Βασικά Ορυκτά και οι ιδιότητες τους

Κρύσταλλοι και Ορυκτά

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε συνοπτικές πληροφορίες για γνωστούς κρυστάλλους και ορυκτά. Αποτελεί μια προσπάθεια συγκέντρωσης των βασικότερων ορυκτών με παράθεση ορισμένων στοιχείων που τους χαρακτηρίζουν, όπως και φωτογραφίες και θεραπευτικές ιδιότητες. Η λίστα αυτή θα ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με τον καιρό, ενώ ο απώτερος στόχος είναι οι σημαντικότεροι κρύσταλλοι και ορυκτά να αποκτήσουν ένα πλήρες άρθρο αφιερωμένο σ' αυτούς, όπως ήδη γίνεται άλλωστε (βλ. κατηγορία Κρύσταλλοι - Ορυκτά).

 

 

 

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ (Aventurine)

Πράσινος Αβεντουρίνης

Σκληρότητα: 6.5 ( κλίμακα Mohs )

Χρώματα: πράσινος, πορτοκαλί, καφέ, κίτρινος, μπλέ, άσπρος και γκρί.

Αυξάνει την αντίληψη, διεγείρει την δημιουργικότητα και ενισχύει τη νοημοσύνη.

Προστατεύει το τσάκρα της καρδιάς Καλμάρει τα ταραγμένα συναισθήματα που δημιουργούν μια συνεχή νοητική ανησυχία μετά από ένα σοκ.

 

 ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΝΑ (Aquamarine)

Άκουα Μαρίνα

Τύπος: Be3Al2Si6O18

Σκληρότητα: 7,5 - 8 ( κλίμακα Mohs )

Χρώματα: Γαλαζοπράσινο, πράσινο, κίτρινο, λευκό, ανοικτό ερυθρό, καστανό.

Αυξάνει την επίγνωση και την αυτογνωσία και μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε τον σκοπό μας, να τον κατανοήσουμε και να «κυλήσουμε» ομαλότερα προς αυτόν.

Απελευθερώνει τις αρνητικές σκέψεις και φέρει πνευματικότητα και χαρά.

 

 

 ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ (Amethyst)

ΑμέθυστοιΟ αμέθυστος είναι ένα από τα πνευματικότερα ορυκτά που υπάρχουν.

Εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη σύνδεση μεταξύ της Γης και των άλλων διαστάσεων.

Βοηθάει ιδιαίτερα στο διαλογισμό και στην αφομοίωση της σοφίας που αποκομίσαμε κατά τη διάρκειά του.

Μας δίνει την δυνατότητα προφητικών ονείρων. Βελτιώνει την μνήμη, καταπραΰνει και ηρεμεί το νου, ανυψώνει το πνεύμα. Αυξάνει τη διαισθητική συνείδηση και τον συνειδητό νου, φέρνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα της ειρήνης. Καθαρίζει τα αυρικά μας σώματα και μας προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις και αρνητικές δονήσεις.

Βοηθάει στον εξαγνισμό, σε περιπτώσεις εθισμού και στρες.

 

 

 ΑΧΑΤΗΣ ΚAΡΝΕΟΛ (agate carnelian)

ΚαρνεόληΓειώνει όχι με τον κλασικό τρόπο των μαύρων ορυκτών που κατεβάζουν δυναμικά την ενέργεια προς τα κάτω, αλλά δίνοντάς μας τη δυνατότητα να είμαστε ανοιχτοί προς τα πάνω και ταυτόχρονα ένα κομμάτι μας να μένει και να βιώνει την επαφή μας με τη Γη.

Είναι ιδιαίτερα καλός βοηθός σε περιόδους απομόνωσης, μοναξιάς και κατάθλιψης γιατί εκτός από την τόσο βαθιά αγκαλιά που μόνο αυτό το ορυκτό μπορεί να προσφέρει, μας αφήνει να δούμε και να κατανοήσουμε, καταστάσεις και γεγονότα ενώ συγχρόνως επιτρέπει την εισροή καινούργιας θετικής ενέργειας.

 

Είναι γενικά ένα ορυκτό πολύ θρεπτικό για όλα τα επίπεδα, με γνήσια μητρική ενέργεια, το οποίο όμως παραμένει δυναμικό και τονωτικό.

