Κουνζίτης: Ο εξισορροπιστής των συναισθημάτων

Ευρετήριο Άρθρου

Κουνζίτης

Ο Κουνζίτης ανακαλύφθηκε στη περιοχή Πάλα της Καλιφόρνιας το 1902, από τον γεωλόγο George Franklin Kunz, του οποίο το όνομα πήρε ο Κουνζίτης. Ο Kunz εργαζόταν τότε ως αγοραστής στον οίκο κοσμημάτων Tiffany's.

Στην πραγματικότητα ο Κουνζίτης κυκλοφορούσε στην αγορά πολύ πριν το 1902, αλλά κάποιοι των μπέρδευαν με την ροζ τουρμαλίνη και κάποιοι με το ροζ τοπάζι, χωρίς να έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για άλλη πέτρα. Παρά την ανακάλυψη του Kunz αυτός ο κρύσταλλος παρέμεινε άγνωστος για πολλά χρόνια ακόμα.

Γνωστός όμως στο ευρύ κοινό έγινε ο Κουνζίτης ύστερα από την είδηση ότι ο πρόεδρος της Αμερικής John Kennedy χάρισε ένα πανάκριβο δαχτυλίδι 47 κερατίων από Κουνζίτη στη σύζυγο του Jacky. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε στην τιμή των 480.000 $ το 1996.

 

Το χρώμα του

Σαν κρύσταλλος παρουσιάζει τριχρωμία, αφού ανάλογα από ποια πλευρά τον κοιτάτε μπορεί να είναι πιο ροζ από τη μια πιο μωβ από την άλλη και κάπου εντελώς διάφανες, γι' αυτό και πολύ τον ονομάζουν «η πέτρα του απογεύματος» γιατί μόνο το απόγευμα που υπάρχει φυσικό φως και που ο ήλιος δεν λάμπει πολύ μπορούμε να δούμε το πραγματικό ροζομώβ χρώμα του Κουνζίτη.

Ο Κουνζίτης δεν είναι μια πέτρα που για ευκολία μπορούμε να ορίσουμε το χρώμα του ως λιλά, είναι μια πέτρα που παίζει με το ροζ και με το μωβ προσπαθώντας να εναρμονίσει την καρδιά με το μυαλό.

Χάρη στο ροζ χρώμα του έχει συνδεθεί με το τσάκρα της καρδιάς και χάρης στο μωβ χρώμα του έχει συνδεθεί με το τσάκρας της κορώνας και είναι η πέτρα που συντελεί όσο καμία άλλη στο να ξεκαθαρίζουμε τι πραγματικά θέλουμε όταν η καρδιά λέει ναι και το μυαλό όχι.

Ο Κουνζίτης μαζί με το ροζ χαλαζία και τη ροζ τουρμαλίνη αποτελούν το τρίο της αγάπης, που αν συνδυαστούν μπορούν να διώξουν κάθε αναστολή που εκδηλώνετε από προηγούμενες πληγές, να μαλακώσουν και να ανοίξουν την καρδιά σε μια αγάπη χωρίς όρους.

Σε ποια ζώδια ταιριάζει;

Ακατέργαστος κουνζίτηςΑστρολογικά ο Κουνζίτης ταιριάζει στους Ταύρους και Παρθένους, αφού βοηθάει του Ταύρους να μαλακώσουν και να μην είναι συνέχεια σε άμυνα, ανοίγοντας την καρδιά τους στην αγάπη και διώχνοντας τους τον φόβο να αγαπηθούν. Όσο για τους Παρθένους είναι η ιδανική πέτρα για να. κατευνάσει την ανάγκη τους για κριτική σε όλα, ώστε να μην αναζητάνε με το μυαλό τους εξηγήσεις για τα πάντα, αλλά να απολαμβάνουν τον θαύμα της αγάπης, χωρίς να νοιάζονται για ασήμαντες απροσεξίες.

