Κουνζίτης: Ο εξισορροπιστής των συναισθημάτων

Ευρετήριο Άρθρου

Κουνζίτης

Ο Κουνζίτης ανακαλύφθηκε στη περιοχή Πάλα της Καλιφόρνιας το 1902, από τον γεωλόγο George Franklin Kunz, του οποίο το όνομα πήρε ο Κουνζίτης. Ο Kunz εργαζόταν τότε ως αγοραστής στον οίκο κοσμημάτων Tiffany's.

Στην πραγματικότητα ο Κουνζίτης κυκλοφορούσε στην αγορά πολύ πριν το 1902, αλλά κάποιοι των μπέρδευαν με την ροζ τουρμαλίνη και κάποιοι με το ροζ τοπάζι, χωρίς να έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για άλλη πέτρα. Παρά την ανακάλυψη του Kunz αυτός ο κρύσταλλος παρέμεινε άγνωστος για πολλά χρόνια ακόμα.

Γνωστός όμως στο ευρύ κοινό έγινε ο Κουνζίτης ύστερα από την είδηση ότι ο πρόεδρος της Αμερικής John Kennedy χάρισε ένα πανάκριβο δαχτυλίδι 47 κερατίων από Κουνζίτη στη σύζυγο του Jacky. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε στην τιμή των 480.000 $ το 1996.

 

Το χρώμα του

Σαν κρύσταλλος παρουσιάζει τριχρωμία, αφού ανάλογα από ποια πλευρά τον κοιτάτε μπορεί να είναι πιο ροζ από τη μια πιο μωβ από την άλλη και κάπου εντελώς διάφανες, γι' αυτό και πολύ τον ονομάζουν «η πέτρα του απογεύματος» γιατί μόνο το απόγευμα που υπάρχει φυσικό φως και που ο ήλιος δεν λάμπει πολύ μπορούμε να δούμε το πραγματικό ροζομώβ χρώμα του Κουνζίτη.

Ο Κουνζίτης δεν είναι μια πέτρα που για ευκολία μπορούμε να ορίσουμε το χρώμα του ως λιλά, είναι μια πέτρα που παίζει με το ροζ και με το μωβ προσπαθώντας να εναρμονίσει την καρδιά με το μυαλό.

Χάρη στο ροζ χρώμα του έχει συνδεθεί με το τσάκρα της καρδιάς και χάρης στο μωβ χρώμα του έχει συνδεθεί με το τσάκρας της κορώνας και είναι η πέτρα που συντελεί όσο καμία άλλη στο να ξεκαθαρίζουμε τι πραγματικά θέλουμε όταν η καρδιά λέει ναι και το μυαλό όχι.

Ο Κουνζίτης μαζί με το ροζ χαλαζία και τη ροζ τουρμαλίνη αποτελούν το τρίο της αγάπης, που αν συνδυαστούν μπορούν να διώξουν κάθε αναστολή που εκδηλώνετε από προηγούμενες πληγές, να μαλακώσουν και να ανοίξουν την καρδιά σε μια αγάπη χωρίς όρους.

Σε ποια ζώδια ταιριάζει;

Ακατέργαστος κουνζίτηςΑστρολογικά ο Κουνζίτης ταιριάζει στους Ταύρους και Παρθένους, αφού βοηθάει του Ταύρους να μαλακώσουν και να μην είναι συνέχεια σε άμυνα, ανοίγοντας την καρδιά τους στην αγάπη και διώχνοντας τους τον φόβο να αγαπηθούν. Όσο για τους Παρθένους είναι η ιδανική πέτρα για να. κατευνάσει την ανάγκη τους για κριτική σε όλα, ώστε να μην αναζητάνε με το μυαλό τους εξηγήσεις για τα πάντα, αλλά να απολαμβάνουν τον θαύμα της αγάπης, χωρίς να νοιάζονται για ασήμαντες απροσεξίες.

Επιπλέον ο Κουνζίτης περιέχει λίθιο με αποτέλεσμα να είναι μια αντικαταθλιπτική πέτρα που συντελεί στην ηρεμία και την γαλήνη, ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται να χαλαρώσουν οι μυς, κυρίως σε μυϊκούς πόνους ή όταν χρειαζόμαστε κάτι να μας πάρει την ένταση. Σε αυτή την περίπτωση κρατήστε στο χέρι που λαμβάνετε ενέργεια (όχι αυτό με το οποίο γράφετε) έναν κουνζίτη για λίγη ώρα και νιώστε την ένταση να αντικαταστατέ από ηρεμία και ασφάλεια.

Ακόμα ο Κουνζίτης είναι πέτρα διαλογισμού, αφού μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας και μπορεί να μας βοηθήσει να ερμηνεύσουμε καταστάσεις που μας φαίνονται ανεξήγητες και μπορεί να σχετίζονται με προηγούμενες ζωές μας. Όπως όταν κάποιος νιώθει αγάπη και ταυτόχρονα μίσος για το ίδιο άτομο, κάνοντας έναν βαθύ διαλογισμό παρέα με ένα Κουνζίτη μπορεί και να καταφέρουμε να φωτίσουμε τις αθέατες πλευρές που προκαλούν ανεξέλεγκτες συμπεριφορές. Για τον ίδιο λόγο ο Κουνζίτης συντελεί στη θεραπεία της μανιοκατάθλιψης, της διπολικότητας και γενικά καταπραΰνει τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Την διαύγεια αυτή μπορεί να φέρει ο Κουνζίτης και στον ύπνο μας, αν του ζητήσουμε να μας φανερώσει κάποια λύση στα όνειρα μας και τον τοποθετήσουμε κάτω από το μαξιλάρι μας πριν πάμε για ύπνο.

Οι ιδιότητες του Κουνζίτη, δεν σταματάνε όμως εδώ, αλλά ακόμα αποκαλύπτονται αφού η ανακάλυψη του είναι σχετικά πρόσφατη.