Διαβάστε περισσότερα: Καρνεόλη

 

 ΓΡΑΝΑΔΑ

Δίνει θετικότητα, μας γεμίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και αυξάνει τον προσωπικό μας μαγνητισμό. Τονώνει την αυτοεκτίμηση δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε τις θετικές πλευρές του εαυτού μας και να κάνουμε το καλύτερο με τα στοιχεία που διαθέτουμε.

Μας δίνει δύναμη και κουράγιο όταν διανύουμε περιόδους που οι αλλαγές είναι πολύ έντονες ή όποτε χρειαζόμαστε στήριξη.

Τονώνει και αναζωογονεί γενικά όλα τα επίπεδα της αύρας όπως και τα τσάκρα.

 

 

 ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΧΕΡΚΙΜΕΡ (Herkimer Diamond)

Διαμάντι ΧέρκιμερΤα διαμάντια χέρκιμερ γειώνουν και διαχέουν το φως σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις διαστάσεις μας. Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε όλα τα ενεργειακά κέντρα για να τα καθαρίσουν και να τα τονώσουν ή ανάμεσά τους για να ομαλοποιήσουν τη ροή ενέργειας μεταξύ τους.

Ξυπνάει μέσα μας το ξεχασμένο όραμα της ψυχής και τη συνειδητότητα για την αναζήτηση του φωτός. Φέρνει στην επιφάνεια τη χαρά του εσωτερικού παιδιού που καταπιέσαμε στα «πρέπει» και στα «μη».

 

 

 ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ (Amber)

Κεχριμπάρι

Το πλεονέκτημά του είναι η ικανότητα που έχει να απορροφά όποια αρνητικότητα βρίσκει είτε σε μορφή πάθησης στο φυσικό σώμα είτε σε μορφή εγκλωβισμένης αρνητικής ενέργειας στα ενεργειακά σώματα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το κεχριμπάρι είναι τόσο σημαντικό για τους θεραπευτές, επειδή δεν αφήνει να προσκολληθούν πάνω τους αρνητικές ενέργειες.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα τσάκρα

Ακτινοβολεί φως και θερμότητα και έχει την δυνατότητα να αφυπνίσει τη δύναμη της αυτοθεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα: Κεχριμπάρι

 

 

 ΚΙΤΡΙΝΗΣ (Citrine)

Είναι έξοχος καθαριστής της αύρας και των ενεργειακών μας κέντρων. Έχει τη Κιτρίνηςδυνατότητα να καθαρίζει και να ευθυγραμμίζει τα τσάκρα στο αιθερικό πεδίο αν και δονητικά τα δύο τσάκρα με τα οποία σχετίζεται είναι το κέντρο κεφαλής (εδώ χρησιμοποιούμε πάντοτε κιτρίνη διάφανο και με μύτη) και το ηλιακό πλέγμα. Εξισορροπεί το yin και yang.

Προσφέρει υψηλής ποιότητας θρεπτική ενέργεια που βοηθάει στην ανάπτυξη της προσωπικής μας ενέργειας, για να δομήσουμε ή να τονώσουμε το φως μέσα στα τσάκρα μας και στα ενεργειακά μας σώματα.

Με τη θέρμη του φωτός που τον διακατέχει ξεμπλοκάρει χρόνια παγιδευμένα συναισθήματα που έχουμε σφραγίσει μέσα μας συνειδητά ή ασυνείδητα.

Διαβάστε Περισσότερα: Κιτρίνης

 

 

 ΚΟΥΝΖΙΤΗΣ ΡΟΖ (Kunzite)

Συνεργάζεται με τις βαθύτερες ποιότητες του τσάκρα της καρδιάς και εκπροσωπεί Ροζ Κουνζίτηςτις πιο εκλεπτυσμένες της ενέργειές, ενώ ταυτόχρονα το τονώνει και το βοηθάει να εξισορροπήσει με το κέντρο λαιμού και το τρίτο μάτι. Αυτό τον κάνει ιδιαίτερα δυνατό και αποτελεσματικό στην έκφραση των βαθύτερων συναισθημάτων μας, εκείνων που φοβόμαστε να εκφράσουμε, ακόμα και την αληθινή αγάπη προς τον εαυτό μας.

