Βιβλία περί Κρυστάλλων & Κρυσταλλοθεραπείας

Επιθυμώντας να κατατοπίσουμε όσους ξεκινούν τώρα τα βήματά τους στο χώρο της κρυσταλλοθεραπείας, αλλά και βοηθήσουμε όσους έχουν ήδη κάποια σχέση με το αντικείμενο, κρίναμε σκόπιμο να συγκεντρώσουμε και να παραθέσουμε ένα συνοπτικό κατάλογο με τα βιβλία περί κρυστάλλων και κρυσταλλοθεραπείας που έχουν γραφτεί από έλληνες συγγραφείς. Σίγουρα ο κατάλογος δεν είναι πλήρης, ωστόσο είναι ενδεικτικός για τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για τη διάδοση της κρυσταλλοθεραπείας, αλλά και για τις ιδιότητες των κρυστάλλων από επιστημονικής πλευράς.

Περιεχόμενα:

Τα ορυκτά στη ζωή μας

Κρύσταλλοι, διαλογισμός και υγεία

Κρύσταλλοι, Οι δάσκαλοι του φωτός

Κρύσταλλοι, Το πλήρες εγχειρίδιο δύναμης

Ορυκτά και πολύτιμοι λίθοι

Ορυκτά, πετρώματα και πολιτισμός

Το τραγούδι των κρυστάλλων

Τα Λιθικά του Ορφέως

 


Τα ορυκτά στη ζωή μας Τα ορυκτά στη ζωή μας
Χρηστικότητα, Περιβάλλον, Προβλήματα

Συγγραφέας: Γιώργος Γεωργιάδης
Εκδότης: Λιβάνης- Νέα Σύνορα
Επιμέλεια:
Νίκος Μπακουνάκης
Σελίδες:
64
Ημ. Έκδοσης:
01/12/2003

Από το ξεβαμμένο τζιν μας ώς τη διαυγή μπίρα μας, από την τηλεόρασή μας ώς την οδοντόκρεμά μας, από το αυτοκίνητό μας ώς τα πορσελάνινα φλιτζάνια του τσαγιού, από τα είδη υγιεινής ώς το ρίμελ των ματιών, από την ταπετσαρία των τοίχων ώς το ψυγείο μας, τα ορυκτά υπάρχουν στη ζωή μας κι εμείς ζούμε μαζί τους, έστω κι αν δεν το ξέρουμε.
Μια συναρπαστική και αποκαλυπτική περιπλάνηση στον κόσμο των ορυκτών, ένας απολαυστικός διάλογος για τις φοβίες μας, τις προκαταλήψεις μας, τις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες μας.

 


 

Κρύσταλλοι, διαλογισμός και υγεία Κρύσταλλοι, διαλογισμός και υγεία
Οι κρυμμένες δυνάμεις των λίθων από την αυγή του πολιτισμού μέχρι σήμερα

Συγγραφέας: Αντώνης Βαρσαμούδης
Εκδότης: Κέδρος
Επιμέλεια: Μαρία Χ. Ανδρόνικου
Σελίδες: 271
Ημ. Έκδοσης: 01/03/2001

Το βιβλίο Κρύσταλλοι, διαλογισμός και υγεία αναπτύσσει τις ευεργετικές επιδράσεις που ασκούν τα ορυκτά και οι κρύσταλλοι στην υγεία του ανθρώπου -σωματική, και πνευματική- ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με την αυτοσυγκέντρωση και το διαλογισμό της «γιόγκα» ή με οποιαδήποτε άλλη πνευματική άσκηση.
Η χρήση των κρυστάλλων για θεραπευτικούς σκοπούς και πνευματική ανάταση και ολοκλήρωστη ήταν διαδεδομένη σε πολλούς λαούς σ όλο τον κόσμο, από την αυγή της ιστορίας και του πολιτισμού. Στο βιβλίο, ο συγγραφέας, πέρα από τις πληροφορίες που παραθέτει για τις θεραπευτικές δυνάμεις των λίθων και των ορυκτών, έχει την πρόθεση να κάνει τους αναγνώστες να σκεφτούν ότι η επανασύνδεσή μας με τη φύση είναι μια αναγκαιότητα για την επιβίωση τη δική μας και των συνταξιδιωτών μας σ αυτό τον πλανήτη.

