει στην μεγάλη ορυκτολογική οικογένεια τω αστρίων* και στην κατηγορία Τεκτοπυριτικά (Πλαγιόκλαστα)*. Ο λαβραδορίτης περιέχει An50-70*. Η λάμψη των Πλαγιόκλαστων είναι υαλώδης ή μαργαριτώδης. Το χρώμα κυμαίνεται από άχρωμο, λευκό ή τεφρό, γκρίζο, μπλε και κίτρινο. Ακόμη μπορεί να είναι υποκύανο, υποπράσινο, ή σαρκόχρωμο.

Στην περίπτωση του Λαβραδορίτη συχνά παρατηρείται ένα ωραίο παιχνίδισμα χρωμάτων (κυανό, πράσινο) γνωστό ως λαβραδορισμός. Ο λαβραδορίτης χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό υλικό λόγω της ωραίας μεταλλαγής των χρωμάτων του.

Ο χημικός του τύπος είναι (Ca,Na)(Al,Si)4O8, η σκληρότητα του είναι 6,5, και το ειδικό βάρος 2,7. Χώρες που πηγάζει είναι η Ιταλία, Γροιλανδία, Φιλανδία, Ρωσία,, στην Ουκρανία, στα Ουράλια Όρη, στις Η.Π.Α. στον Καναδά και Μαδαγασκάρη, στη Γαλλία και στην Αγγλία.

Φυσικές Ιδιότητες: Σκληρότητα 6 - 6,5,  Δείκτης Διάθλασης: 1,56 - 1,57

Όταν η επιφάνεια του γυαλιστεί, εμφανίζει ένα εντυπωσιακό ιριδισμό. Ένα παιχνίδισμα του φωτός με εναλλασσόμενες ανακλάσεις πολλών χρωμάτων. Το οπτικό αυτό φαινόμενο δημιουργείται από την ανάκλαση του φωτός στα διαδοχικά επιφανειακά στρώματα του ορυκτού.

Το βρίσκουμε σε όλα τα μεγέθη κυρίως γυαλισμένο, φαίνεται μαύρος έως να βρεθεί στην αντανάκλαση του φωτός ενώ η κίτρινη μορφή του είναι διαφανής!

Ο Λαβραδορίτης έχει την αντανάκλαση και το ιξώδες των φτερών της πεταλούδας και είναι συνώνυμος με τις ιδιότητες της πνευματικής εγρήγορσης και ενόρασης. Το ημιπολύτιμο αυτό πέτρωμα θα φαίνεται να παίρνει διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τη διαφορά στην διάθλαση του φωτός, και λέγεται ότι φέρνει συγκέντρωση και εστίαση στο περιβάλλοντα χώρο του.

 

Λίθοι λαβραδορίτηΕίναι ένα ορυκτό που έχει άμεση σχέση με την εκδήλωση του σκοπού της ζωής μας στη Γη, ενώ ταυτόχρονα μας δίνει στήριξη και πίστη προς αυτόν. Ο λαβραδορίτης είναι μια μυστηριακή πέτρα μεγάλης προστασίας, η πολύχρωμη ομορφιά του Λαβραδορίτη αντανακλά αληθινά την τέχνη της φύσης. Αύτη η πέτρα "παίζει" με το φως, μπορείς να διακρίνεις χρώματα από το γκρι προς το μαύρο, το μπλε και το κίτρινο.

Ο Λαβραδορίτης ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά γύρω το 1800 μ. Χ. στο νησί St.Pauls στο Labrador του Καναδά, όπου πήρε το όνομα του. Αρχικά χρησιμοποιείται από Ιθαγενείς Αμερικανούς στο Μαίην για διάφορα στολίδια και σε έργα τέχνης τους. Φημισμένος για το υπνωτιστικό μείγμα των λαμπερών χρωμάτων - μπλε, πορφυρού, χρυσού, κίτρινου και μελανού.

