Μέθοδοι Διαλογισμού

Έχοντας περάσει από διάφορες σχολές διαλογισμού, έχω πια κατανοήσει ότι δεν είναι αρκετή η άκαμπτη φιγούρα του σώματος, γιατί το σύμπαν βρίσκεται σε μία διαρκή κίνηση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ο διαλογισμός απαιτεί μέσα από την ακινησία αέναη κίνηση . Απαιτεί δημιουργική σκέψη. Μια τέτοια μορφή διαλογισμού ωθεί τον άνθρωπο να ανατείλει, να τεντώσει τα χέρια και να αγγίξει την ψυχή του. Δεν είναι πια καιρός για θεοποιήσεις ατόμων, αλλά για πράξεις μεταμόρφωσης στη ζωή σας, σε όλα τα επίπεδα.
Νοιώσετε ότι την αλλαγή δεν την ποθείτε μόνο για εσάς, αλλά για να χτίσετε γέφυρες ενοποίησης σε όλη την ανθρωπότητα.

Ο διαλογισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες επιστήμες . Είναι διαδικασία εναρμόνισης με την ψυχή, την μεγαλύτερη πηγή τηξ Χαράς. Είναι ευαίσθητη κίνηση προς τις κοσμικές ενέργειες αλλά και η εναρμόνιση μαζί τους.meditation1

Η λύπη, πόσο λίγη θα φαίνεται καθώς θα εμποτιζόμαστε από την ψυχή μας! Ας πάρουμε θάρρος να ξεκινήσουμε το ταξίδι. Είναι το πιο μαγευτικό που έχουμε περάσει ποτέ.

Καλό είναι στην αρχή να μην ξεπερνάμε τα 30-40 λεπτά διαλογισμού, να κρατάμε σημειώσεις των πληροφοριών που δεχόμαστε, γιατί έτσι θα βοηθήσουμε να συνδέσουμε τις πληροφορίες και να τις κατανοήσουμε καλύτερα αλλά και γιατί είναι σημαντικό βοήθημα για να γειώσουμε τόσο τις πληροφορίες αυτές όσο και τις ενέργειες μας. Επίσης, στο τέλος του διαλογισμού θα μας βοηθούσε αν κρατήσουμε ένα γειωτικό ορυκτό και να μείνουμε για λίγο στη δόνηση του. Για να έχετε αποτελέσματα στον διαλογισμό σας, είναι σημαντικό να έχετε ρυθμό και πειθαρχία.

 

1. Για γείωση της πνευματικότητας:
Αυτή η μέθοδος μας βοηθάει να γηώσουμε τις πνευματικές ενέργειες και να φέρουμε σε ισορροπία την πνευματικής και φυσική μας υπόσταση. Καθόμαστε σε στάση διαλογισμού, τοποθετώντας έναν Καπνώδη Χαλαζία ή έναν κρύσταλλο Morion σε απόσταση 35 πόντους περίπου από τον κόκκυγα με τη μύτη στραμμένη προς αυτόν. Τοποθετούμε δύο λευκούς Χαλαζίες στην ίδια απόσταση με τις μύτες στραμμένες προς τα γόνατα. Μπορείτε να κρατήστε στις παλάμες σας ένα λευκό χαλαζία ή έναν σελεσίτη ή ακόμα και έναν αμέθυστο. Αν νιώθετε ότι το σύστημα σας έχει ανάγκη από δυναμικότερη γείωση μπορείτε να αντικαταστήστε τους λευκούς Χαλαζίες με Καπνώδη Χαλαζία.

 

2. Για εξισορρόπηση των chakras:

Ξεκινάμε τον οραματισμό, οραματιζόμενοι με την εισπνοή ένα λευκό φως από το κέντρο της κορωνίδας να διαπερνά το κανάλι της σουσούμνα (σπονδυλική στήλη) και να φτάνει μέχρι το τσάκρα της βάσης, το οποίο ενεργοποιεί εκπέμποντας ένα ζωηρό, κόκκινο, παλλόμενο φως. Στην εκπνοή το κόκκινο φως κάνει την αντίστροφη διαδρομή προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί με το λευκό φως το οποίο εκπέμπεται ακόμα πιο δυναμικά. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε διαδοχικά στα τσάκρας, οραματιζόμενοι πάντα το αντίστοιχρ χρώμα σε καθένα από αυτά. Τελειώνοντας τη σειρά των τσάκρας, έχοντας φτάσει στην κορωνίδα, κάνουμε 3 εισπνοές , νιώθοντας τη συμπαντική ενέργεια να διαπερνά και να τονώνει ολόκληρη την ενεργειακή μας υπόσταση. Στο τελευταίο σκέλος του διαλογισμού εισπνέουμε έχοντας ήδη συνδεθεί με την συμπαντική ενέργεια οραματιζόμαστε ότι την κατεβάζουμε στο κέντρο βάσης. Στην εκπνοή βλέπουμε τα τσάκρας από κάτω προς τα πάνω να ενεργοποιούνται και να εκπέμπουν το καθένα το χρώμα του. Τελειώνοντας αφηνόμαστε για λίγα λεπτά να αισθανθούμε την καινούργια δονητική των κέντρων μας.

