Μπλε και Κόκκινος Χρυσόλιθος

Ο χρυσόλιθος είναι ένα ορυκτό που έχει δημιουργηθεί τεχνητά. Ταιριάζει σε όσους έχουν φιλοδοξίες. Ενισχύει την ενέργεια, δίνει κουράγιο και βοηθά στη θετική θεώρηση της ζωής. Δίνει αυτοπεποίθηση και ενισχύει τη ζωτικότητα. Η χημική του σύνθεση είναι διοξείδιο του πυριτίου (σ' αυτήν την περίπτωση, το κατασκευασμένο γυαλί από τον άνθρωπο) με έκχυση μεταλλικών ρινισμάτων χαλκού.

Μπλε ΧρυσόλιθοςΜπλε Χρυσόλιθος

Ο Μπλε χρυσόλιθος είναι ένας σκούρος μπλε λίθος με σπίθες από χαλκό. Οι σπίθες του Μπλε χρυσόλιθου συμβολίζουν το φως που μπορεί να βρεθεί στο σκοτάδι και η ομοιότητά του με το νυχτερινό ουρανό υπενθυμίζει ότι μπορούμε να φτάσουμε τα αστέρια.

Χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, την κρατά στο χέρι του ο θεραπευόμενος κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, ή απλώς τον έχει μαζί του στην τσέπη του .

Ο χρυσόλιθος είναι μια από τις λίγες συνθετικές πέτρες. Τα μεσάνυχτα προστατεύει τις ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές. Είναι επίσης αποτελεσματικός στη μετάδοση θεραπευτικών ενεργειών από την καρδιά, το λαιμό και το 3ο μάτι.

Παρόλο που είναι ένα κομμάτι τεχνικά κατασκευασμένο από τον άνθρωπο, περιέχει χαλκό, ο οποίος από μόνος του είναι εξαιρετικά χρήσιμος σε περιπτώσεις φλεγμονών και αυξάνει τη ροή του αίματος σ' αυτές.

Ο Μπλε χρυσόλιθος είναι ήπια ενεργός λίθος που βοηθά να ξεπεράσει κανείς την κατάθλιψη και να αυξήσει την αυτοπεποίθηση του. Ελκύει τις θετικές ενέργειες και μεταφέρει σε όλο το σώμα τη δύναμη της ίασης που αντλεί από την καρδιά.

Βοηθά στην πέψη και λειτουργία της σπλήνας. Χαμηλώνει τον πυρετό, θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα και απομακρύνει τη μελαγχολία.

 

Κόκκινος χρυσόλιθος

Κόκκινος ΧρυσόλιθοςΠριν από 100 χρόνια, υαλουργοί στο νησί Μουράνο κατασκεύασαν μια ποιότητα γυαλιού που περιέχει στη μάζα του ρινίσματα χαλκού, έχει μια καφετί απόχρωση και εμφανίζει τον ιριδισμό της αβεντουρίνης.

Ο κόκκινος χρυσόλιθος είναι ένας κρεμώδης κόκκινος λίθος με χρυσές σπίθες. Οι σπίθες συμβολίζουν το φως που μπορεί πάντοτε να βρεθεί στο σκοτάδι. Είναι μια από τις λίγες συνθετικές πέτρες. Αυτός ο κόκκινος χρυσόλιθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, να κρατιέται στο χέρι του πελάτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ή απλώς να τον έχει στην τσέπη του.

Ο κόκκινος χρυσόλιθος, όπως το διαμάντι, είναι ένας καλός εκτροπέας των ανεπιθύμητων ενεργειών και εκτιμάται ιδιαίτερα στο πνευματικό πεδίο σαν ένα προστατευτικό ορυκτό.

Τονώνει το νευρικό σύστημα και ενισχύει τη διαβίβαση θεραπευτικών ενεργειών από τα χέρια, ως εκ τούτου μπορεί να εφαρμοστεί για να θεραπεύσει σε μεγάλες αποστάσεις.

Προστατεύει την αύρα. Ανοίγει, καθαρίζει και ενεργοποιεί το τσάκρα της καρδιάς. Διώχνει τη ζήλια, το στρες και το θυμό. Βοηθά στην ενόραση και τη μαντεία. Επίσης βοηθά στην κατάθλιψη, τις συναισθηματικές διαταραχές και επίσης βοηθά να ξεμπλοκάρουμε από αυταπάτες.

Οι αρχαίοι έλληνες τον ονόμαζαν λίθο των εραστών, η άποψη ενισχύθηκε κατά την εποχή του μπαρόκ.

Προστατεύει από τους πόνους της αγάπης και την κακοτυχία. Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου.

Συμβολίζει τη συνένωση, το μυστικισμό, την ωριμότητα, τη ζήλεια, το μυστήριο, τα οράματα.

Οι κινέζοι το χρησιμοποιούν για να καταπολεμήσουν τη ζήλεια των κακών ανθρώπων. Επίσης σε τελετές γάμων για να φέρει ευτυχία, σταθερότητα, μακροζωϊα και έντονη σεξουαλική ζωή.

Οι αρχαίοι κινέζοι στρατιώτες συνήθιζαν να έχουν μαζί τους ένα κομμάτι χρυσόλιθο για να καλμάρουν το θυμό τους καθώς ήταν κανόνας ότι δεν πρέπει να πολεμάς όταν είσαι θυμωμένος. Κινέζικοι θρύλοι αναφέρουν ότι ο Χρυσόλιθος έχει την τρομερή ιδιότητα να γιατρεύει τον πληγωμένο εγωϊσμό.

Φορτίζει με θετική συμπεριφορά και γεμίζει με ενέργεια.

 

Χημικές και Μεταφυσικές ιδιότητες:

Κυρίαρχο τσάκρα: όλα

Κρυσταλλικό σύστημα: τριγωνικό

Χημική σύνθεση: SiO2 διοξείδιο του πυριτίου (σ' αυτήν την περίπτωση, το κατασκευασμένο γυαλί από τον άνθρωπο) με έκχυση μεταλλικών ρινισμάτων χαλκού.

Αστρολογικά σημεία: όλα

Αριθμητική δόνηση: 3

Σκληρότητα: 7

Χρώμα: σκουριά κόκκινη σε χρυσό, μπλε, μοβ

Τοποθεσία: παγκοσμίως

Σπανιότητα: κοινή

Προφορά: gohld stohn

 

Pin It