Οι πολύτιμες ποιότητες του Λαβραδορίτη, που χρησιμοποιούνται στην στη Φινλανδία είναι η καλύτερη ποιότητα λαβραδορίτη και υπάρχει σε μικρές ποσότητες. Μας βοηθάει να αποδεσμευτούμε από την κριτική για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Τον Λαβραδορίτη τον βρίσκουμε σε ακατέργαστη μορφή, σε γυαλισμένη μορφή, σε κσμήματα και σε αξεσουάρ.

 

 

 

Οι Θεραπευτικές ιδιότητες του Λαβραδορίτη

Ανυψώνει τη συνείδηση, εκτρέπει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την αύρα και παρεμποδίζει τις Λαβραδορίτης πολυεδρικός δεμένος με κλωστή μεταξένια, Νότα Κυμοθόηδιαρροές ενέργειας. Ανυψώνει τη συνείδηση, εξαφανίζει τους φόβους και τις ανασφάλειες. Δυναμώνει τη πίστη στον εαυτό μας, ηρεμεί και δίνει ενέργεια στη φαντασία φέρνοντας νέες ιδέες. Δίνει δύναμη και υπομονή. Βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, είναι χρήσιμο για την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς, και την ένταση της περιόδου.

 

 

Τοποθέτηση

4ο ενεργειακό κέντρο

ΛαβραδορίτηςΑντανακλά το φως ανώτερων υπάρξεων και διευκολύνει την επαφή μαζί τους, με σκοπό να διδαχτούμε απ' αυτές. Το εσωτερικό φως του λαβραδορίτη είναι ικανό να μας βοηθήσει να συγκροτήσουμε τον εαυτό μας μετά από ένα ισχυρό σοκ, σε όλα τα πεδία

Μας βοηθάει να αποδεσμευτούμε από την κριτική για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Ο ιριδίζων λαβραδορίτης είναι μυστηριακή πέτρα μεγάλης προστασίας ως φωτοφόρος. Εκτρέπει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την αύρα και παρεμποδίζει τις διαρροές ενεργείας.

Ανυψώνει τη συνείδηση και συνδέει με τις συμπαντικές ενέργειες. Ο λαβραδορίτης εκτρέπει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από ην αύρα και παρεμποδίζει τις διαρροές ενέργειας. Δημιουργεί ένα φράκτη απέναντι στις αρνητικές ενέργειες που φεύγουν από το σώμα κατά τη διάρκεια μίας θεραπείας. Ακόμα Ενισχύει την αύρα, βοηθά στην ανάπτυξη ψυχικών δυνάμεων και φέρνει καθαρότητα στη σκέψη. Μπορεί να θεραπεύσει τις παθήσεις των ματιών και του εγκεφάλου, ανακουφίζει από το στρες και ρυθμίζει το μεταβολισμό. Θεραπεύει επίσης, τα κρυώματα, ισορροπεί τις ορμόνες, και μειώνει την πίεση. Αυξάνει την σοφία και κατανόηση, προστατεύει την αύρα.

Έχει τη δυνατότητα να μας ταξιδέψει σε άλλες ζωές.

Διευκολύνει τη μύηση στα μυστήρια.

Τονώνει τη διαίσθηση και τα ψυχικά χαρίσματα. Λαβραδορίτης

Ευθυγραμμίζει το φυσικό το υλικό και το αιθερικό σώμα.

Ανυψώνει τη συνείδηση και γειώνει της πνευματικές ενέργειες στο φυσικό σώμα.

Διώχνει ψυχικά υπολείμματα κ απογοητεύσεις προηγούμενων ζωών. Δυναμώνει την πίστη στον εαυτό μας.

Εκτός από τον κλασικό λαβραδορίτη υπάρχει και ο κίτρινος λαβραδορίτης.

 

Ο κίτρινος λαβραδορίτης έχει πρόσβαση στα ανώτερα πεδία συνείδησης, διαλογισμού, ύπνωσης και ενόρασης.

