Nebula Stone: Η "Πέτρα του Κόσμου"

Nebula Stone - Η Πέτρα του Κόσμου

Ανακαλύφθηκε μόλις το 1994 από τους Roy και Karen Numberg και η ιδιαίτερη αυτή πέτρα αποτελεί μέχρι και σήμερα μυστήριο ακόμη και για τους επιστήμονες. Της έχουν δοθεί λόγω της ιδιαιτερότητας της οι ονομασίες «Πέτρα του Κόσμου» καθώς η μορφολογία και η εμφάνιση της θυμίζει διαστρικό-γαλαξιακό νεφέλωμα (Nebula), καθώς επίσης και «κοσμικό παράθυρο» (kosmic window) για λόγους που θα αναλύσουμε εκτενώς παρακάτω, και την καθιστούν άριστη πέτρα διαλογισμού.

 

Η Nebula έχει μοναδικά ισχυρές δονήσεις και ενέργεια λόγω του ιδιαίτερου συνδυασμού των στοιχείων που περιέχει. Για παράδειγμα το quartz επιτρέπει τον γρήγορο και άμεσα αποδοτικό προγραμματισμό της.

Το Riebeckite, άλλο ένα συστατικό της Nebula, ενεργοποιεί τη ψυχική αίσθηση και προάγει τη διαίσθηση ανοίγοντας το δρόμο των πνευματικών αναζητήσεων.

nebula stoneΗ Aegirine με τη σειρά της καθαρίζει κάθε είδους μορφή αρνητικότητας και μπλοκαρίσματος στο αιθέριο πεδίο ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί την Kundalini. Ιδιαίτερα υποστηρικτική πέτρα, προσφέρει άμεσα κουράγιο και ενεργοποιεί τα έμφυτα χαρίσματα για την επίτευξη ανώτερων πνευματικών αναζητήσεων.

Η Anorthoclace πυροδοτεί την ενέργεια αλλά και την έμπνευση σε όλα τα επίπεδα των προσωπικών αλλαγών γι’ αυτό και αποτελεί ένα ισχυρό φυλακτό (Talisman), ειδικά σε περιόδους αλλαγών και μεταμορφώσεων.

Είναι μια πέτρα ιδιαιτέρως ελκυστική όχι μόνο στην όψη αλλά και στο άγγιγμα και στα συναισθήματα που προκαλεί δίνοντας μια βαθιά ικανοποίηση και έντονη αίσθηση οικειότητας. Προάγει την επικέντρωση στο βαθύτερο είναι μας, χαρίζοντας έντονα το συναίσθημα του «ανήκω στον εαυτό μου, αλλά και στο κόσμο».

Παρ’ όλο που ανήκει στις δυνατά γειωτικές πέτρες, λειτουργεί και σε πολύ ανώτερα επίπεδα. Ανοίγει το δρόμο της μνήμης ακόμη και στο επίπεδο της κυτταρικής ανάμνησης. Λειτουργεί σαν ένα μονοπάτι φωτός, που φέρνει στην επιφάνεια καταγεγραμμένες μνήμες και αρχεία.

Επιπρόσθετα απομακρύνει τους φόβους που μπλοκάρουν το είναι μας και ανοίγει το δρόμο για το νέο, το καινούργιο, απομακρύνοντας τα παλιά. Ιδιαιτέρως υποστηρικτική σε περιόδους αλλαγών. Δίνει ελπίδα και βοηθά να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις μειώνοντας το αίσθημα απελπισίας που πηγάζει από αυτές.

nebula stonesΕλευθερώνει τον ανθρώπινο νου από τα όρια και προωθεί δυναμικά την εφευρετικότητα. Δίνει κουράγιο και αντοχή για ανακαλύψεις κα περιπέτεια. Σε φυσικό επίπεδο τονώνει το ανθρώπινο σώμα δίνοντας μεγάλα ποσοστά ενέργειας.

