Καρνεόλη: Η "Πέτρα του Αυτοσεβασμού"

Καρνεόλη

Η Καρνεόλη είναι μια κόκκινη μορφή χαλκηδόνιου, η οποία είναι μικροκρυσταλλική μορφή χαλαζία (διοξείδιο πυριτίου). Επειδή ο χαλαζίας είναι ο πιο κοινός κρύσταλλος στη γη , κοιτάσματα καρνεόλης βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Οι σημαντικότερες συγκεντρώσεις βρίσκονται στην Ινδία, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Ιαπωνία. Καλές ποιότητες καρνεόλης βρίσκονται στην Ινδία. Τα αποθέματα βρίσκονται συνήθως στις χαμηλότερες ζώνες θερμοκρασίας και χαμηλότερης πίεσης κοντά στη γήινη επιφάνεια. Είναι επίσης ο εθνικός πολύτιμος λίθος για την Νορβηγία και τη Σουηδία.

Πολλοί θεωρούν την καρνεόλη ισχυρή πέτρα κινήτρου και μερικοί την έχουν καλέσει "πέτρα αυτοσεβασμού".

Νοητική θεραπεία

Θεωρείται ότι η καρνεόλη αποτελεί πηγή μέγιστων διανοητικών αποτελεσμάτων. Οδηγεί τον άνθρωπο να εστιάσει στο παρόν για τις στιγμές στη ζωή όταν όλες οι διανοητικές δυνάμεις του πρέπει να στραφούν σε έναν ενιαίο, σημαντικό στόχο. Η καρνεόλη αποτελεί επίσης πηγή εμπιστοσύνης, ευγλωττίας και έμπνευσης. Για τις περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεστε ώθηση στη δημιουργικότητα για την επίλυση κάποιου προβλήματος, η καρνεόλη μπορεί να συνδράμει στην επιτυχία, «ξεμπλοκάροντας» το μυαλό. Μακροπρόθεσμα, υποστηρίζει τη φιλοδοξία και την κίνηση και υπενθυμίζει στον κομιστή τους μελλοντικούς του στόχους.

Ως εκ τούτου γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Συνολικά, πολλοί θεωρούν την καρνεόλη ιδιαίτερα σημαντικό ορυκτό, δεδομένου ότι είναι ένας λίθος με τη δυνατότητα να προστατεύει το άτομο, να υποστηρίζει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση, να ενισχύει και να επεκτείνει την εμπειρία της ζωής.

Η καρνεόλη και τα τσάκρας

Η καρνεόλη συνδέεται ιδιαίτερα με το δεύτερο τσάκρα. Αυτή η περιοχή είναι το ενεργειακό κέντρο του σώματος για τις δημιουργικές και σεξουαλικές, καθαρές συναισθηματικές ενέργειες, αλλά οι θεραπευτές τον συνδέουν επίσης με τις πέντε φυσικές αισθήσεις. Όταν αυτές οι ενέργειες απελευθερώνονται από την καρνεόλη, οι ενεργειακές οδοί ρέουν ελεύθερα, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αισθάνεται μια βαθύτερη εκτίμηση του σώματός του, μεγαλύτερη σύνδεση με τους φίλους και τους εραστές και μείωση των ένοχων συναισθημάτων. Αυτά καθιστούν το άτομο πιο απελευθερωμένο και πιο αυθόρμητο.

Φυσική θεραπεία

Λόγω της σύνδεσής της με το δεύτερο τσάκρα, οι θεραπευτές θεωρούν ότι η καρνεόλη είναι σημαντικός λίθος στη διατήρηση της υγείας στη χαμηλότερη κοιλία. Τον χρησιμοποιούν για να μεταχειριστούν ανικανότητα, εμμηνορροϊκούς αρμοσφίκτες, στειρότητα που συνδέεται με αυτήν την περιοχή. Επίσης είναι καλός για τη θεραπεία της νευραλγίας, των ρευματισμών, του άσθματος, του δέρματος και του αίματος και κατά της αϋπνίας. Θεωρείται αποτελεσματικός στη θεραπεία δερματολογικών ασθενειών, όπως η ακμή και η ψωρίαση, ενώ μερικοί συστήνουν την καρνεόλη ακόμη και για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων των κατοικίδιων ζώων.

Συμβολισμός

Μεταξύ των κρυσταλλοθεραπευτών, η καρνεόλη είναι γνωστή ως πέτρα της μεγάλης πνευματικότητας. Θεωρείται ένας πολύτιμος λίθος θεραπείας με μια θαυμάσια θεραπευτική ικανότητα για τις διανοητικές και φυσικές παθήσεις.

