Βιβλία περί Κρυστάλλων & Κρυσταλλοθεραπείας

Περισσότερα: Βιβλία περί Κρυστάλλων & Κρυσταλλοθεραπείας

Επιθυμώντας να κατατοπίσουμε όσους ξεκινούν τώρα τα βήματά τους στο χώρο της κρυσταλλοθεραπείας, αλλά και βοηθήσουμε όσους έχουν ήδη κάποια σχέση με το αντικείμενο, κρίναμε σκόπιμο να συγκεντρώσουμε και να παραθέσουμε ένα συνοπτικό κατάλογο με τα βιβλία περί κρυστάλλων και κρυσταλλοθεραπείας που έχουν γραφτεί από έλληνες συγγραφείς. Σίγουρα ο κατάλογος δεν είναι πλήρης, ωστόσο είναι ενδεικτικός για τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για τη διάδοση της κρυσταλλοθεραπείας, αλλά και για τις ιδιότητες των κρυστάλλων από επιστημονικής πλευράς.

Περισσότερα: Βιβλία περί Κρυστάλλων & Κρυσταλλοθεραπείας

Κρύσταλλοι και Κρυσταλλοθεραπεία

Περισσότερα: Κρύσταλλοι και Κρυσταλλοθεραπεία

Για την φυσική επιστήμη οι κρύσταλλοι είναι υπέροχοι θησαυροί πληροφορίας πάνω στην γεωλογική δομή του πλανήτη μας. Στην Κρυσταλλοθεραπεία οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά αντιμετωπίζονται περισσότερο ως πηγές φωτός, ενέργειας και δονήσεων. Ανά τους αιώνες βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν τον άνθρωπο να προστατευθεί, να εναρμονιστεί και να εξελιχθεί αφουγκραζόμενος την κοσμική σύνθεση.

Περισσότερα: Κρύσταλλοι και Κρυσταλλοθεραπεία

Ενεργειακός καθαρισμός κρυστάλλων

Περισσότερα: Ενεργειακός καθαρισμός κρυστάλλων

Αφού αποκτήσουμε τον κατάλληλο κρύσταλλο, το επόμενο βήμα είναι να τον καθαρίσουμε. Οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά απορροφούν όλων των ειδών τις δονήσεις, θετικές και αρνητικές. Είναι πάντοτε "ανοιχτά" στο να δεχτούν και να καταγράψουν τις ενέργειες που τα περιβάλλουν. Επειδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί είδους ενέργειες έχουν απορροφήσει μέχρι τη στιγμή που έρχονται στα δικά μας χέρια, χρειάζονται άμεσο καθαρισμό.

Περισσότερα: Ενεργειακός καθαρισμός κρυστάλλων

Ταξινόμηση Κρυστάλλων & Ορυκτών

Περισσότερα: Ταξινόμηση Κρυστάλλων & Ορυκτών

Προσεγγίζοντας ένα τόσο ευρύ θέμα όπως οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά γενικότερα, τόσο από θεραπευτικής όσο και από καθαρά επιστημονικής/γεωλογικής πλευράς, είναι καλό να γνωρίζουμε ορισμένα γνωρίσματα όσον αφορά την ταξινόμηση των κρυστάλλων. Σε αντίθεση με την αναγνώριση των κρυστάλλων στο παρελθόν, όπου ήταν θέμα εμπειρίας αλλά και λίγο «τύχης», σήμερα πλέον ο κλάδος της γεωλογίας έχει αναγνωρίσει περισσότερα από 3.000 διαφορετικά ορυκτά, ενώ κάθε χρόνο ανακαλύπτονται και νέα.

Περισσότερα: Ταξινόμηση Κρυστάλλων & Ορυκτών

Αρωματοθεραπεία και Κρυσταλλοθεραπεία

Περισσότερα: Αρωματοθεραπεία και Κρυσταλλοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια για να ενδυναμώσει τις δυνάμεις της αυτοθεραπείας. Τα αιθέρια έλαια εισχωρούν στο σώμα με την εισπνοή και απορροφούνται μέσω των δερματικών πόρων. Επιδρούν με τρεις διαφορετικούς τρόπους: φαρμακολογικά, οργανικά, και ψυχολογικά.

Περισσότερα: Αρωματοθεραπεία και Κρυσταλλοθεραπεία