 

3. Για να κατανοήσουμε τις ενέργειες των ορυκτών:

Αυτός ο διαλογισμός είναι βασικός για να κατανοήσουμε τη δονητική ενέργεια που εκπέμπει κάθε ορυκτό, γιατί πέρα από τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσουμε από διάφορα κείμενα, είναι η προσωπική μας κατανόηση αυτή που θα μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε στην έκφραση τους. Θεωρώ ότι αυτός ο διαλογισμός πρέπει να γίνεται για έναν μήνα, για κάθε ορυκτό, κρατώντας σημειώσεις των εμπειριών του ταξιδιού στην ψυχή του ορυκτού.

Καθόμαστε σε θέση διαλογισμού. Έχουμε ήδη επιλέξει το ορυκτό με το οποίο θα εργαστούμε για ένα μήνα, το οποίο τοποθετούμε στην αριστερή παλάμη (δεκτική) και από πάνω τοποθετούμε τη δεξιά παλάμη (προβολική). Συγκεντρωνόμαστε για λίγο στην αναπνοή μας και σταδιακά αφηνόμαστε να εισχωρήσουμε μέσα στο ορυκτό. Οραματιζόμαστε τον εαυτό μας να διαλογίζεται μέσα στο ορυκτό, να είναι περικυκλωμένος από το χρώμα του και αφηνόμαστε να συντονιστούμε με τον παλμό που εκπέμπει το συγκεκριμένο ορυκτό.

Τελειώνοντας τον διαλογισμό νοιώθετε την συνείδηση μας να αποσύρεται σταδιακά από το ορυκτό και να μεταφέρεται στην αναπνοή, μέχρι να νοιώσουμε έτοιμοι να ανοίξουμε τα μάτια μας.

 

4. Για εξαγνισμό και ενδυνάμωση του νου:

shutterstock_1529721_resΟραματιζόμαστε ένα διαμάντι να βγαίνει από έναν ήλιο, που να κατευθύνεται και να στέκεται πάνω από το κέντρο κεφαλής. Νιώθουμε ότι οι εξαγνιστικές ακτίνες που εκπέμπει διαπερνούν το διαμάντι, το εξαγνίζουν και οι ήδη εξαγνισακές ακτίνες που εκπέμπει διαπερνούν την κορωνίδα και αντίστοιχη εξαγνίζουν τις δικές μας αρνητικές σκέψης , τις οποίες βλέπουμε να διαλύονται κάτω από τη θετική ενεργειακή ακτινοβολία. Όταν θεωρήσουμε ότι έχουμε καθαρίσει το νου μας αφήνουμε το διαμάντι να επιστρέψει στον ήλιο και οραματιζόμαστε ένα άλλο ορυκτό να έρχεται μέσα από τον ήλιο (για τόνωση του νου: Ρουμπίνι, για αγνότητα της σκέψης: μαργαριτάρι, για θετικότερη αντιμετώπιση της ζωής: σμαράγδι). Η διαδικασία εκπόρευσης της ενέργειας του ορυκτού που θα επιλέξουμε θα εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο που εργαστήκαμε με το διαμάντι, με τη διαφορά ότι στη θέση του εξαγνισμού αφηνόμαστε να βιώσουμε την αντίστοιχη ενέργεια του ορυκτού.

 

5. Για εναρμόνιση του κέντρου καρδιάς:

