Οπάλιο: Ο "Δυναμικός Μεσολαβητής"

Το ΟΠΑΛΙΟ είναι φίλος σας - Αν εσείς είστε φίλος του εαυτού σας!

Το οπάλιο είναι ένας μυστηριώδης λίθος. Εμφανίζει ιριδισμούς ουράνιου τόξου που ποικίλουν ανάλογα με την γωνία παρατήρησης. Έτσι τον κάνει ιδιαίτερα γοητευτικό. Οι μεταβολές στον χρωματικό του τόνο δημιουργούν δυσκολία στην αναγνώριση του.

Το Οπάλιο είναι πυριτικό ορυκτό και περιέχει νερό σε ποσοστό από 3-21% & έχει σκληρότητα από 5,5-6,5. Δημιουργήθηκε 60.000.000 χρόνια πριν και είναι ένας από τους ελάχιστους πολύτιμους λίθους που δημιουργούνται μέσα σε ιζηματογενή πετρώματα.

Στην Αρχαία Ελλάδα πίστευαν πως μέσα στο Οπάλιο ζούσε το πνεύμα της αλήθειας και πως μπορούσε να αποκαλύψει το μέλλον του κατόχου του. Ακόμη πίστευαν ότι άλλαζε χρώμα (θάμπωνε) όταν ο κάτοχος του βρισκόταν σε κίνδυνο. Οπάλιο

Στην Ρώμη το θεωρούσαν ως ένα από τα πολύτιμα πετράδια, μαζί με τον Αμέθυστο, το Ρουμπίνι & το Σμαράγδι.

Οι Άραβες πίστευαν πως πέφτει από τον ουρανό μαζί με τις αστραπές, γι' αυτό έχει τόσο έντονο χρώμα και το θεωρούσαν πολύ τυχερό πετράδι.

Κατά το Μεσαίωνα το ονόμαζαν «οφθάλμιο» γιατί πίστευαν ότι θεραπεύει παθήσεις των ματιών.

 

ΟπάλιοΓια το Μαύρο Οπάλιο υπάρχει μια χαρακτηριστική ιστορία που λέει ότι όλη η οικογένεια του Αλφόνσου ΙΒ' της Ισπανίας, χάθηκε από άγνωστη ασθένεια όταν η πρώην ερωμένη του βασιλιά του χάρισε ένα δαχτυλίδι από οπάλιο, ως ανάμνηση της σχέσης τους, πριν αυτός παντρευτεί.

Το δαχτυλίδι άλλαξε χέρια και όποια γυναίκα το φορούσε πέθαινε! Το ίδιο συνέβη τελικά και στον βασιλιά που δεν είχε αντιληφθεί την κατάρα του δαχτυλιδιού.

Το ΟΠΑΛΙΟ κατατάσσεται σε τρεις κατηγορίες, τα Κοινά Οπάλια, Το Πυροπάλιο & το Πολύτιμο Οπάλιο.

 

Κοινά Οπάλια

Τα Κοινά Οπάλια μπορεί να τα συναντήσει κανείς εύκολα και είναι η πιο οικονομική κατηγορία.

Είναι Ημιδιαφανείς ή Διαφανείς και το χρώμα τους ποικίλει ξεκινώντας από Λευκό του γάλακτος, μέχρι Κίτρινο - Γαλαζωπό - Πράσινο ή ακόμη και Καφέ ανοιχτό.

Η ανοιχτή απόχρωση του λευκού αναπτύσσει ψυχικές ικανότητες, ανοίγοντας τις πόρτες του συνειδητού οραματισμού.

Δυναμικός μεσολαβητής για τη διείσδυση στο μυστικισμό.

Βοηθάει στο να εκφραστούν συναισθήματα. Αναπτύσσει το Τρίτο Μάτι. Επιδρά στο Φυσικό Σώμα: στους Πνεύμονες -Ένταση - Ισορροπία των δύο ημισφαιρίων -συμβολή στην αντιμετώπιση της νόσου του Parkinson.

 

Πυροπάλιο

ΟπάλιοΕίναι ημιδιαφανές ή διαφανές με Κόκκινη ή Πορτοκαλί απόχρωση που μέσα του δημιουργούνται ιριδισμοί άλλων χρωμάτων. Εάν κάποιος φοράει το Κόκκινο Οπάλιο και είναι οργισμένος ή ταραγμένος, τότε θα αυξηθεί η αρνητική δύναμη της κόκκινης ενέργειας.

Έχει την δυνατότητα να ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αυτού που αναζητάει κανείς στη ζωή.

Δίνει Νοητική διαύγεια και Ζωτική ενέργεια στο Σώμα.

Μας βοηθάει να είμαστε παρόντες στις αλλαγές που η ψυχή καλείται να φέρει.

Στο Φυσικό Σώμα βοηθάει στην Αναιμία.

Το καλύτερο Πυροπάλιο βρίσκεται στο Μεξικό.

 

Πολύτιμο Οπάλιο

Συνήθως είναι πολύ ανοιχτόχρωμο ή Σκούρο - Μαύρο που είναι και το πιο ακριβό.

Το καλύτερο Μαύρο οπάλιο βρίσκεται στην Αυστραλία και το Λευκό στην Ιαπωνία.

Το Οπάλιο έχει αρκετές μυστικές δυνάμεις που λόγω της έντασής του, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Το Οπάλιο προσθέτει βάθος στα συναισθήματα, ιδιαίτερα για έναν άνθρωπο που βιώνει την κατάθλιψη. Όταν όμως είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, ισορροπημένος & υπάρχει μέσα του ειρήνη, το Οπάλιο φωτίζει κάθε πλευρά της ζωής του.

Στην Κρυσταλλοθεραπεία οι τεχνικές είναι ήπιες ώστε να βοηθήσουμε την εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων και όλη την θεραπεία.

Το Οπάλιο, ως ένα ευαίσθητο πετράδι, λόγω της περιεκτικότητας του σε νερό, αν βρεθεί σε ξηρό περιβάλλον αποβάλλει ποσοστό του νερού του, με αποτέλεσμα να χάνει την λάμψη του και τους ιριδισμούς του. Μπορεί ακόμη να Ραγίσει ή και να Σπάσει.

Στα πρώτα στάδια μπορούμε να το σώσουμε αν το τοποθετήσουμε μέσα σε βρεγμένο βαμβάκι για 1-2 ημέρες έτσι ώστε να αποκτήσει πάλι την υγρασία που τόσο έχει ανάγκη.

Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η άμεση επαφή με το δέρμα αν είστε ιδρωμένοι, γιατί το καταστρέφει.

 

Συλλογισμός

Η όψη του Οπαλίου είναι Μαγική!

Σαν σύννεφο σε περνάει στην όχθη της ζωής.

Βλέπεις τα πάντα μέσα του.

Σε ταξιδεύει γρήγορα.

Αφήνεσαι στο άγγιγμα του.

Νοιώθεις το ζεστό του «Πάγωμα».

 

ΟΠΑΛΙΟ
Νιώθεις την επαφή του «Τώρα» ή του «Αύριο»

 

Pin It