Σουγκιλίτης

Σουγκιλίτης

Ο σουγκιλίτης (sugilite) είναι ένας μωβ αδιαφανής λίθος που ενίοτε απαντάται σε ροζ, καφέ και μαύρο χρώμα ή μπλε - μωβ, κόκκινο - μωβ, καφέ - κίτρινο, πράσινο ανοικτό. Ο χημικός του τύπος είναι KNa2 (Fe,Mn,Al)2Li3Sil2O30. Έχει σκληρότητα 5,5 έως 6,5 , ειδικό βάρος 2,8, και κρυσταλλώνεται στο εξαγωνικό κρυσταλλογραφικό σύστημα. Το όνομα του πήρε προς τιμήν του Ιάπωνα γεωλόγου Kenichi Sugi που τον ανακάλυψε το 1944, στη Ιαπωνία. Σήμερα υπάρχει στον Καναδά, στην Ινδία, στη έρημο Καλαχάρι στη Νότια Αφρική καθώς και στην Αυστραλία. Είναι ένας από τους πιο πρόσφατα ανακαλυφθέντες και πιο σπάνιους λίθους.

Θεραπευτικές Ιδιότητες - Ένας πολύτιμος λίθος
Ο σουγκιλίτης αναδύθηκε πρόσφατα στον πλανήτη, μόλις την τελευταία δεκαετία. Μέχρι τώρα το ανθρώπινο γένος δεν ήταν ακόμα έτοιμο να δεχτεί την βαθιά ιώδη ακτίνα που αντανακλά ο σουγκιλίτης. Αντίθετα από το διάφανο κρυσταλλικό ιώδες του αμέθυστου, ο σουγκιλίτης είναι συνήθως αδιαφανής. Το ιώδες χρώμα είναι βαθύ, σκούρο και γεμάτο νόημα. Ο σουγκιλίτης γειώνει την αιθερική ιώδη ακτίνα βαθιά μέσα στην γη, κάνοντας την περισσότερο διαθέσιμη για την σωματική θεραπεία, αντιπροσωπεύοντας το δεσμό του νου με το φυσικό σώμα. Τα βαθυκόκκινο και το ιώδες είναι τα χρώματα του τρίτου ματιού. Ο νους και οι σκέψεις που εκΠέτρες Σουγκιλίτηπορεύονται από αυτόν, προσδιορίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό την υγεία του φυσικού σώματος. Ο σουγκιλίτης είναι ένας λίθος της νέας εποχής σκοπός του οποίου είναι να αποκαθιστά το συνειδητό έλεγχο των νοητικών ικανοτήτων και ως εκ τούτου να αποκομίζει την θεραπευτική δύναμη που είναι αναγκαία για την εξισορρόπηση του φυσικού σώματος. Είναι μία από τις δυνατότερες πέτρες της αγάπης, αντιπροσωπεύει την πνευματική αγάπη και σοφία, ανοίγει όλα τα τσάκρας για την ροή της αγάπης και σοφίας, εμπνέει την πνευματική συνειδητότητα και βοηθά την ικανότητα του channeling και την προσπέλαση στα Ακασικά Αρχεία.


Όταν τοποθετείται πάνω στο τσάκρας του τρίτου ματιού, θα δείξει στον ειλικρινή αναζητητή ποιοι ήταν οι λόγοι των σωματικών του διαταραχών και ποια μαθήματα εμπεριέχονται σε αυτή την εμπειρία, με την συνειδητοποίηση των οποίων μπορεί πλέον να επέλθει ο καθαρισμός και η απελευθέρωση των νοητικών και συναισθηματικών εκείνων στοιχείων της σωματικής ασθένειας πράγμα που θα επιτρέψει στην συνέχεια το σώμα να εκδηλώσει μία κατάσταση υγείας.

