Απαντήσεις σε Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Απαντήσεις σε Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Συχνά δεχόμαστε ερωτήσεις από ανθρώπους που επισκέπτονται το Crystal Light ή ενδιαφέρονται για την κρυσταλλοθεραπεία γενικότερα. Κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις είναι πιο συνηθισμένες από άλλες, οπότε θεωρήσαμε καλό να δημιουργήσουμε ένα άρθρο που να απαντάμε δημόσια σε αυτές, τόσο για την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση του κόσμου, όσο και για να μας γνωρίσει καλύτερα.

 

Ε: Ποιοι είστε?

Α: Είμαστε μια ομάδα φίλων και κρυσταλλοθεραπευτών που με αγάπη και κέφι ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάδοση της κρυσταλλοθεραπείας στην Ελλάδα.

Ε: Τι είναι το Crystal Light?

A: Το Crystal Light είναι το μέσο με το οποίο επιδιώκουμε να διαδώσουμε την τέχνη της κρυσταλλοθεραπείας, μέσα από άρθρα, τεχνικές, απόψεις, εκδηλώσεις κ.α.. Αποτελούσε επίσης ένα βήμα για το Σύλλογο Ελλήνων Κρυσταλλοθεραπευτών, το σωματείο που δημιουργήθηκε για τον ίδιο σκοπό – τη διάδοση και την προάσπιση της κρυσταλλοθεραπείας.

Ε: Πουλάτε κρυστάλλους/ορυκτά?

Α: Όχι.

Ε: Πού μπορώ να βρω κρυστάλλους/ορυκτά?

Α: Υπάρχουν διάφορα καταστήματα όπου μπορείτε να βρείτε κρυστάλλους και ορυκτά. Τα περισσότερα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Περικλέους, και γενικά κάποια από τα καταστήματα έχουν και ιστοσελίδα όπου μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

Ε: Γενικά είναι ακριβοί οι κρύσταλλοι?

Α: Γενικά όταν ο κόσμος ακούει για ημιπολύτιμους λίθους, μερικές φορές νομίζει ότι ονομάζονται έτσι γιατί στοιχίζουν ακριβά. Ωστόσο δεν είναι τόσο ακριβοί. Φυσικά η τιμή εξαρτάται από το είδος του κρυστάλλου, το μέγεθός του, τη σπανιότητά του κτλ., αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι ακριβοί.

Ε: Πώς να επιλέξω έναν κρύσταλλο ή ένα ορυκτό?

A: Για την επιλογή κρυστάλλων και ορυκτών υπάρχει ανάλογο άρθρο στην ιστοσελίδα: Διαλέγοντας κρυστάλλους.

Ε: Πώς μπορώ να γίνω κρυσταλλοθεραπευτής?

Α: Με σπουδές, αφοσίωση, προσωπική προσπάθεια, πρακτική ενασχόληση και πάνω απ’ όλα διάθεση για αυτό-βελτίωση. Όπως συνηθίζουμε να λέμε, ο καλύτερος θεραπευτής είναι αυτός που δουλεύει πρώτα και κύρια με τον εαυτό του.

Ε: Πού μπορώ να σπουδάσω κρυσταλλοθεραπεία? Υπάρχουν σχολές?

Α: Δυστυχώς στην Ελλάδα οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες. Εξ' όσων γνωρίζουμε, αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία σχολή που να αφιερώνει ένα ακαδημαϊκό έτος στη διδασκαλία της κρυσταλλοθεραπείας, προσεγγίζοντας σε βάθος αρκετές πτυχές της και δίνοντας έπειτα από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις ανάλογο τίτλο σπουδών. Πρόκειται για την «Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής». Ευχόμαστε στο μέλλον να λειτουργήσουν περισσότερες σχολές, δίνοντας την ευκαιρία να ανέβει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της κρυσταλλοθεραπείας στην Ελλάδα.

Ενημέρωση: Ο Όμιλος Σχολών Εναλλακτικών Επιστημών "Natural Health Science" από το 2011 και έπειτα δεν συμπεριλαμβάνει το μάθημα της κρυσταλλοθεραπείας στο πρόγραμμα σπουδών του. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση.

Ε: Γίνονται σεμινάρια σχετικά με την κρυσταλλοθεραπεία? Είναι αρκετά για να θεωρηθεί κάποιος που τα παρακολούθησε κρυσταλλοθεραπευτής?

Α: Υπάρχουν αρκετά εναλλακτικά κέντρα που διοργανώνουν σεμινάρια σχετικά με την κρυσταλλοθεραπεία. Το αντικείμενο των σεμιναρίων είναι συνήθως είτε μια εισαγωγή στην κρυσταλλοθεραπεία ή/και στους κρυστάλλους/ορυκτά, είτε η χρήση των κρυστάλλων σε συνδυασμό με κάποια άλλη εναλλακτική μέθοδο αυτοβελτίωσης, είτε συγκεκριμένες χρήσεις ή τεχνικές κρυσταλλοθεραπείας με συγκεκριμένους στόχους.  Αυτά τα σεμινάρια είναι ένας πρακτικός και ενδιαφέρων τρόπος για να αποκτήσει κανείς μια ιδέα του τι εστί κρυσταλλοθεραπεία.

Ωστόσο, αυτά τα σεμινάρια δεν υποκαθιστούν τη δουλειά που γίνεται μέσα σε μια σχολή, ή γενικότερα στα πλαίσια μιας εμπεριστατωμένης και μακράς σε διάρκεια βάσης. Είναι σαν να προσπαθεί κανείς να μάθει μια ξένη γλώσσα μέσα σε ένα ή δύο σαββατοκύριακα. Οι γνώσεις που θα πάρει δεν θα του αρκούν ώστε να μπορεί να συνομιλήσει με άνεση σε αυτή τη γλώσσα.

Ε: Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες ή/και κέντρα, κυρίως του εξωτερικού, που παραδίδουν μαθήματα κρυσταλλοθεραπείας εξ’ αποστάσεως (διαδικτυακά) και δίνουν και ανάλογη πιστοποίηση παρακολούθησης. Είναι αξιόπιστα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την κρυσταλλοθεραπεία?

Α: Θα εμπιστευόσασταν έναν γιατρό ή έναν ηλεκτρολόγο που εκπαιδεύτηκε με μαθήματα εξ’ αποστάσεως? Είναι σαφές ότι η τριβή με το αντικείμενο είναι καίριος παράγοντας για την απόκτηση εμπειρίας και την εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων, σε κάθε αντικείμενο. Το ίδιο ισχύει και για την κρυσταλλοθεραπεία.

Ε: Εσείς διοργανώνετε σεμινάρια κρυσταλλοθεραπείας?

Α: Προς το παρόν όχι. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να οργανώσουμε.

 

Αν οι παραπάνω απαντήσεις δεν καλύπτουν κάποια ερώτηση/απορία σας, νιώστε ελεύθεροι να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Σημείωση: Η παρούσα δημοσίευση τροποποιείται ή/και εμπλουτίζεται περιοδικά.