Τίτλοι τέλους για το μάθημα της κρυσταλλοθεραπείας στο N.H.S.;

Τίτλοι τέλους για το μάθημα της κρυσταλλοθεραπείας στο NHS

Πριν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι o Όμιλος Σχολών Εναλλακτικών Επιστημών "Natural Health Science", το μοναδικό κολλέγιο ελευθέρων σπουδών που τα τελευταία 7 χρόνια δίδασκε το μάθημα της κρυσταλλοθεραπείας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, δεν θα το περιλαμβάνει στο πρόγραμμα σπουδών του το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Ήταν μια είδηση που μας προκάλεσε λύπη, ιδιαίτερα αφού το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα με την αξιοπιστία και το κύρος που το διακρίνει επέλεξε να σταματήσει τη διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος χωρίς κάποια σχετική ανακοίνωση, λήγοντας παράλληλα τη συνεργασία με την εισηγήτρια Shakila Ιωάννα Μπράτη, μια εξαίρετη θεραπεύτρια που έχει αφιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια στη μελέτη και τη διδασκαλία των θεραπευτικών ιδιοτήτων των κρυστάλλων, δείχνοντας μια απρόσκοπτη αγάπη και υπευθυνότητα απέναντι στο αντικείμενό της.

Ένας από τους κυριότερους στόχους που αποτέλεσαν και κίνητρο για την ίδρυση του Συλλόγου Κρυσταλλοθεραπευτών Ελλάδας ήταν η διάδοση της κρυσταλλοθεραπείας, μεταξύ άλλων και μέσω της δημιουργίας κάποιων προτύπων και προδιαγραφών σύμφωνα με τις οποίες θα μπορεί να διδάσκεται σαν αντικείμενο από τα διάφορα κολλέγια που επιθυμούν να ενσωματώσουν την κρυσταλλοθεραπεία στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επιπλέον, ήταν και παραμένει στις προθέσεις μας να βρούμε και να αναδείξουμε κι άλλες ακαδημαϊκές επιλογές ώστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση και εξέλιξη του διδακτικού επιπέδου της κρυσταλλοθεραπείας στην Ελλάδα. Το ότι όχι μόνο δεν δημιουργήθηκαν περισσότερα τμήματα αλλά έκλεισε και το μοναδικό που υπήρχε στην Ελλάδα, μας θλίβει αλλά ταυτόχρονα μας κινητοποιεί ώστε να προσπαθήσουμε να ανταπεξέρθουμε στο ολοένα και δυσκολότερο στόχο που έχουμε θέσει.

Είναι κρίμα να μη δίνεται η επιλογή στους ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν κρυσταλλοθεραπεία στην Ελλάδα να το κάνουν σε μια αξιόπιστη και έγκυρη σχολή, όταν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν δεκάδες σχολές που όχι μόνο διδάσκουν το μάθημα αλλά και θέτουν ακόμα υψηλότερες απαιτήσεις για την απόκτηση ενός ανάλογου τίτλου σπουδών, προσδίδοντας στο αντικείμενο της κρυσταλλοθεραπείας το κύρος και το σεβασμό που του αναλογεί. Ευχόμαστε λοιπόν να δούμε μια μέρα τη μέθοδο της κρυσταλλοθεραπείας να λαμβάνει και στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει, ενώ από πλευράς μας δηλώνουμε πρόθυμοι να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Pin It