Η καρνεόλη ως γενέθλιος λίθος

Στη δυτική κοινωνία, οι αστρολόγοι ονομάζουν αυτόν τον κρύσταλλο το κατεξοχήν πέτρωμα για όσους έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Παρθένου (22 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου). Είναι, επίσης, δευτερευόντως λίθος κατάλληλος για όσους έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Κριού (21 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου) και του Σκορπιού (24 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου).

Ο καρνεόλης συνδέεται με την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι Άραβες τον συνέδεσαν με το μήνα Ιούλιο. Είναι μια πέτρα συνδεμένη με το στοιχείο της φωτιάς.

Καρνεόλη και δονήσεις

Η καρνεόλη συνδέεται με #1 και #3 δονήσεις.

Οι κρυσταλλοθεραπευτές συστήνουν τη χρήση καρνεόλης ως ενίσχυση για προβλήματα ύπνου, λόγω της δυνατότητάς του να ηρεμεί και να διευκολύνει ένα ταραγμένο μυαλό. Επίσης έχει τη δυνατότητα να φέρνει όνειρα ως απαντήσεις σε ερωτήσεις και να επισημαίνει την προσέγγιση ενός σημαντικού προβλήματος στη ζωή ενός ανθρώπου.

Μπορεί να βοηθήσει στη διαύγεια της σκέψης, να συμβάλλει στη δημιουργικότητα, την ισορροπία και τη διανοητική εγρήγορση. Για πολλούς κρυσταλλοθεραπευτές, η καρνεόλη είναι γνωστή ως πέτρα της μεγάλης πνευματικότητας. 'Εχει ειπωθεί ότι αποτελεί πολύτιμο λίθο για τη θεραπεία με θαυμάσια ικανότητα για τις διανοητικές και φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Ιστορικά Στοιχεία

Η καρνεόλη έχει από καιρό σημαντική παρουσία στην παγκόσμια ιστορία και τις πεποιθήσεις των αρχαίων πολιτισμών. Από την Ευρώπη στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, οι αρχαιολόγοι έχουν βρει παραδείγματα χρήσης της καρνεόλης σε κοσμήματα.

 

Υπαρξη καρνεόλης στη Μέση Ανατολή

ΚαρνεόληΜερικά από τα παλαιότερα παραδείγματα κοσμημάτων που περιείχαν καρνεόλη έχουν εντοπιστεί στην Ur, στη Μεσοποταμία, όπου οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τον τάφο της Pu- Abi, Σουμέριας βασίλισσας της τρίτης χιλιετίας π.Χ., η οποία φορούσε κοσμήματα που περιείχαν καρνεόλη μαζί με άλλα πολύτιμα και ημιπολύτιμα υλικά. Οι αρχαίοι αιγυπτιακοί τάφοι είναι πλήρεις παραδειγμάτων ύπαρξης καρνεόλης. Σύμφωνα με τις αντιλήψεις τους για τη μεταθανάτια ζωή, τα φυλακτά με καρνεόλη θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα στην εξασφάλιση της μετάβασης του Κα (της ψυχής) στον άλλο κόσμο. Η καρνεόλη ήταν ανάμεσα στους τρεις λίθους που οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν συχνότερα στο κόσμημά τους, μαζί με το τυρκουάζ και το λάπι λάζουλι. Αλλού στη Μέση Ανατολή, ο καρνεόλης αντιπροσωπεύει την εβραϊκή φυλή Reuben, ενώ ο Απόστολος Phillip και μερικοί μουσουλμάνοι την καλούν πέτρα της Μέκκας. Οι μουσουλμανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η χάραξη του ονόματος του Αλλάχ στις πέτρες καρνεόλης ωθεί το θάρρος και μερικοί ακόμη θεώρησαν οτι ο Αλλάχ θα χορηγούσε σε όλες τις επιθυμίες των κομιστών της καρνεόλης. Στην εβραϊκή λογοτεχνία η καρνεόλη εμφανίζεται ως πέτρα στο προστήθιο του Aaron.

 

Ευρωπαϊκή καρνεόλη

Στην Ευρώπη, η καρνεόλη είναι επίσης ένα σημαντικό σύμβολο στην ιστορία. Οι αρχαίοι 'Ελληνες και οι Ρωμαίοι την ονόμαζαν σάρδιο και τη χρησιμοποίησαν για να στολίσουν δαχτυλίδια, καμέο και άλλα σφραγιστικά δαχτυλίδια. Στους νεότερους χρόνους, ο Goethe απέδωσε στην καρνεόλη δυνάμεις προστασίας ενάντια στο κακό, της συνέχειας της ελπίδας και της άνεσης, και της καλής τύχης.

 

Ασιατική καρνεόλη

Στην Ασία, Θιβετιανοί δημιούργησαν φυλακτά με καρνεόλη, τυρκουάζ και λάπις λάζουλι. Στην Ινδία, ο καρνεόλης θεωρείται δευτερεύουσα πέτρα για το ζώδιο του Σκορπιού.