Επιπλέον ο Κουνζίτης περιέχει λίθιο με αποτέλεσμα να είναι μια αντικαταθλιπτική πέτρα που συντελεί στην ηρεμία και την γαλήνη, ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται να χαλαρώσουν οι μυς, κυρίως σε μυϊκούς πόνους ή όταν χρειαζόμαστε κάτι να μας πάρει την ένταση. Σε αυτή την περίπτωση κρατήστε στο χέρι που λαμβάνετε ενέργεια (όχι αυτό με το οποίο γράφετε) έναν κουνζίτη για λίγη ώρα και νιώστε την ένταση να αντικαταστατέ από ηρεμία και ασφάλεια.

Ακόμα ο Κουνζίτης είναι πέτρα διαλογισμού, αφού μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας και μπορεί να μας βοηθήσει να ερμηνεύσουμε καταστάσεις που μας φαίνονται ανεξήγητες και μπορεί να σχετίζονται με προηγούμενες ζωές μας. Όπως όταν κάποιος νιώθει αγάπη και ταυτόχρονα μίσος για το ίδιο άτομο, κάνοντας έναν βαθύ διαλογισμό παρέα με ένα Κουνζίτη μπορεί και να καταφέρουμε να φωτίσουμε τις αθέατες πλευρές που προκαλούν ανεξέλεγκτες συμπεριφορές. Για τον ίδιο λόγο ο Κουνζίτης συντελεί στη θεραπεία της μανιοκατάθλιψης, της διπολικότητας και γενικά καταπραΰνει τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Την διαύγεια αυτή μπορεί να φέρει ο Κουνζίτης και στον ύπνο μας, αν του ζητήσουμε να μας φανερώσει κάποια λύση στα όνειρα μας και τον τοποθετήσουμε κάτω από το μαξιλάρι μας πριν πάμε για ύπνο.

Οι ιδιότητες του Κουνζίτη, δεν σταματάνε όμως εδώ, αλλά ακόμα αποκαλύπτονται αφού η ανακάλυψη του είναι σχετικά πρόσφατη.

 

 


Αν παρατηρήσει κανείς τον κουνζίτη προσεκτικά, μπορεί να διακρίνει ροζ και ερυθρωπές ακτίνες χρώματος. Αυτές αντι­προσωπεύουν την ικανότητα που έχει ο κουνζίτης να δημιουργεί μια ισορροπία ανάμεσα στο νου (κοκκινωπό χρώμα) και στην καρδιά (ροζ χρώμα). Ο κουνζίτης διοχετεύει την ενέρ­γεια του από την καρδιά στο κεφάλι, μεταβάλλοντας τα πρό­τυπα της σκέψης που αφορούν τα συναισθηματικά μπλοκαρί­σματα. Μόνον όταν εξουδετερωθούν οι σκέψεις και τα συναι­σθήματα, που είναι συνεπακόλουθα αυτών των σκέψεων, μπορεί να επέλθει μια πλήρης θεραπεία.

Ο κουνζίτης αντανακλά συνήθως μιαΑκατέργαστος Κουνζίτης καθαρή ακτίνα ελα­φρού ροζ χρώματος. Σε ποιότητα πετραδιού, εκδηλώνει την τελειότερη διαύγεια που μπορεί να εμφανιστεί σε λίθους του ροζ χρώματος. Αυτή η διαύγεια είναι ο βασικός λόγος που ο κουνζίτης έχει κερδίσει τη θέση του ως ένας από τους λίθους της Νέας Εποχής. Συμβολίζει μια αγνή έκφραση χαράς στις σκέψεις και στα συναισθήματα. Είναι μια κατάσταση ενεργο­ποιημένης αγάπης για τον εαυτό μας, χωρίς απαιτήσεις ή προσ­δοκίες. Όταν χρησιμοποιείται μαζί με ροζ τουρμαλίνη, η χα­ρά της καρδιάς κατευθύνεται στον έξω κόσμο.