Σε φυσικό επίπεδο βοηθά παθήσεις στομάχου, σπλήνα, ήπαρ, χοληδόχο κύστη και επινεφρίδια.

Τοποθετείται στο 3ο και στο 6ο ενεργειακό κέντρο ή απλώς το κρατάμε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Τα κομμάτια του Λαβραδορίτη θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε συλλεκτικά. Αφού το κάθε ένα είναι μοναδικό και δεν υπάρχει κανένα όμοιό του. Είναι κομμάτια όπως βγαίνουν από τη γη, με τη μία τους μόνο πλευρά γυαλισμένη για να φαίνονται καθαρότερα τα μπλε και χρυσά "νερά" τους.

Η εμπειρία μας στην ανεύρεση και εξόρυξη του πετρώματος αυτού διασφαλίζει κάθε τελειωμένη επιφάνεια και αιχμαλωτίζει την καρδιά μας.

 

Λαβραδορίτης Μαδαγασκάρης, διαμέτρου 20 εκ., Μουσείο Seaman* Άστριος ο (ουσιαστικό) (ορυκτ.) ονομασία που δίνεται σε ολόκληρη ομάδα ορυκτών που έχουν ανοιχτό χρώμα, είναι πολυπυριτικά άλατα αργιλίου με αλκάλια (κάλιο ή νάτριο) ή με ασβέστιο και συναντιούνται συχνά μέσα σε εκρηξιγενή πετρώματα, όπως ο αμαζονίτης, ο ανορθίτης, ο λαβραδορίτης που αποτελούν και τους ημιπολύτιμους λίθους της οικογένειας των αστρίων.

*Τα πλαγιόκλαστα είναι ισόμορφες παραμείξεις μεταξύ των ακραίων μελών αλβίτη NaAlSi3O8 (Ab) και ανορθίτη CaAl2Si2O8 (An). Τα πλαγιόκλαστα που έχουν λιγότερο από 50% ανορθίτη (An) καλούνται όξινα και αυτά που έχουν περισσότερο από 50% An ονομάζονται βασικά. Έχουν ειδικό βάρος 2,6 - 2,8 και είναι διαφανή έως ημιδιαφανή. Η σκληρότητα τους είναι 6 και η τηκτικότητα τους 4 - 4,5. Οι κρύσταλλοι των πλαγιοκλάστων είναι συνήθως πλακώδεις. Συχνά βρίσκονται σε ακανόνιστους κόκκους και σχισμογενείς μάζες και αλλοιώνονται σε καολινίτη (καολινίωση) και σερικίτη (σερικιτίωση). Τα όξινα πλαγιόκλαστα είναι πιο ανθεκτικά στην αλλοίωση από τα βασικά πλαγιόκλαστα μετατρέπονται σε ένα μείγμα ζοϊσίτη, ασβεστίτη, σερικίτη και αλβίτη (σωσσυριτίωση). Είναι τα πιο διαδεδομένα πετρο-γενετικά ορυκτά και βρίσκονται στα πυριγενή και στα μεταμορφωμένα πετρώματα.

 

 

 

Βιβλιογραφία - Φωτογραφίες

  • Πηγή βιβλιογραφίας Ευρετήριο ορυκτών ΑΠΘ στην ιστοσελίδα http://www.geo.auth.gr/106/az_gr.htm Τσιραμπίδης Α. (2005). Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας. Εκδόσεις Γιαχούδη Θεσσαλονίκη, σελ. 391.
  • toekkremes.gr
  • jewelpedia.com
  • kosmimatakymothoe.blogspot.com
  • jewels-mart.com
  • el.articlesnatch.com
  • Η Βίβλος των Κρυστάλλων, Judy Hall
  • Κρύσταλλοι - οι δάσκαλοι του φωτός, Shakila - Ιωάννα Μπράτη
Pin It