Μυθολογία

Οι πιο γνωστοί μύθοι που περιβάλλουν την καρνεόλη προέρχονται από τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Ο Αιγύπτιος θεός Isis προστάτευσε τους νεκρούς με ένα φυλακτό καρνεόλη που ονομάστηκε Thet. Μετά την τοποθέτηση αυτού του φυλακτού στο σώμα του νεκρού, ο Isis θα χορηγούσε την προστασία στη μετά θάνατον ζωή. Η πέτρα εμφανίζεται επίσης στην εβραϊκή μυθολογία, αφού, όπως είδαμε, το φυλακτό του Aaron περιελάμβανε μια πέτρα καρνεόλη. Βουδιστές στην Κίνα και την Ινδία δημιούργησαν φυλακτά που ενθέθηκαν με καρνεόλη και άλλες ημιπολύτιμες πέτρες, που χρησιμοποιούνται για πολλά τελετουργικά.

 

Φυσικές Ιδιότητες

Το Carnelian είναι μια μορφή χαλαζία (πυρίτιο διοξείδιο- SiO2), η πιο κοιvή μορφή πετρώματος στο γήινο φλοιό. Συγκεκριμένα, οι γεωλόγοι ταξινομούν την καρνεόλη ως χαλκηδόνιο.

Χρωματισμός

Η καρνεόλη κυμαίνεται στο χρώμα από ένα πορτοκαλί κόκκιvο σκούρο πορτοκαλί σε καφετί και ήταν γνωστό καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας ως πέτρα της Μέκκας και αχάτης αίματος του περιστεριού. Το όνομα καρνεόλη, που προέρχεται από Carne, σάρκα στα λατιvικά, μπορεί να αφορά το χρώμα του, το οποίο είναι παρόμοιο με το χρώμα της σάρκας.

Είναι αδιαφανές.

Χημικές ιδιότητες

Το Carnelian αποτελείται από το διοξείδιο πυριτίου, Sio2, και παίρνει το κόκκινο χρώμα του από τα εγκλείσματα αιματίτη (σίδηρος οξείδιο- FeO2).

Δείκτης της διάθλασης: 1.55 -1 ,54

Σκληρότητα κλίμακας Mohs: 6.5-7.0

Σπάσιμο: Κογχοειδής

Συγκεκριμένη πυκνότητα: 2.65

Σύστημα κρυστάλλου: τετραεδρικό

 

Καρνεόλη και ειρήνη

Γνωστό για τη δυνατότητά να προσφέρει ηρεμία, η καρνεόλη έχει τη δύναμη να απομακρύνει τους φόβους για την αναγέννηση και το θάνατο.

Αρχίζει τη μετάβαση και φέρνει την ειρήνη σε θέματα αλλαγής. Επίσης, θεωρείται ότι η καρνεόλη μπορεί να ενισχύει τα προσωπικά ταλέντα.

Καρνεόλη και κίνητρο

Οι κρυσταλλοθεραπευτές χρησιμοποιούν την καρνεόλη για τα άτομα που είναι συνεσταλμένα και ορίζουν τις μεγάλες δυνάμεις του για την αύξηση της εμπιστοσύνης και της ευγλωττίας.

Carnelian και μαγεία

ΚαρνεόληΑπό την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου, που θεωρήθηκε ότι προστάτευε τους νεκρούς στη μετά θάνατον ζωή, η καρνεόλη αντιπροσωπεύει τις μεγάλες μαγικές δυνάμεις. Λέγεται ότι έχει τη δύναμη να προστατεύσει από την τηλεπαθητική εισβολή ή τις κακές ενεργειακές επιρροές των ζηλόφθονων ανθρώπων. Άλλοι έχουν πει ότι έχει τη δύναμη να δει στις προηγούμενες ζωές.

Καρνεόλη, τύχη και επιθυμίες

Σαν πέτρα επιθυμίας, στην καρνεόλη αποδίδεται η δύναμη να χορηγηθούν όλες οι επιθυμίες του κομιστή όταν φοριέται κοντά στην καρδιά. Για όσους έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Παρθένου, λένε ότι η καρνεόλη εγγυάται την επιτυχία σε οποιοδήποτε στόχο.

 

Περισσότερη γνώση Carnelian

Η καρνεόλη θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη και προστασία.

Περί το 1800 μ.Χ., η καρνεόλη θεωρήθηκε ότι προκαλεί ευφράδεια σε όσους χρειάζονταν θάρρος για να μιλήσουν.

Ο Mohammed, ο Ναπολέων Α' και ο Ναπολέων Γ' φορούσαν κοσμήματα από καρνεόλη.

Pin It