Κομμάτια ΣουγκιλίτηΜία από τις φοβερότερες και πιο καταστροφικές ασθένειες του πλανήτη σήμερα είναι ο καρκίνος ο οποίος ως ασθένεια του 20ου αιώνα, σχετίζεται σαφώς με το στρες και μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές και να προσβάλει οποιοδήποτε μέρος του φυσικού σώματος. Η ολοένα και αυξανόμενη παρουσία αυτής της ασθένειας στην κοινωνία αποτελεί μία ισχυρή ένδειξη του ότι οι άνθρωποι αφενός κυριαρχούνται από άγχη και αφετέρου είναι ανήμποροι να αποφορτιστούν από τις πιέσεις της ζωής τους. Αν τα αρνητικά συναισθήματα όπως παλιά οργή, μνησικακίες, φόβοι, απογοητεύσεις, ενοχές θλίψη ή ανασφάλειες, δεν αντιμετωπιστούν σωστά, μπορούν να διαμορφώσουν μία τέτοια αναστάτωση μέσα στον οργανισμό ώστε το σώμα να μην δύναται πλέον να αντιμετωπίσει την ένταση και να καταρρέει κάτω από την εσωτερική πίεση. Ο σουγκιλίτης αποτελεί μία ασφαλιστική δικλείδα η οποία μπορεί να φέρει ειρήνη και κατανόηση στο νου και στο σώμα που έχουν χάσει την δική τους πηγή δύναμης. Ο σουγκιλίτης εναρμονίζει το άτομο με το νοητικό του σώμα ώστε να μπορεί να διακρίνει τι είναι αυτό που δημιουργεί το σωματικό πρόβλημα. Στην συνέχεια ο νους μπορεί να καταστεί κυρίαρχος αποκτώντας τον έλεγχο του φυσικού σώματος και διοχετεύοντας μεγάλη ποσότητα θεραπευτικής ενέργειας μέσα στο σώμα. Αυτή η θεραπευτική ενέργεια, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, έχει την δύναμη να θεραπεύσει κάθε ασθένεια και να αποκαταστήσει την πλήρη νοητική και σωματική υγεία.

Η παρουσία του σουγκιλίτη, ακόμα και σε εκείνους που δεν ασχολούνται με θεραπείες δίνει ώθηση στην καθημερινή δημιουργική τους έκφραση που καταλήγει σε ένα είδος θεραπείας (για παράδειγμα εμπνευσμένες συνθέσεις λουλουδιών).

Ο σουγκιλίτης εΚομμάτι ακατέργαστου Σουγκιλίτηίναι ένας από τους καλύτερους λίθους για τους πιο ευαίσθητους ανθρώπους, οι οποίοι συχνά κατακλύζονται από την ένταση των αρνητικών κραδασμών και επιρροών που υπάρχουν στον πλανήτη και οι οποίοι είναι ως εκ τούτου, πιο επιρρεπείς σε θανατηφόρες ασθένειες, επειδή είναι ανήμποροι να κατανοήσουν γιατί ο κόσμος είναι έτσι όπως είναι. Στην απόγνωση και στην απελπισία, επιλέγουν υποσυνείδητα τον θάνατο αντί για την επιβίωση. Όταν κάποιος φέρει ή διαλογίζεται ένα σουγκιλίτη λαμβάνει βοήθεια ώστε να αποκτήσει κατανόηση τόσο πνευματική όσο και νοητική και έτσι να μπορέσει να απλωθεί το φως και η αγάπη που αντανακλά αυτός ο λίθος στον κόσμο. Ο σουγκιλίτης είναι ο λίθος της υψηλής αντιληπτικότητας που εκπέμπει την ιώδη ακτίνα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο επίπεδο της ρίζας του φυσικού πεδίου.

Αυτή την περίοδο γεννιούνται στον κόσμο πολλά εξαιρετικά ευαίσθητα άτομα. Αυτά τα αγνά παιδιά είναι οι εργάτες του φωτός της νέας αποχής και έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Ο σουγκιλίτης θα βοηθήσει αυτές τις πολύτιμες ψυχές να εναρμονιστούν μέσα στον κόσμο και να τους προσφέρει προστασία από κάθε επιβλαβή ενέργεια στην οποία ίσως να εκτεθούν.


Χρήση του σουγκιλίτη
Ο σουγκιλίτης είναι ένας λίθος για την διατήρηση της αθωότητας, της σοφίας και της μαγείας του κόσμου των παιδιών καθώς αυτά μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Για το λόγο αυτό θα ήταν ευεργετικό να τοποθετηθεί ένας λίθος σουγκιλίτη κάτω από το μαξιλάρι ενός παιδιού όταν αυτό κοιμάται ή να φέρει αυτό μαζί του ένα σουγκιλίτη όταν βγει στον κόσμο. Είναι επίσης ένας ιδανικός λίθος για την επαναφύπνιση των ζωτικών εκείνων ιδιοτήτων των ενηλίκων, οι οποίοι έχουν ξεχάσει να βασίζονται σε αυτά τα παιδιά. Είναι η πέτρα της διατήρησης της αγνότητας, της σοφίας και της μαγείας του παιδικού κόσμου. Επίσης, η παρουσία αυτής της πέτρας την ώρα του τοκετού εντάσσει στο νεογέννητο ενέργειες προσαρμοστικότητας.

