Επίσκεψη στο Ορυκτολογικό Μουσείο Κ.Ι. Οικονομόπουλου

Επίσκεψη στο Ορυκτολογικό Μουσείο Κ.Ι. Οικονομόπουλου

Το Crystalight μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Κρυσταλλο-θεραπευτών (Σ.Ε.Κ.) καθώς και με άλλους φίλους και φίλες είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε την Κυριακή (20-03-2011) το Ορυκτολογικό Μουσείο του κου Κ.Ι. Οικονομόπουλου στα Καλύβια Θορικού.
Το μουσείο λειτουργεί από το 1995 και αριθμεί πάνω από 3.000 εκθέματα ορυκτών, κρυστάλλων και απολιθωμάτων απ' όλον τον κόσμο, ενώ διαθέτει και πολλούς λίθους, σπάνια κομμάτια, κοσμήματα κ.α. προς πώληση.

Ο ευρύτερος χώρος του μουσείου είναι επίσης πολύ όμορφος, καθώς το ίδιο πλαίσιώνεται από έναν μεγάλο, ωραίο και προσεγμένο βοτανολογικό κήπο με ποικίλλα φυτά, βότανα, θάμνους και σπάνια δέντρα στα οποία υπάρχουν και αναγραφές με το όνομά τους αλλά και με την πλούσια ιστορία τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι μας, ακόμα και κάποιοι από μας που έχουμε μια σχετικά Εκθέματα στο Ορυκτολογικό Μουσείομεγαλύτερη εξοικείωση με τους κρυστάλλους και τα ορυκτά, μείναμε με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο θέαμα των πανέμορφων και προσεγμένων κομματιών που αντικρύσαμε στο χώρο του Μουσείου. Πρόκειται για μια συλλογή που όχι μόνο πάει πολύ πίσω στο χρόνο, έχοντας αφετηρία τη δεκαετία του '50, αλλά περιλαμβάνει και εκθέματα ηλικίας χιλιάδων ετών.
Το μουσείο δέχεται και επισκέψεις σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και κέντρο έρευνας τόσο για τη μακροσκοπική και στερεοσκοπική μελέτη των ορυκτών όσο και για άλλες γεωλογικές ερευνητικές διεργασίες.

 

Εκθέματα στο Ορυκτολογικό ΜουσείοΕυχαριστούμε τον κύριο Οικονομόπουλο τόσο για την ευκαιρία που μας έδωσε να δούμε από κοντά καθώς και να αγοράσουμε μερικά από τα εξαιρετικά ορυκτά που φιλοξενεί το μουσείο, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το άμεσο μέλλον, μιας και μια ενδελεχής παρατήρηση των πετρωμάτων και της ιστορίας τους απαιτεί αρκετές ώρες.

Επίσης, ενθαρρύνουμε με όλη μας την καρδιά όλους εσάς που ασχολείστε με τους κρυστάλλους, όχι μόνο όσον αφορά τις θεραπευτικές τους πτυχές αλλά και από γενικότερο ενδιαφέρον για τη γεωλογία και την ορυκτολογία, να αφιερώσετε μερικές ώρες για την επίσκεψη σε αυτό το μουσείο. Η θέα όλων αυτών των θησαυρών της γης, καθώς και της μαγευτικής φύσης στον περίγυρο του μουσείου, σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Το Ορυκτολογικό Μουσείο Κ.Ι. Οικονομόπουλου βρίσκεται στην οδό Παρόχθιος 1, έξω από τα Καλύβια Θορικού.

 

Ο χώρος του Μουσείου Ο κήπος του Μουσείου  Ελιά εκατοντάδων ετών στον κήπο του μουσείου