 


 

Κρύσταλλοι, Οι δάσκαλοι του φωτός Κρύσταλλοι
Οι δάσκαλοι του φωτός

Συγγραφέας: Shakila-Ιωάννα Μπράτη
Εκδότης:
Κέδρος
Σελίδες: 287
Ημ. Έκδοσης: 25/02/2010

Ένας οδηγός για εσάς που θέλετε να ανακαλύψετε τους κρυστάλλους και τα ορυκτά, αυτές τις οντότητες του Φωτός. Ένας χάρτης που θα σας βοηθήσει να περιπλανηθείτε στα μονοπάτια του μαγικού κόσμου των κρυστάλλων. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου περιγράφονται οι ιδιότητες 57 κρυστάλλων και ορυκτών, καθώς και μέθοδοι για τον καθαρισμό και τη φροντίδα τους, αναλύεται η τέχνη του εκκρεμούς και του healing stick, διδάσκεται η κρυσταλλική αρωματοθεραπεία και σας δίνονται ενεργειακές συνταγές με κρυσταλλικά εκχυλίσματα, αιθέρια έλαια και βότανα, κρυσταλλικά βάμματα και ιάματα αλλά και εκτίθενται τεχνικές για κρυσταλλικό μασάζ. Η Θεραπεύτρια και δασκάλα Shakila-Ιωάννα Μπράτη, ένας έμπειρος ιχνηλάτης, σας προσκαλεί και σας οδηγεί να εξερευνήσετε, να ανακαλύψετε και να ταξιδέψετε μαζί της.

 


 

Κρύσταλλοι, Το πλήρες εγχειρίδιο δύναμης Κρύσταλλοι, Το πλήρες εγχειρίδιο δύναμης
Όλες οι μαγικές και θεραπευτικές εφαρμογές τους

Συγγραφέας: Θωμάς Μαστακούρης
Εκδότης:
Έσοπτρον
Σελίδες: 270
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2004

Ο Θωμάς Μαστακούρης μας προσφέρει ένα πλήρες εγχειρίδιο δύναμης για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, και μοιράζεται μαζί μας όλους τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε για να αποκτήσουμε πνευματικότητα, υγεία, προσωπική ευτυχία και ευημερία.
Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε, να επιλέγετε και να προστατεύετε τους κρυστάλλους σας. Διδαχθείτε, με τρόπο απλό και κατανοητό, τις μυστικές δυνάμεις του καθενός και τις πατροπαράδοτες επιρροές του σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Γνωρίστε πώς να τους χρησιμοποιείτε προκειμένου να προβλέπετε τα μονοπάτια του μέλλοντος. Παρασκευάστε βάμματα και ελιξήρια, φορτισμένα με τις δυνάμεις των κρυστάλλων σας. Δημιουργήστε εντυπωσιακούς κρυστάλλους από τα πιο συνηθισμένα υλικά.

 


 

Ορυκτά και πολύτιμοι λίθοι Ορυκτά και πολύτιμοι λίθοι

Συγγραφέας: Γιάννης Κοπαλάς
Εκδότης:
Σύγχρονοι Ορίζοντες
Σελίδες: 367
Ημ. Έκδοσης: 01/07/2003

Ανάμεσα στα θαύματα που μας προσφέρει η φύση, εκείνα του κόσμου των ορυκτών και των πετραδιών είναι ένα από τα πιο γοητευτικά -μια αρμονική σύνθεση σχημάτων και χρωμάτων. Φαίνονται αντικείμενα κρύα, χωρίς ψυχή, μα η τελειότητά τους είναι ένας βαθύτερος λόγος περιέργειας και ακαταμάχητης έλξης, ακριβώς γιατί βρίσκονται σε αντίθεση με την ευθραυστότητα των ζωντανών οργανισμών. Με τις τέλειες γεωμετρικές τους φόρμες, φαντάζουν σαν να έχουν βγει από τα χέρια ενός μοναδικού αρτίστα και δεν είναι σπάνια η περίπτωση, που ο επισκέπτης ενός μουσείου ορυκτών και πετραδιών αναρωτιέται αν είναι έργα κάποιας μαγικής γλυπτικής.

 


 

Ορυκτά, πετρώματα και πολιτισμός Ορυκτά, πετρώματα και πολιτισμός

Συγγραφέας: Μιχαήλ Νικολάου
Εκδότης:
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Σελίδες: 219
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2005

Στο βιβλίο αυτό ο Μιχάλης Νικολάου δίνει μια εμπεριστατωμένη περιγραφή των κυριότερων ορυκτών και πετρωμάτων που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Αναφέρονται πολλές από τις γνώσεις των αρχαίων και κυρίως οι χρήσεις τους, η προέλευση τους, τα ονόματά τους, αλλά και η σύνδεσή τους με δοξασίες και μύθους. Μοναδικό στο είδος του το βιβλίο αυτό, καλύπτει ένα κενό της βιβλιογραφίας και αποτελεί πολύτιμο βοήθημα, όχι μόνο για γεωλόγους, μεταλλειολόγους και άλλους γεωεπιστήμονες, αλλά είναι και μια πηγή πληροφόρησης για τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους. Ο απλός τρόπος που είναι γραμμένο προσελκύει το ενδιαφέρον κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να διευρύνει τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις του.