Ακατέργαστος ΣουγκιλίτηςΌταν εργαζόμαστε με σουγκιλίτη ο νους εναρμονίζεται με το πνεύμα το οποίο με την σειρά του διοχετεύει την θεραπευτική του ενέργεια ξανά μέσω του νου στο σώμα. Οι πιο ανοιχτόχρωμοι σουγκιλίτες είναι ιδιαίτερα καλό να τοποθετούνται πάνω από τους λεμφαδένες για να καθαρίζουν και να εξαγνίζουν τον οργανισμό. Μπορούν λοιπόν να τοποθετηθούν πάνω από τους βουβώνες, στις μασχάλες, στις κλείδες ή πάνω από την σπλήνα και το συκώτι προκειμένου να επιτευχθεί ο καθαρισμός του αίματος από τοξικά στοιχεία. Είναι ομοίως δυνατό να χρησιμοποιηθούν μαζί με αμέθυστο στο τρίτο μάτι, για να περνά ο νους σε κατάσταση διαλογισμού και να αποκτά απίστευτη σοφία. Αυτή η ιδιότητα κάνει τον σουγκιλίτη να είναι ένας τέλειος λίθος για να τον φορά κανείς ή να τον κρατά όταν διαλογίζεται ή όταν προσεύχεται.

Ο σουγκιλίτης φέρνει στη γη την ουσία της ιώδους ακτίνας και μαζί της όλα τα δώρα της σοφίας και της ευλάβειας. Κάνει εφικτή την μεταφορά ενέργειας από τις ανώτερες διαστάσεις της ύπαρξης μας στο σώμα μας και μας βοηθά να είμαστε πολυδιάστατοι στην δημιουργικές μας εκφράσεις που χρησιμοποιούμε στην ζωή μας. Καθώς μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τα απεριόριστα αποθέματα μας ο σουγκιλίτης μας διδάσκει πώς να χρησιμοποιούμε αυτή την ενέργεια με τον πιο σοφό τρόπο. Ο σουγκιλίτης μεταφέρει το μήνυμα του ουρανού στην γη και μας βοηθά να αφομοιώσουμε αυτές τις πνευματικές ενέργειες στην καθημερινή μας ζωή.

Ο σουγκιλίτης βοηθά στην θεραπεία της δυσλεξίας και στην αντιμετώπιση άλλων μαθησιακών δυσκολιών και θεωρείται αποτελεσματικός σε κάποιες περιπτώσεις αυτισμού. Εξάλλου, λόγω των ποσοτήτων μαγγανίου που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και άλλων προβλημάτων που προέρχονται από το κεφάλι. Τοποθετώντας ένα σουγκιλίτη στο μέτωπο βοηθά στην αντιμετώπιση των ημικρανιών.
Όταν φορά κανείς ένα κόσμημα από σουγκιλίτη ή διαλογίζεται με ένα σουγκιλίτη, αποκτά την δύναμη εκείνη που απαιτείται προκειμένου να διοχετεύει την ενέργεια της συχνότητας τις ιώδους ακτίνας σε κάθε κατάσταση της ζωής. Αρέσει συνεπώς στον σουγκιλίτη να τοποθετείται σε χρυσό κόσμημα και να περιβάλλεται από διαμάντια για να επιδεικνύει στην βασιλική αξία την οποία αντιπροσωπεύει.


Ένα περιδέραιο από σουγκιλίτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απωθήσει την τοξική ενέργεια από την περιοχή όπου αυτή έχει συγκεντρωθεί ως αποτέλεσμα ασθένειας, λοίμωξης, τραύματος ή πόνου.Κόσμημα με Σουγκιλίτη
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μία περιοχή η οποία υποφέρει από χρόνιες αλλεργικές αντιδράσεις ή από χρόνιους πόνους. Όταν οι τοξικές ενέργειες απομακρυνθούν, το σώμα είναι πολύ πιο ικανό να αυτοθεραπευτεί. Ωστόσο, ένα τέτοιο περιδέραιο δεν θα πρέπει να τοποθετείται πάνω ή κοντά στην καρδιά ή στο κρανίο. Ομοίως, λόγω της εγγύτητας του αριστερού πνεύμονα στην καρδιά δεν θα πρέπει να τοποθετείται στην πάν αριστερή πλευρά του στήθους ή πάνω στον αριστερό πνεύμονα. Οι συσπάσεις των μυών της καρδιάς και η λειτουργία των βαλβίδων της αποτελεί μία απολύτως συντονισμένη διαδικασία και η ιδιότητα του σουγκιλίτη να έλκει σαν μαγνήτης συσσωρευμένη ενέργεια στην καρδιά μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στην ως άνω διαδικασία ειδικά αν η διαδικασία αυτή είναι ήδη αποδυναμωμένη. Για την υποστήριξη μίας θεραπείας καρδιακών παθήσεων μπορεί να τοποθετηθούν λίθοι σουγκιλίτη πάνω στο ήπαρ. Ομοίως, καλό θα ήταν να μην τοποθετείται σουγκιλίτης πάνω στο κρανία διότι η μαγνητική δύναμη του λίθου μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία της πίεσης στον εγκέφαλο ώστε να είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση πονοκεφάλων.