Αν τοποθετηθεί στο τρίτο μάτι, φέρνει ηρεμία στο νου για να βρούμε τον πυρήνα του προβλήματός μας.

Διαβάστε περισσότερα: Κουνζίτης

 

 ΚΑΠΝΩΔΗΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ (smokey quartz)

Καπνώδης ΧαλαζίαςΟ καπνώδης χαλαζίας καθαρίζει αρνητικούς φραγμούς και προσκολλήσεις που έχουν σχέση με τον εαυτό μας βοηθώντας μας να απομακρύνουμε ή να βάλουμε όρια σε ανθρώπους και καταστάσεις που ενεργοποιούν αρνητικές πεποιθήσεις. Κατά τη διαδικασία αυτού του απεγκλωβισμού, μας μεταδίδει μια καινούργια γνώση που αφορά στην ελευθερία - την ελευθερία που δεν έχει να κάνει με την ανευθυνότητα ή με μια έξυπνη δικαιολογία για να φύγουμε όταν τα πράγματα ζορίζουν. Η ελευθερία είναι μια ύψιστη μορφή συνειδητότητας στην οποία όλοι πρέπει να εκπαιδευτούμε, να τη βιώσουμε και να εκφράσουμε τη ζωή μας μέσα από αυτή την ποιότητα.

 

 

 ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ ΣΕΡΙΦΟΥ

Πράσινος Χαλαζίας ΣερίφουΘεραπεύει τις πληγωμένες μας καρδιές από προδοσία και εγκατάλειψη. Ζεσταίνει και μαλακώνει τις σκληρές μας καρδιές, χωρίς να τις αφήνει απογυμνωμένες. Μας φέρνει σε επαφή με το αγγελικό πεδίο καθώς μπορούμε με τη βοήθειά του να επικαλεστούμε τον κατάλληλο άγγελο για την περίπτωση που τον χρειαζόμαστε. Γι παράδειγμα, αν θέλετε να καθαρίσετε αρνητικές ενέργειες, καλέστε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να ενσωματώσει την ενέργειά του στον πράσινο χαλαζία ή αν θέλετε ενέργεια θεραπείας καλέστε τον Αρχάγγελο Ραφαήλ. Δίνει νοητική εγρήγορση, δυνατότητα παρατήρησης του νου και σθένος για να πάρουμε αποφάσεις.

 

 ΛΑΒΡΑΔΟΡΙΤΗΣ (Labradorite)

ΛαβραδορίτηςΕίναι ένα ορυκτό που έχει άμεση σχέση με την εκδήλωση του σκοπού της ζωής μας στη Γη, ενώ ταυτόχρονα μας δίνει στήριξη και πίστη προς αυτόν.

Μας βοηθάει να αποδεσμευτούμε από την κριτική για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Αντανακλά το φως ανώτερων υπάρξεων και διευκολύνει την επαφή μαζί τους, με σκοπό να διδαχτούμε απ' αυτές. Το εσωτερικό φως του λαβραδορίτη είναι ικανό να μας βοηθήσει να συγκροτήσουμε τον εαυτό μας μετά από ένα ισχυρό σοκ, σε όλα τα πεδία.

Διαβάστε περισσότερα: Λαβραδορίτης

 

 ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ (malachite)

ΜαλαχίτηςΑπορροφά και κινεί. Αυτές είναι οι δύο λέξεις - κλειδιά του δυναμικού του μαλαχίτη.

Είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερα δυνατό ορυκτό καθαρισμού. Εισχωρεί βαθιά στα παλιά και στάσιμα συναισθήματα, τα καθαρίζει και μας αποδεσμεύει από αυτά.

Απελευθερώνει την αρνητική ενέργεια από όποιο πεδίο κι αν έχει συσσωρευτεί και διευρύνει την αντίληψή μας για να μπορέσουμε να δούμε το ρόλο που έχουμε παίξει στη συγκεκριμένη κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο, η μετατροπή έρχεται σχεδόν φυσικά.

Ο μαλαχίτης είναι ένας πολύ καλός φίλος που τονώνει την πίστη μας και ενισχύει τις θεραπευτικές μας ιδιότητες, όποιες κι αν είναι.

