Φυλακτά με Ορυκτά

Φυλακτά με Ορυκτά

Η σχέση του ανθρώπου με τα ορυκτά είναι τόσο παλιά, όσο και η ίδια του η ύπαρξη. Το ταξίδι ξεκίνησε από την προσπάθεια του ανθρώπου να κατασκευάσει καθημερινά είδη, για να προστατευθεί. Σε αυτό τον βοήθησε ο οψιδιανός, φτιάχνοντας από αυτόν εργαλεία και λόγχες.

Ο μαλαχίτης και ο γαληνίτης ήταν από τα πρώτα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή καλλυντικών στην Αίγυπτο. Σε κάθε του βήμα ήταν κοντά σαν ένα κομμάτι δύναμης, ενώνονται την ανώτερη θέληση με την διάνοια του για να εκφράσει την αναζήτηση, την ομορφιά, την εξουσία, την προστασία, ακόμα και τη θεραπεία.

Ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να βάλει και τώρα τις θεραπευτικές δονήσεις των ορυκτών στη ζωή του, φορώντας το κατάλληλο ορυκτό. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να αναζωογονήσει την ενέργεια του ή να χαλαρώσει το σύστημα του από το καθημερινό του άγχος.

Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το δικό μας φυλακτό, συνδέοντας τις ενέργειες του ορυκτού με το σχήμα. Είναι σημαντικό να καθαρίσουμε ενεργειακά τα ορυκτά μας γιατί φτάνουν σε μας μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Ένας τρόπος είναι να τοποθετηθούν σε ένα γυάλινο δοχείο με νερό και λίγο χοντρό αλάτι. Ή να βυθιστούν σε μια γυάλα που έχουμε ρίξει αφέψημα φασκόμηλου. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από τα ανθοϊάματα του Dr. Ε. BACH και συγκεκριμένα το GRΑΒ ΑΡΡLΕ, ή από το SERAPIS BEY της AURA SOMA, ή κάποια εξαγνιστικά αιθέρια έλαια όπως, ευκάλυπτος, κέδρος, φασκόμηλο.

Μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες από όλα αυτά μαζί για ένα δυναμικό καθαρισμό ή όποιο άλλο τρόπο έσεις επιλέξετε. Όταν νιώσετε ότι είναι ενεργειακά καθαρά, τα βγάζετε από το νερό, τα ξεπλένετε και τα τοποθετείται στον ήλιο για να φορτιστούν θετικά μπορείτε να τα αφήσετε για λίγες ώρες.

Τώρα πια είναι έτοιμο για να τα καλωσορίσετε στη ζωή σας. Χαλαρώστε, κρατείστε το και πείτε του το λόγο για τον οποίο το χρειάζεστε κοντά σας. Μη ξεχνάτε ότι ένα φυλακτό γίνεται μέρος της δικιάς σας ενέργειας και εσείς της δικής του. Με το χρόνο η σχέση σας θα εδραιώνεται και η ενέργεια που θα εκπέμπει, θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ας δούμε όχι μονό την ομορφιά που μας προφέρουν τα κοσμήματα αλλά και το βαθύτερο λόγο που δημιουργήθηκαν, που ήταν η συνεισφορά στην ενέργεια του ανθρώπου.

crystal talismansΑν συνδυάσουμε το ορυκτό και το σχήμα που προσδίδει μεγαλύτερη ενέργεια στο ορυκτό για τον σκοπό τον οποίο επικαλείτε. Δηλαδή, αν ο σκοπός σας είναι να ελκυστεί μια καινούργια αγάπη στη ζωή σας, το ορυκτό θα είναι το Ροζ Κουάρτς (ροζ χαλαζίας). Το σχήμα του θα είναι η καρδιά.

Ας πούμε λίγα λόγια για κάθε σχήμα. Οι σφαίρες (στρογγυλές πέτρες). Συμβολίζουν περισσότερο θυληκές και δεκτικές ενέργειες, βοηθητκές, εάν θέλουμε να αφυπνίσουμε τις ψυχικές ενέργειες. Συνεργάζονται θετικά, όταν υπάρχουν δυσλειτουργίες στο θυλικό αναπαραγωγικό σύστημα, ειδικά η κορνεόλη. Οι μακριές πέτρες, συμβολίζουν περισσότερο τις αρσενικές και προβολικές ενέργειες και δίνουν ώθηση, όταν θέλετε να πράξετε. Τοποθετώντας μαζί ένα στρογγυλό και ένα μακρύ κρύσταλλο, βοηθάτε πολύ να ισορροπήσουν οι θυληκές και οι αρσενικές ενέργειες μέσα σας ή στο χώρο σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί και με ένα ζευγάρι μπόντζι στόουνς.


ΟΡΥΚΤΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ
Χρησιμοποιείται για να ελκύσει την αγάπη ή να αναπτερώσει μια ήδη υπάρχουσα σχέση στη ζωή μας.

ΠΥΡΑΜΙΔΑ
Ο τρόπος που χερίζεται την ενέργεια η πυραμίδα είναι δυναμικός.
Συγκεντρώνει και απελευθερώνει ενέργεια προς τα πάνω. Έτσι, μπορείτε να την προγραμματίσετε με μια θετική σκέψη που θα την εκπέμπει καθημερινά.
Επίσης, έχει την δυνατότητα να καθαρίζει τον χώρο απο αρνητικούς κραδασμούς.

ΣΠΕΙΡΑ
Η δημιουργική δύναμη. Η θυληκή ενέργεια στην πιο δυναμική της εκπόρευση. Μας αφυπνίζει τη θηλυκή ενέργεια.

ΑΕΤΟΣ
Μεταφέρει την πνευματική αρχή. Δίνει την δυνατότητα να αφουγκραστούμε μηνύματα μεταξύ ουρανού και γης.

ΑΡΑΧΝΗ
Για τους Ινδιάνους της Αμερικής είναι μεγάλη προστασία απο κάθε μορφής ατυχήματος.
Είναι η γνώστρια του πεπρωμένου γιατί αυτή η ίδια το δημιουρ-γεί για τον καθένα χωριστά.

ΑΡΚΟΥΔΑ
Ήταν αφιερωμένη στη θεά Αρτεμις. Μας μαθαίνει να συνεργαζόμαστε ομαλά σε ομάδες, μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας.  Ωριμότητα. Ενδοσκόπηση.

ΑΣΤΡΟ
(με την κορυφή προς τα πάνω)
Συμβολίζει την ψυχή και την προσπάθεια ενός όντος να έρθει σε επαφή  με αυτή. Αναγέννηση. Ελπίδα.

ΑΥΓΟ
Η αρχή του σύμπαντος. Η επίτευξη της δημιουργίας στην καθημερινή μας ζωή. Ελπίδα.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
Αναζωογονεί με μια γλυκιά ενέργεια.
Μας φέρνει καινούργια χρώματα στη ζωή μας και ξυπνάει την αυτόίαση.

ΒΕΛΟΣ
Την δυναμική κίνηση προς ένα σκοπό που θέλουμε να φέρουμε εις πέρας.

ΓΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑΝΓΚ
Το όλον το αρχέγονο, η απόλυτη ισορροπία που μπορούμε να βιώσουμε έστω και για μια μόνο στιγμή.

ΑΝΚ
Σύμβολο της ζωής και του σύμπαντος. Σχηματίζεται από την αρσενική και θηλυκή ενέργεια του Όσιρη και της Ίσιδας. Αυτή η ισορροπία μεταξύ αρσενικής και θηλυκής αρχής μέσα μας συμβολίζεται από το Ανκ. Το Ανκ αποτελεί επίσης σύμβολο προστασίας και γνώσης.

ΔΕΛΦΙΝΙ
Μας μαθαίνει να ελισσόμαστε, χωρίς να χάνουμε την πορεία μας στη ζωή. Προστασία, εκλπέπτυνση των στόχων μας.

ΔΕΝΤΡΟ
Ο άξονας μεταξύ ουρανού και γης. Συμβολίζει τον κύκλο της ζωής που πρέπει να περάσουμε μέχρι να μάθουμε να πράτουμε με σοφία.

ΔΡΑΚΟΣ
Συνδυάζει το φίδι και το πουλί, ύλη και πνεύμα μαζί.
Μας δίνει δύναμη να παλέψουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη γνώση και σοφία αντικρούοντας τη σκοτεινή μας πλευρά.

ΗΛΙΟΣ
Το αρχέτυπο του πατέρα. Μας διδάσκει να συμπηκνωνόμαστε προς το κέντρο, αφομοιώνοντας την κεκτημένη γνώση και στη συνέχεια να ξεδιπλωνόμαστε μαζεύοντας το καινούργιο υλικό. Μοίρασμα προς το όλον.

ΣΕΛΗΝΗ
Το αρχέτυπο της μητέρας.  Μυστική Ιέρεια.
Το να αφυπνίσουμε μέσα μας τη θηλυκή σοφία και  τη διαίσθηση. Αλλαγή προς έναν πιο βαθύ εαυτό.

ΝΤΟΝΑΛΝΤΣ
Η κατανόηση της σαμσάρα που εκδηλώνει την ύπαρξη σε όλες της τις φάσεις. Η γέννηση και ο θάνατος. Η ολότητα. Βοηθάει στην ομαλή ροή της ενέργειας γύρω απο το σώμα.