Αντί επιλόγου
Χάντρες ΣουγκιλίτηΟ σουγκιλίτης δεν έχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι και για ποιο λόγο βρίσκεται εδώ. Βρίσκεται σε διαρκή σύνδεση με την δική του πηγή φωτός και μπορεί επομένως να διδάξει στον ειλικρινή αναζητητή πώς να αποκαθιστά την δική του σύνδεση με την ατομική του πηγή εσωτερικού φωτός. Ο σουγκιλίτης θα δείξει στον ανοιχτό νου πόσο εύκολο είναι να είσαι ταπεινός όταν ταυτίζεσαι με την απεριόριστη πηγή της ενέργειας. Τότε αντιλαμβάνεται το άτομο ότι δεν είναι παρά ένα πολύ μικρό μέρος του κοσμικού όλου, το οποίο ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας και σπουδαιότητας, εκδηλώνοντας την δική σου μοναδική παρουσία στην δημιουργία.

Ο σουγκιλίτης βοηθά να νιώθει καθένας καλά με τον εαυτό του, να απομακρύνει τις αμφιβολίες, τις ανασφάλειες για τον εαυτό του ή οι οποίες θέτουν σκοπέλους και εμπόδια στο να ταυτιστεί με την θεότητα του. Ο σουγκιλίτης λέει: «η παρουσία σου έχει μεγάλη σημασία εδώ και σε αγαπούν δυνάμεις της ζωής. Μάθε να είσαι αυτός που είσαι και να βαδίζεις πάνω στην γη με λεπτότητα και δύναμη». Ο σουγκιλίτης είναι το δισκοπότηρο όπου ρέει η ιερή ενέργεια, είναι η σοφία που εμπεριέχεται σε κάθε άτομο και κάθε ψυχή. Η παρουσία του σουγκιλίτη στον πλανήτη αυτή την περίοδο φανερώνει ότι ήρθε η ώρα να εισέλθει ο άνθρωπος στους χώρους της ψυχής και να εναρμονιστεί με τον αιώνιο εαυτό του.

Καθώς η ανθρωπότητα εξελίσσεται σε μία περισσότερο Κομμάτι ακατέργαστου Σουγκιλίτηφωτισμένη κατάσταση θα ανακαλύπτονται όλο και μεγαλύτερες ποσότητες σουγκιλίτη που θα είναι υψηλής ποιότητας διαυγής και θα ανακλούν τα βάθη του πνεύματος. Τότε η ιώδης ακτίνα θα εκδηλώνει την απόλυτα μεγαλειώδη έκφραση της πάνω στον πλανήτη μας, γιατί μεταφέρει την σοφία του σύμπαντος στο έδαφος της γης.

Βιβλιογραφία:
1. «Κρύσταλλοι Οι δάσκαλοι του φωτός», Ιωάννα Μπράχη, Εκδόσεις "Κέδρος", 2010.
2. «Η βίβλος των κρυστάλλων», Judy Hall, Εκδόσεις «Ισόρροπον», 2008.
3. «Το τραγούδι των κρυστάλλων», Δημήτρης Κουτσοΰκης, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1999.
4. «Κρυσταλλική Φώτιση - Οι μεταλλακτικές ιδιότητες των κρυστάλλων και των θεραπευτικών λίθων», Κατρίνα Ραφαέλ, Πύρινος Κόσμος, 2000.

Άλλες πηγές - Διαδίκτυο :

  • gemstonetherapy.com
  • wikipedia
  • rainbowcrystal.com
  • healing- crystals-for-you.com
  • gemstoneeducation. com
  • crystal-cure.com
  • crystalsrocksandgems.com
Pin It