Γνωρίστε το νέο, ανανεωμένο Crystal Light!

Crystal Light

Καλώς ήρθατε στο νέο Crystal Light! Μετά από 7 χρόνια σταθερής παρουσίας στο ελληνικό διαδίκτυο, με πάνω από 100 άρθρα και πάνω από 280.000 επισκέπτες, το πρώτο και (με βεβαιότητα πλέον) μεγαλύτερο website για τους κρυστάλλους και την κρυσταλλοθεραπεία φοράει τα καλά του και σας ξανασυστήνεται ανανεωμένο, μοντέρνο και πιο πλήρες!

Μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια άλλαξαν πολλά... Άλλαξαν τα τεχνολογικά δεδομένα, άλλαξε ο εναλλακτικός χώρος στην Ελλάδα, άλλαξε το status της κρυσταλλοθεραπείας σε αυτόν, αλλάξαμε κι εμείς οι ίδιοι μέσα από τις εμπειρίες που βιώσαμε βαδίζοντας σε αυτό το μονοπάτι. Βέβαια, υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν άλλαξαν καθόλου, όπως η αγάπη μας για τους κρυστάλλους και τα ορυκτά, ο σεβασμός και θαυμασμός μας απέναντι στη θεραπευτική τους χρήση καθώς και η διάθεση μας να μοιραζόμαστε αυτή την αγάπη με όλους εσάς που όλα αυτά τα χρόνια μας εμπιστεύεστε και μας τιμάτε με τις επισκέψεις και τα μηνύματά σας στο crystalight.gr. Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να δώσουμε μια εκ νέου ώθηση σε αυτόν το δικτυακό τόπο, αναγνωρίζοντας ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς έναν κύκλο και επιθυμώντας να ξεκινήσουμε έναν νέο!

Τί αφήνουμε πίσω:

  • Τον Σύλλογο Ελλήνων Κρυσταλλοθεραπευτών (Σ.Ε.Κ.), ο οποίος ολοκλήρωσε τον κύκλο του σχετικά πρόωρα, παραμένοντας αδρανής τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτή την περίοδο διενεργούνται διαδικασίες εκκαθάρισης ώστε να κλείσει και επίσημα αυτό το κεφάλαιο που, αν και ήταν αρκετά φιλόδοξο, δυστυχώς δεν υποστηρίχθηκε αρκετά από τα μέλη του. Ωστόσο, όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν την ίδρυση, τη λειτουργία και τις δραστηριότητές του θα παραμείνουν στο crystalight.gr, τόσο για λόγους αρχείου όσο και ως δείγματα μιας καλής, συλλογικής προσπάθειας που θα μπορούσε να εμπνεύσει και να δώσει πολύτιμα στοιχεία σε τυχόν παρόμοιες προσπάθειες στο μέλλον.

  • Την πολυγλωσσική υποδομή του crystalight.gr, που ίσως ήταν αρκετά χρήσιμη μιας και επέτρεπε και στους αγγλόφωνους επισκέπτες να παίρνουν μια γεύση του περιεχομένου του ιστοτόπου, αλλά αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο να συντηρηθεί - ιδίως λόγω της ιδιαιτερότητας του περιεχομένου, που ίσως έχει μια αυξημένη δυσκολία στο να μεταφραστεί στα αγγλικά. Φυσικά, δεν αποκλείεται στο μέλλον να επανεξεταστεί η εν λόγω δυνατότητα...

Τί καινούριο φέρνουμε:

  • Μια ριζική αναθεώρηση όλων των άρθρων, τα οποία προσεγγίστηκαν ένα προς ένα ώστε να βελτιωθούν τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και σε συντακτικό επίπεδο. Εκτός αυτού, η εμπειρία των επισκεπτών γίνεται πλέον ακόμα πιο άμεση και πιο φιλική με τον εμπλουτισμό του περιεχομένου σε φωτογραφίες αλλά και με την αυξημένη διαδραστικότητα που επιτρέπει στον επισκέπτη να βρίσκει πιο άμεσα και πιο εύκολα τις πληροφορίες που αναζητά.

  • Στα πλαίσια ενός γενικότερου επανασχεδιασμού της δομής του crystalight.gr ώστε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο που αναζητούν συνήθως οι επισκέπτες, δημιουργήσαμε ένα νέο ένθεμα με τίτλο "Θέλω να ρωτήσω...", όπου συγκεντρώνονται κάποια άρθρα που έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν τον επισκέπτη να αποκτήσει κάποιες βασικές πληροφορίες και κατευθύνσεις στο ταξίδι του στον κόσμο των κρυστάλλων και της κρυσταλλοθεραπείας.

Σε μια εποχή που οι ανάγκες μας σχετικά με την υγεία και την ευδαιμονία συναντούν τον κόσμο των εναλλακτικών/ολιστικών θεραπειών, στην αναζήτηση μεθόδων και μέσων που να μιλούν στην ψυχή και στην καρδιά μας και ενίοτε να μας περνούν ουσιαστικά μηνύματα προς σκέψη και προβληματισμό, ο ρόλος της ενημέρωσης είναι ίσως πιο επίκαιρος από ποτέ. Ιδίως μιας αμερόληπτης ενημέρωσης, χωρίς "κρυφές χρεώσεις" ή οποιουδήποτε είδους κερδοσκοπικών προθέσεων, όπου φαίνεται να διακατέχουν ένα μεγάλο μέρος του εναλλακτικού χώρου πιά.

Με αυτή τη σκέψη, δημιουργήσαμε το νέο crystalight.gr με τρόπο που να αναδεικνύει την ήδη γνωστή ποιότητα του περιεχομένου του, φέρνοντας τον επισκέπτη ένα βήμα πιο κοντά στους κρυστάλλους και τα ορυκτά, στην κρυσταλλοθεραπεία και γενικότερα στο χώρο των εναλλακτικών θεραπειών.

Ευχαριστίες...

Σε αυτό το σημείο δε μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όσους στήριξαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, φίλους, μέλη, θεραπευτές και φυσικά όλους εσάς για τη στήριξη και συνεργασία σας καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του Crystal Light, επιτρέποντάς μας να συνεχίζουμε το δύσκολο πλην όμορφο αυτό έργο. Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Γιάννη Φύτρο (Rinenweb) για τη δημιουργία και την ανάπτυξη του νέου δικτυακού τόπου και τον Ονειρόκοσμο για τη δημιουργία του νέου λογότυπου και τη γραφιστική επιμέλεια.

Αναμένουμε με χαρά να μοιραστείτε μαζί μας τα σχόλια και τις προτάσεις σας για το νέο Crystal Light, και φυσικά να το διαδώσετε για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η παρέα μας. Φυσικά, προσκαλούμε όλους τους συνεργάτες μας αλλά και γενικότερα όσους επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα, με όποιον τρόπο θέλουν και μπορούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας για να συζητήσουμε τις δυνατότητες και τους τρόπους συνεργασίας μας!

Τέλος, παρακαλούμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και για τυχόν σφάλματα ή ατέλειες που μπορεί να συναντήσετε κατά την περιήγησή σας στη νέα ιστοσελίδα, μιας και είναι τα πρώτα της βήματα στο διαδίκτυο και πιθανόν να μας έχει "ξεφύγει" κάτι.

Καλώντας το φως των κρυστάλλων στην ζωή μας...
Διαχείριση Crystal Light

 

Pin It