Ο κουνζίτης προσφέρεται επίσης και ως ένας ισχυρός λίθος για διαλογισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξισορρο­πήσει αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις ή διαταραγμέ­νες νοητικές καταστάσεις. Για να ασκηθείτε σ' αυτόν το δια­λογισμό, καθίστε έχοντας ορθή τη σπονδυλική σας στήλη και κρατήστε ένα λίθο κουνζίτη στο κέντρο του στήθους σας. Με την εισπνοή σας γεμίστε την καρδιά με την εξαγνισμένη ενέρ­γεια του κουνζίτη. Κρατήστε την ανάσα σας για μια στιγμή, εικονοποιώντας μια ροζ ακτίνα να ανυψώνεται και να φτάνει στο κέντρο του τρίτου ματιού. Μόλις φτάσει σ' αυτό το ση­μείο, αφήστε την αναπνοή σας και προβάλετε με το νου σας μια κοκκινωπή-ροζ ακτίνα να επιστρέφει στην καρδιά σας. Συ­νεχίστε κατ' αυτό τον τρόπο από 11 λεπτά και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα. Ο διαλογισμός αυτός θα καθαρίσει το νου, θα ηρεμήσει τα συναισθήματα και θα σας αφήσει σε μια γαλήνια κατάσταση ισορροπίας.

 

Έχοντας τοποθετήσει έναν κουνζίτη στο τσάκρα της καρ­διάς, στη διάρκεια της κρυσταλλοθεραπείας, μπορείτε να πε­ριστρέφετε έναν καθαρό κρύσταλλο χαλαζία-μεταβιβαστή κα­τά τη διάταξη των δεικτών του ρολογιού, λίγα εκατοστά πάνω απ' αυτό το σημείο. Η ενέργεια του κουνζίτη θα κατευθυνθεί μ' αυτό τον τρόπο στα εσωτερικά βασίλεια της καρδιάς και θα σφραγίσει την αύρα, προστατεύοντας την από αρνητικές εξω­τερικές επιρροές. Αν παραμείνετε πολύ συγκεντρωμένοι, η κο­ρυφή του κρυστάλλου χαλαζία μπορεί να ακουμπήσει πάνω στην κορυφή του κουνζίτη. Εκείνη τη στιγμή διοχετεύστε τις δικές σας θεραπευτικές σκέψεις μέσω του κρυστάλλου. Αυτό θα φορτίσει ακόμα περισσότερο τον κουνζίτη. Πρόκειται για μια προηγμένη τεχνική και πρέπει να ασκείται μόνον όταν το υποκείμενο είναι έτοιμο και ικανό να διώξει συνειδητά τους φόβους του. Η φόρτιση του κουνζίτη με έναν καθαρό χαλαζία κατ' αυτό τον τρόπο, ανυψώνει την ενέργεια σε μια τόσο υψηλή συχνότητα, ώστε διασπά κάθε μπλοκάρισμα που δεσμεύ­ει και περιορίζει το τσάκρα της καρδιάς.

Ο κουνζίτης είναι ιδανικός λίθος για παιδιά που περνούν δύ­σκολες περιόδους προσαρμογής και δράσης στη ζωή. Η απα­λή ροζ ακτίνα του θα παρηγορήσει την καρδιά τους και θα καθαρίσει κάθε σκιά στην αύρα που έχει συσσωρευθεί λόγω αρ­νητικών κραδασμών. Ο κουνζίτης είναι επίσης καλός λίθος για να φοριέται από παιδιά που νοσταλγούν τα αστέρια («παιδιά των άστρων») ή που έχουν ενσαρκωθεί χωρίς να έχουν γειω­θεί απόλυτα, διότι τους βοηθά να προσαρμοστούν στο γήινο πεδίο και στις γήινες ενέργειες.

Ο κουνζίτης είναι ένα ιδιαίτερο δώρο στη γη μας. Η παρου­σία του εκπέμπει μια βαθιά αίσθηση ειρήνης και ισορροπίας. Είναι η έκφραση της εξελιγμένης ανοιχτής καρδιάς, η οποία κατανοεί τα πάντα, βρίσκεται υπεράνω και πέραν πάσης προσκολλήσεως, γνωρίζει την απόλυτη ευσπλαχνία και είναι αιώ­νια απαλλαγμένη από το φόβο.

 

Κρυσταλλική Φώτιση, Κατρίνα Ραφαέλ - σελ.124-5
Εκδόσεις "Πύρινος Κόσμος"

Pin It