Καθόμαστε σε στάση διαλογισμού! Κρατάμε έναν Ροζ χαλαζίαhearts ή αν προτιμάμε κάτι πιο δυναμικό περικυκλώνουμε το σώμα μας με Ροζ Χαλαζίες. Οραματιζόμαστε ένα τριαντάφυλλο στην καρδιά μας. Το βλέπουμε από μπουμπούκι να ανοίγει και να μας πλημμυρίζει με το χρώμα και το άρωμα του. Στο κέντρο του τριαντάφυλλου από καλύπτεται ένας Ροζ Χαλαζίας. Το νιώθουμε σταδιακά στην ουρική του δομή να μεγάλωνα μέχρι να καλύψει τη δική μας , ως το συναισθηματικό σώμα. Βλέπουμε κάθε πληγή που υπάρχει σε αυτό το σώμα και αισθανόμαστε την ενέργεια του Ροζ Χαλαζία να περνά ξανά και ξανά από κάθε μία ώσπου να τις επουλώσει όλες. Όταν θεωρήσετε ότι το συναισθηματικό σώμα έχει επουλωθεί, Δείτε τον Ροζ Χαλαζία να αποχωρεί απο το τριαντάφυλλο και να στέκεται πάνω από το κέντρο καρδιάς, στο συναισθηματικό αυρικό σας πεδίο, κάνοντας σπειροειδής κύκλους από πάνω προς τα κάτω, τονώνοντάς το. Όταν αισθανθείτε το ουρικό σας σώμα τονωμένο ενεργειακά, δείτε τον Ροζ Χαλαζία να ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής προς το κέντρο του τριαντάφυλλου. Ευχαριστούμε τον Χαλαζία για την συνεργασία του, οραματιζόμαστε το τριαντάφυλλο να κλείνει ένα, ένα τα πέταλα του και να εισχωρεί ξανά μέσα στην καρδιά μας. Εναρμονιζόμαστε με την αναπνοή μας και επιστρέφουμε πίσω ομαλά.

 

6. Για άντληση πληροφοριών από το πνευματικό σώμα:

Δημιουργούμε ένα κρυσταλλικό τρίγωνο από Αμέθυστους ένας στον κόκκυγα και δύο στα γόνατα, με τις μύτες στραμμένες προς το σώμα. Τοποθετούμε μία πυραμίδα από Αμέθυστο μπροστά μας. Αφήνουμε το βλέμμα μας να ταξιδέψει μέσα στην πυραμίδα και στη συνέχεια κλείνουμε τα μάτια μας, κλείνοντας ταυτόχρονα μέσα μας το απαλό μωβ του Αμέθυστου. Μέσα απο αυτόν τον διαλογισμό μπορούμε να θέσουμε σημαντικές ερωτήσεις για τον κωδικό της ύπαρξης μας σε αυτήν την ενσάρκωση, ή για ότι άλλο θεωρούμε ότι θέλουμε να πάρουμε μια βαθιά απάντηση.

 

7. Για σύνδεση με τις δυνάμεις της γης και του ουρανού:

meditation2Οραματιζόμαστε έναν μεγάλο κρύσταλλο να πάλλεται στο κέντρο της γης και έναν δεύτερο, ίδιου μεγέθους, να πάλλεται στο σύμπαν. Στη συνέχεια οραματιζόμαστε τη σπονδυλική μας στήλη να επεκτείνεται, μέχρι να ενωθεί με τις μύτες των δύο κρυστάλλων. Δια μέσου της σπονδυλικής στήλης, που μπορούμε να την φανταστούμε χρυσή, οι κρύσταλλοι μας διοχετεύουν θετική ενέργεια: από τον κρύσταλλο της γης βιώνουμε μια ενέργεια πιο γιν, θρεπτική, ηρεμιστική, που θυμίζει την προέλευση της ενέργειάς μας, και από τον κρύσταλλο που βρίσκεται στο σύμπαν βιώνουμε μια ενέργεια περισσότερο γιανγκ, τονωτική, διεγερτική, αρσενική, που θυμίζει την εκδήλωση της ενέργειάς μας. Αφηνόμαστε να ενωθούμε με αυτές τις δύο ενέργειες.

 

8. Αποφόρτιση:

Οραματιζόμαστε έναν κρύσταλλο στο κέντρο της γης. Νιώθουμε την σπονδυλική μας στήλη να επιμηκείνεται και να συνδέεται με τον κρύσταλλο. Αφήνουμε ό,τι θεωρούμε πως συνδέεται με τον κρύσταλλο. Όταν αισθανθούμε ότι κάθετι περιττό έχει αποχωρίσει από τον ψυχισμό μας, ευχαριστούμε τον κρύσταλλο και αποσύρουμε τη σπονδυλική μας στήλη από αυτόν. Στη συνέχεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν άλλο ειδικά προγραμματισμένο για να μας φορτίσει ενεργειακά, ένα ορυκτό αντίστοιχης ενέργειας, όπως ο πορτοκαλί Καλσίτης.

 

 

Όταν βαδίζεις, να βαδίζεις.
Όταν κάθεσαι, αρκέσου να κάθεσαι.
Αλλά προπαντός: Μην ταλαντεύεσαι.

ΚΟΑΝ

Pin It