Λειτουργεί επίσης καθαριστικά, βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και ιδιαίτερα των νεφρών. Οι αποτοξινωτικές της ιδιότητες είναι ιδανικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων εθισμού όπως είναι ο αλκοολισμός και η εξάρτηση απο ναρκωτικές ουσίες. Τέλος, συμβάλει στην αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων (εδικά στις κυστίτιδες) και υποβοηθά τη γυναικεία γονιμότητα.

Σε συναισθηματικό επίπεδο βοηθά την ενδυνάμωση και ταυτόχρονα τον καθαρισμό των εμποδίων του συναισθηματικού μας κόσμου. Δυνατή, υποστηρικτική πέτρα ανοίγει δίοδο στην επικέντρωση του βαθύτερου είναι μας και των στόχων μας.

Πνευματικά, ως πέτρα που αντικατοπτρίζει την δημιουργία του κόσμου μέσα απο τα αστρικά νεφελώματα καθοδηγεί στην ανακάλυψη και γνώση της Δημιουργίας εμπεριέχοντας την ενέργεια του αρχέτυπου της μεγάλης Μητέρας. Προκαλεί πνευματική αφύπνιση και ψυχική ανάταση.

Συνδυάζεται και λειτουργεί και μόνη της αλλά και με άλλα ορυκτά.
Χαρακτηριστικός συνδυασμός της Nebula με Zincite (ZnO) ενδυναμώνει τη φυσική ρώμη και τονώνει τη ζωτικότητα. Αν την συνδυάσουμε με Piefersite (μάτι της γάτας) επικεντρώνει τη δυναμική ροή της κουνταλίνης ενώ σε ανώτερα πεδία, αν συνδυαστεί με μολδαβίτη, επιτρέπει μέχρι και την επαφή με διαγαλαξικές νοημοσύνες.

Τέλος ένας πολύ ωραίος συνδυασμός της Nebula είναι με το χρυσοπράσιο. Οι ενέργειες των άνω 2 ενεργοποιούν το κέντρο καρδιάς δουλεύοντας ταυτόχρονα θεραπευτικά, επουλωτικά. Με όλα αυτά και ακόμα παραπάνω στοιχεία που συνεχώς αμβλύνουν το πεδίο δράσης της Nebula, δεν είναι τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «η Πέτρα».

ΧΡΩΜΑ: Βαθύ σκούρο πράσινο, σχεδόν μαύρο με κρυσταλλικά μάτια (σφαιρουλίτσες)

ΣΥΝΘΕΣΗ: Αλκαλική ηφαιστειακή πέτρα αποτελούμενη από: Quartz – χαλαζία
(Na, K) AISI308  Anorthoclace–ανορθόκλαστο
(hydrous silicate) Riebeckite
Aegirine
Arfedsonite
Zircon   

nebula stonesΤα δύο πρώτα δομούν το κυρίως σώμα ενώ Riebeckite και Aegirine είναι αναπόσπαστα και κυρίως συστατικά των σφαιρουλιτών, χαρακτηριστηκών πράσινων ματιών του ορυκτού.

Ο σχηματισμός της Nebula (εικ.1) στα έγκατα της γης απο λιωμένο μάγμα που ψύχθηκε με πολύ αργό ρυθμό συνέβαλε στα επιμέρους συστατικά της να διαχωριστούν και συγχρόνως να κρυσταλλοποιηθούνμε τέτοιο τρόπο ώστε να λάβει αυτή τη σπάνια μορφολογία.

ΠΗΓΗ: Βόρεια Αμερική αποκλειστικά (Mexico)
προσοχή: ούτε Ν. ΑΦΡΙΚΗ ούτε Μαγαδασκάρη. Πολλοί μπερδεύουν τη Nebula με τη Kambala που είναι ένα ορυκτό ιζηματικής μορφολογίας και σύστασης απολίθωμα.

Pin It