Ενεργειακός καθαρισμός κρυστάλλων

Ευρετήριο Άρθρου

Ενεργειακός καθαρισμός κρυστάλλων

Αφού αποκτήσουμε τον κατάλληλο κρύσταλλο, το επόμενο βήμα είναι να τον καθαρίσουμε. Οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά απορροφούν όλων των ειδών τις δονήσεις, θετικές και αρνητικές. Είναι πάντοτε "ανοιχτά" στο να δεχτούν και να καταγράψουν τις ενέργειες που τα περιβάλλουν. Επειδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί είδους ενέργειες έχουν απορροφήσει μέχρι τη στιγμή που έρχονται στα δικά μας χέρια, χρειάζονται άμεσο καθαρισμό.

Με τον καθαρισμό επαναφέρουμε σε ουδέτερη κατάσταση και διαγράφουμε οποιεσδήποτε ενέργειες είχαν συσσωρεύσει και οτιδήποτε είχε προγραμματιστεί πάνω τους. Ο καθαρισμός χρειάζεται συγκεκριμένη πρόθεση και πάνω απ' όλα θετικό σκοπό. Υπάρχουν πολλοί τρόπου για να καθαρίσετε τα ορυκτά και τους κρυστάλλους σας, αλλά ο πιο απλός και οικονομικός είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα γυάλινο, χωρίς σχέδια, δοχείο με νερό μέσα στο οποίο θα έχετε διαλύσει χοντρό θαλασσινό αλάτι.

Αφήστε τα μια μέρα ή και παραπάνω αν νιώσετε ότι το χρειάζονται. Τα ορυκτά της Νέας Εποχής και οι κρύσταλλοι χαλαζίες δεν χρειάζονται αλάτι διότι αφυδατώνονται. Το ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων είναι αρκετά πιο εκλεπτυσμένο ενεργειακά και τα ορυκτά το δέχονται με μεγάλη ευκολία.

Είναι καλό να θυμάστε ότι μερικά ορυκτά δεν αντέχουν το νερό, όπως το κεχριμπάρι, το μαργαριτάρι, το τυρκουάζ, ο μαλαχίτης κ.α.
Σε αυτή την περίπτωση αφήστε τα μέσα σε χοντρό αλάτι, κατά προτίμηση Ιμαλαΐων, για μια ημέρα.

Μετά από οποιονδήποτε τύπο καθαρισμού αφήνουμε τα ορυκτά στον ήλιο για αρκετές ώρες.