 


 

Το τραγούδι των κρυστάλλων Το τραγούδι των κρυστάλλων
Οι ιερές ενέργειες του ορυκτού βασιλείου που φέρνουν αρμονία, θεραπεία και πνευματική ανάπτυξη

Συγγραφέας: Δημήτρης Κουτσούκης
Εκδότης:
Καστανιώτης
Σελίδες: 308
Ημ. Έκδοσης: 01/01/1999

Το ενσωματωμένο πνεύμα της Ουράνιας Σοφίας μέσα στην κρυσταλλική δομή του ορυκτού βασιλείου γίνεται αφορμή για την εκτίμηση της ίδιας της φύσης, γίνεται εργαλείο θεραπείας, γίνεται δάσκαλος για την επέκταση της συνειδητότητας. Υπηρετεί ταπεινά και αθόρυβα σαν μυστική ευλογία και ενεργεί σαν αόρατη πηγή φωτός και ενέργειας που φέρνει αρμονία, αγαλλίαση, πνευματική ανάταση, γνώση. Αυτό είναι ένα μυστικό αιώνων, μια χαμένη σοφία που άνθισε σε πολιτσμούς-θρύλους και που το πνευματικό φως της Υδροχοϊκής Εποχής επιτρέπει και πάλι την ανάδυσή της, την εξάπλωσή της. Η Κρυσταλλοθεραπεία, που πραγματοποιείται με την τέχνη της τοποθέτησης των κρυστάλλων στο σώμα, είναι μια από τις πλέον εξελιγμένες και αποτελεσματικές μεθόδους για τον «καθαρισμό» της αύρας, για την αποδέσμευση του ατόμου από καταπιεσμένες τραυματικές εμπειρίες και για την επανασύνδεσή του με την εσωτερική πηγή της αλήθειας και της δύναμης.

 


 

Τα Λιθικά του Ορφέως Τα Λιθικά του Ορφέως
Η ενέργεια, οι δυνάμεις και η χρήσις των διαφόρων λίθων και κρυστάλλων διά της μυητικής γνώσεως του Ορφέως, του πρώτου διδάξαντος περί τούτων

Συγγραφέας: Κασσιανή Τραυλού
Εκδότης: Νέα Θέσις
Σελίδες: 222
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2001

Η ενέργεια, οι δυνάμεις και η χρήσις των διαφόρων λίθων και κρυστάλλων δια της Μυητικής γνώσεως του Ορφέως, του πρώτου διδάξαντος περί τούτων. Τα Λιθικά λέγεται ότι εγράφησαν μετά τα Τρωικά και ότι συνεπώς ως κείμενα δεν έχουν την αξία και τη σημασία την οποία έχουν δια την προϊστορική εποχή. Αλλά όπως αναφέρθηκε απλώς λέγεται και θα είναι λάθος να λάβουμε μια τοιαύτη άποψη ως δεδομένη. Τα Λιθικά αναφέρονται σε αγαθό πολυτιμωτατο και αναντικατάστατον δια τον άνθρωπον και την υγεία.

 


 

Αντί επιλόγου

Όπως προαναφέρθηκε, αυτά τα βιβλία δεν είναι όλα όσα κυκλοφορούν για τους κρυστάλλους και την κρυσταλλοθεραπεία, σαφώς υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες προσπάθειες που έχουν γίνει στο χώρο. Φυσικά υπάρχουν και πολλά περισσότερα βιβλία από ξένους συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ίσως η πιο σημαντική προσπάθεια που να πρέπει να αναφερθεί  είναι τα βιβλία της Κατρίνα Ραφαέλ «Κρυσταλλική Φώτιση», «Κρυσταλλοθεραπεία» και «Η μετάδοση της κρυσταλλικής ενέργειας», που εκδίδονται από τις εκδόσεις «Πύρινος Κόσμος». Ο κατάλογος όλων των βιβλίων κρυσταλλοθεραπείας είναι σαφώς πολύ μεγάλος, κι ευχόμαστε η παραπάνω ενδεικτική λίστα να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω μελέτη και ενασχόληση με τους φωτεινούς μας βοηθούς και δασκάλους, τους κρυστάλλους και τα ορυκτά.

 

 Σημείωση: Η παράθεση των στοιχείων των παραπάνω βιβλίων έγινε από την ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία». Οι περιγραφές που δίνονται είναι από τα οπισθόφυλλα των βιβλίων. Η σειρά με την οποία παρατίθενται τα βιβλία είναι τυχαία. Με το χρόνο ο κατάλογος μπορεί να βελτιώνεται και να εμπλουτίζεται.

Pin It