ΛΟΓΧΗ
Μια απο τις όψεις της αρσενικής δύναμης. Η βοήθεια στο ταξίδι της προσωπικότητος προς την εξέλιξη.

ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ
Ανανέωση. Δυνατότητα να αναστηθούμε απο κάτι τελειωμένο.

ΧΕΛΙΔΟΝΙ
Ελπίδα, καλή τύχη.

ΧΕΛΩΝΑ
Στις περισσότερες παραδόσεις, η χελώνα απεικονίζεται σα στήριγμα του κόσμου.
Έτσι, δίνει και σε εμάς ένα στήριγμα σε περιόδους αλλαγών. Μακροζωία, καλή τύχη, γονιμότητα.

ΡΟΖ ΚΟΥΑΡΤΖ
Εκπέμπει χαλαρωτικές και καταπραϋντικές δονήσεις.
Ελκύει την αγάπη απο το εξωτερικό περιβάλλον αλλά ξυπνάει αυτό το συναίσθημα και στη δική μας καρδιά. Μας δείχνει το δρόμο για να γίνουμε πιο δεκτικοί.
Βοηθάει σε γυναικολογικά προβλήματα και σε πονοκεφάλους. Σε περιόδους εγκυμοσύνης, δημιουργεί μια ζεστή επαφή της μητέρας με το έμβρυο.

ΚΟΡΝΕΟΛΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Έχουν μια απαλή, ζεστή ενέργεια που μας ωθεί να εκφραστούμε δημιουργικά, να περάσουμε τα όρια που μας έχουμε βάλει. Μας τονώνει την αυτοπεποίθηση και μας δίνει κουράγιο για να ανταπεξέλθουμε σε περιόδους κατάθλιψης. Βοηθά σε δερματικές παθήσεις και σε ρευματισμούς.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΝΑΔΑ
Ιδιαίτερα προστατευτικό ορυκτό. Δυναμώνει τη θέληση και τη φυσική ενέργεια. Αυξάνει την αυτοεκτίμηση, ζεσταίνει ανθρώπους με χρόνια παγωμένα συναισθήματα.
Επίσης, βοηθά στην αναιμία.

ΚΙΤΡΙΝΗΣ (ΚΙΤΡΙΝΟ)
Έχει μεγάλη σχέση με το νου, είτε αυτό είναι συνειδητό είτε μια πιο πρακτική αντίληψη. Επιφέρει αρμονία μεταξύ συναισθήματος και νου. Μας δίνει ώθηση να κατανοήσουμε τους φόβους μας. Βοηθά σε προβλήματα με το ενδοκρινολογικό σύστημα.

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗ (ΠΡΑΣΙΝΟ)
Αυξάνει την αντίληψη και διεγείρει την δημιουργικότητα. Ενισχύει την νοημοσύνη, καλμάρει τα ταραγμένα συναισθήματα. Βοηθά σε περιόδους σοκ. Στις ημικρανίες και σε προλήματα όρασης.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ (ΔΙΑΥΓΕΣ ΛΕΥΚΟ)
Είναι ένας ανώτερος θεραπευτής, ο οποίος προσελκύει τις δυνάμεις του Φωτός.
Λόγω αυτού του σκοπού του, μας βοηθάει σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Αυξάνει τη διαίσθηση και τον ψυχισμό και μας ωθεί να ταξιδέψουμε πιο βαθιά στο διαλογισμό μας. Με αυτό τον τρόπο, ερχόμαστε σε επαφή με το πιο ανώτερο κομμάτι μας.

ΟΝΥΧΑΣ (ΜΑΥΡΟ)
Όπως όλα τα μαύρα ορυκτά, έχει μια άμεση σχέση με την ενέργεια της γείωσης. Μας βοηθά να συγκεντρωθούμε και μας συνδέει με την ποιότητα της σοφίας. Αποκτούμε ανθεκτικότητα. Βοηθάει στα προβλήματα ακοής.

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ (ΠΟΡΦΥΡΟ)
Μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με το υποσυνείδητο, αυξάνει τη διαίσθηση, την πνευματικότητα και την ανάγκη για εσωτερική γαλήνη. Προστατεύει από αρνητικές δονήσεις, ανακουφίζει από πονοκεφάλους, αϋπνία, διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.Είναι καλό τα φυλακά σας να τα φυλάτε σε ένα μεταξωτό ή βαμβακερό μπουκάκι για να μη μπλέκονται οι ενέργειες. Να θυμάστε ότι θα είναι κοντά σας, όταν χρειάζεται να διαλογιστείτε, να προχωρήσετε, να προστατευθείτε. Εμπιστευτείτε τα και προχωρείστε μαζί. Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά σας είναι ένας μαγικός δρόμος. Ακολουθείστε τον με Πίστη και, κυρίως, με Αγάπη.

 

Pin It