Διαβάστε περισσότερα: Μαλαχίτης

 

 ΟΝΥΧΑΣ (Onyx)

ΌνυχαςΟ όνυχας μας δίνει συγκέντρωση, σταθερότητα, στήριξη, αντοχή και δύναμη σε καταστάσεις πραγματικά δύσκολες. Οι ιδιότητές του αυτές μαζί με τη βαθιά γνώση της θλίψης που διαθέτει, τον κάνουν εξαιρετικό θεραπευτή ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με κόκκινο κοράλλι.

Μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή με το κέντρο μας, να σταματήσουμε τους διαχωρισμούς και να αποκτήσουμε σταθερότητα στη ζωή μας. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που ο όνυχας μας στηρίζει σε περιόδους θλίψης ή σε περιπτώσεις που μεταφέρουμε τη θλίψη από τη γέννησή μας.

 

 ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΣ (Obsidian)

Μαύρος ΟψιδιανόςΌπως τα περισσότερα μαύρα ορυκτά, αυξάνει τον αυτοέλεγχο και την υπευθυνότητα. Είναι αφιερωμένο στη μεταμόρφωση, στη στήριξη, στον εξαγνισμό και στη γείωση του πνεύματος, αλλά και στη δημιουργικότητα. Μας ωθεί σε βαθιά ειλικρινή ενδοσκόπηση. Αντανακλά την αρνητική μας ενέργεια, χωρίς να μας αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις. Ξεριζώνει το σκοτάδι για να γειώσει τη ψυχή. Είναι ένα ορυκτό με ισχυρή πνευματική δύναμη και για αυτό εργάζεται τόσο βαθιά για τον εξαγνισμό μας.

 

 ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ (pink quartz)

Ηρεμεί τα ταραγμένα μας συναισθήματα και μας βοηθάει να αποβάλουμε την βαθιά, χρόνια θλίψη. Μας ωθεί να επαναστατήσουμε ενάντια στον πόνο που δεν μας αφήνει να δούμε πέρα απ' αυτόν, που σκοτεινιάζει το βλέμμα μας και μας αφήνει άδειους χωρίς δύναμη και διάθεση να ξεφύγουμε, συνηθίζοντας να ζούμε με αυτόν.

Ροζ ΧαλαζίαςΞυπνά την εσωτερική μας ομορφιά και αρμονία και μας ωθεί να την εκφράσουμε. Με αυτό τον τρόπο αυξάνει την αντίληψη και την αγάπη μας σε διάφορες μορφές τέχνης.

Εξισορροπεί το συναισθηματικό σώμα, ειδικά αν είναι πληγωμένο και ποτισμένο με αρνητικότητα.

Μας βοηθάει να συγχωρέσουμε ανθρώπους που μας πλήγωσαν και να αποβάλλουμε το συναίσθημα της πικρίας και της αδικίας που μπορεί να μας άφησαν οι καταστάσεις.

 

 ΣΕΛΕΣΤΙΤΗΣ (Celestite)

ΣελεστίτηςΟ σελεστίτης είναι ένα ορυκτό υψηλής δόνησης. Μας φέρνει με επαφή με τα αγγελικά πεδία και βοηθάει να πάρουμε μηνύματα από τις ανώτερες διαστάσεις. Μας διευκολύνει στα αστρικά ταξίδια και μας δίνει μηνύματα μέσα από όνειρα. Αν συνδυαστεί με τη φεγγαρόπετρα στηρίζει την εκπαίδευσή μας στις μαντικές τέχνες.

Ο σελεστίτης φέρνει γαλήνη στο νου.

 

 ΣΟΔΑΛΙΘΟΣ (Sodalite)

Σοδαλίτης

Είναι ο μοναδικός λίθος που μπορεί τόσο ισορροπημένα να γειώσει την πνευματικότητα και ταυτόχρονα να μας βοηθήσει να χειριστούμε τις πρακτικές μας ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο.

Αυξάνει τη δύναμη και την πίστη για την υλοποίηση των στόχων μας, υλικών και πνευματικών. Τονώνει τις δυνατότητες του νου και του δίνει ευστροφία.

Βοηθάει τους υπερευαίσθητους να φύγουν από την υπερβολή του συναισθήματος και να αντιληφθούν τα γεγονότα λογικά

 

 ΣΤΑΥΡΟΛΙΘΟΣ (Staurolite)σταυρόλιθος

Ο σταυρόλιθος (staurolite) είναι ένα αργιλλοπυριτικό ορυκτό που σχηματίζεται φυσικά με δύο δίδυμους κρυστάλλους που σχηματίζουν σταυρό ή χιαστό, εξ' ου και το ελληνικής προέλευσης όνομά του. Σαν ορυκτό εντοπίζεται κυρίως στην ευρωπαϊκή ήπειρο (Ρωσία, Αυστρία, Ελβετία κ.α.) και θεωρείται κυρίως από τους χριστιανούς ως μια πέτρα που φέρνει προστασία και καλή τύχη.

Μας φέρνει στο κέντρο μας και μας γειώνει, αποδυναμώνει τους φόβους μας και μειώνει το στρες.

Διαβάστε περισσότερα: Σταυρόλιθος

 

 ΤΥΡΚΟΥΑΖ (Turquoise)

ΤυρκουάζΕίναι ορυκτό αφιερωμένο στην υγεία. Απορροφά την ασθένεια από τον κάτοχό του και αυτό σταδιακά χάνει το χρώμα του, το οποίο επιστρέφει όταν η υγεία του αποκατασταθεί.

Γεφυρώνει την πνευματική μας φύση με τη γήινη, με τον ομαλότερο τρόπο. Μας βοηθάει να αναπτύξουμε την διαίσθηση και τη σοφία μας.

Προστατεύει τα σώματά μας από την αρνητική ενέργεια και δημιουργεί μια ασπίδα γύρω από την αύρα, διαλύοντας τις αρνητικές επιρροές, πριν εισβάλουν.

Το τυρκουάζ είναι ένα πολύ καλό αντικαταθλιπτικό και τονωτικό του φυσικού μας σώματος. Μας γεμίζει ζωντάνια, ενεργητικότητα, αισιοδοξία και χαρά. Ταυτόχρονα όμως δρα χαλαρωτικά στο υπερφορτωμένο νευρικό μας σύστημα, γιατί οι δονήσεις του απορροφώνται άμεσα από το αιθερικό νευρικό σύστημα (νάντις).

 

 ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΜΑΥΡΗ / SHORL (Tourmaline)

Η μαύρη τουρμαλίνη είναι ένα ορυκτό σοφίας, που μας απελευθερώνει από ανώφελους θυμούς και εξάρσεις που σπαταλούν την ενέργειά μας Διασπά τις δικές μας εκπομπές αρνητικής ενέργειας, πριν προλάβουν να επιτεθούν στην αύρα μας και μας προστατεύει από τις εξωτερικές ψυχικές επιθέσεις και κατάρες. Έστω και αν οι αρνητικές πράξεις έχουν γίνει πολλές ζωές πριν, συνεχίζουν να μας επηρεάζουν.

Είναι έξοχος γειωτής της πνευματικής ενέργειας.

Μας βοηθάει να προσανατολιστούμε στη ζωή, να διατηρήσουμε τα πιστεύω μας και να αγωνιστούμε για αυτά.

 

 ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ (Moonstone)

ΦεγγαρόπετραΟρυκτό που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στη θηλυκή μας ενέργεια την οποία για κάποιο λόγο μπλοκάραμε, είτε είμαστε γυναίκες είτε άντρες.

Μας φέρνει σε επαφή με τη βαθιά γνώση του Σύμπαντος, δυναμώνει τη διαίσθηση και δίνει έμπνευση για να τη χειριστούμε πρακτικά στη ζωή μας. Μας ωθεί σε νέα ξεκινήματα και ουσιαστικές αλλαγές που εκπορεύονται από τα βάθη της ύπαρξής μας.  Συγχρόνως όμως απαλύνει την τριβή ανάμεσα στην ψυχή και στην προσωπικότητα μειώνοντας έτσι τον πόνο για όσα αφήνουμε αλλά και γενικά τη συναισθηματική ένταση που σχεδόν πάντα συνοδεύει την αλλαγή.  Έτσι η αποδοχή του προορισμού μας γίνεται πιο ομαλά.

Διαβάστε περισσότερα: Φεγγαρόπετρα

 

 

Pin It