Πλανήτες & Κρύσταλλοι σύμφωνα με τη Βεδική Αστρολογία

Πλανήτες & Κρύσταλλοι σύμφωνα με τη Βεδική Αστρολογία

Στην Ινδία η κλασσική ιατρική τέχνη της Ayurveda έχει ως σκοπό την πρόληψη των ασθενειών και την διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου με ολιστικές μεθόδους έως τα βαθιά γεράματά του. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, εξετάζεται η ιδιοσυγκρασία του ατόμου, μεταξύ άλλων παραγόντων, έτσι ώστε να δοθούν στον άνθρωπο οι κατάλληλες οδηγίες σχετικά με την διατροφή του, τις καθημερινές του συνήθειες και γενικότερα να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή σωματική αλλά και πνευματική υγεία για τον άνθρωπο.

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενήσει, ενας από τους πολλούς τρόπους αντιμετώπισης της ασθένειας είναι να χορηγηθούν στον ασθενή σε μορφή σκόνης, κρύσταλλοι οι οποίοι είναι καταλληλοι για την επαναφορα του ανθρώπου στην υγεία.

Βοηθοί σε αυτό τον σκοπό είναι οι δύο "αδερφές" της Ayurveda, η Yoga και η Vedic Astrology η αλλιώς Ινδική Αστρολογία. Σύμφωνα με την τελευταία ο κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει το δικό του προσωπικό ωροσκόπιο και να έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του αλλά και των αδύνατών του σημείων σύμφωνα με τις πλανητικές επιρροές την στιγμή της γέννησης του.

Η Βεδική (Ινδική) αστρολογία υποστηρίζει ότι ο κάθε πλανήτης αντιστοιχεί σε ένα ή και περισσότερα ορυκτά τα οποία βαση του προσωπικού μας ωροσκοπίου βοηθούν στην εξομάλυνση των δυσμενών πλανητικών επιρροών η αντίθετα βοηθούν στην περαιτέρω ενίσχυση των θετικών επιρροών στο γενέθλιο χάρτη μας και συνολικά στην ζωή μας.

Ανάλογα με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη μας είτε θετικές (τρίγωνα, εξάγωνα) ή αρνητικές (αντιθέσεις, τετράγωνα και άλλες) μπορούμε με την κατάλληλη τοποθέτηση των ορυκτών στα αντίστοιχα μέρη που κυβερνούν οι πλανήτες στο ζώδιο που βρίσκονται, να βοηθήσουμε σημαντικά τον εαυτό μας ώστε να προλάβουμε και να αποτρέψουμε σημαντικές σωματικές αλλά και ψυχολογικές ασθένειες.
Ας δούμε όμως ποιά ορυκτά κυβερνώνται από τους πλανήτες:

  • Ήλιος: Ρουμπίνι, Γρανάτης, Ηλιόδωρο, Κόκκινο Ζιρκόν και Κόκκινη ΤουρμαλίνηΧάρτης Βεδικής Αστρολογίας
  • Σελήνη: Μαργαριτάρι, φυσικό και τεχνητό, Φεγγαρόπετρα
  • Άρης: Κόκκινο Κοράλλι, Καρνεόλη, Κοκκινος Ιασπις
  • Ερμής: Σμαράγδι, Ακουαμαρίνα, Περίδοτο, Πράσινο Ζιρκον, Πράσινη Τουρμαλινη, Αχάτης
  • Δίας: Κίτρινο Ζαφείρι, Τοπάζι, Κίτρινης, Κίτρινο Ζιρκον, Κίτρινη Τουρμαλίνη
  • Αφροδίτη: Διαμάντι, Άσπρο Ζαφείρι, Δίαφανο Ζιρκον, Κρύσταλλος Χαλαζίας, Άσπρο Κοράλλι
  • Κρόνος: Μπλε Ζαφείρι, Λάπις Λαζουλι, Αμέθυστος, Τυρκουάζ, Μπλε Ζιρκον, Μπλε Τουρμαλίνη
  • Βόρειος Δεσμός: Γρανάτης Χεσσονιτης, οποιοσδήποτε χρυσού χρώματος ακατέργαστος Γρανάτης  
  • Νότιος Δεσμός: Μάτι της Γάτας


Οι κρύσταλλοι μπορούν να φορεθούν ως κοσμήματα όπως δαχτυλιδια, βραχολια, κολιέ η και να τοποθετηθούν στο όργανο που κυβερνάται από τον αντίστοιχο πλανήτη ή από το ζώδιο όπου βρίσκεται ο πλανήτης αυτός. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος του οποίου ο Κρόνος κάνει δυσμενείς όψεις με κάποιους από τους πλανήτες του γενέθλιου χάρτη, μπορεί να φορέσει ένα δαχτυλίδι που να έχει τον Λάπι Λαζουλι στο μεσαίο δάχτυλο το οποίο κυβερνάται παραδοσιακά από τον Κρόνο.

Οι πλανήτες που κυβερνούν τα δάχτυλα των χεριών είναι αντίστοιχα:Κρύσταλλοι και Βεδική Αστρολογία

(1) Δείκτης - Δίας
(2) Μεσαίο Δάχτυλο - Κρόνος
(3) Παράμεσος - Ήλιος, Σελήνη
(4) Μικρό Δάχτυλο – Ερμής

Οι κρύσταλλοι μπορούν να τοποθετηθούν προσωρινά σε διαφορετικά σημεία του σώματος για να βοηθήσουν στην ίαση του σώματος και του οργάνου, πιο συγκεκριμένα. Εάν, για παράδειγμα, η Αφροδίτη είναι αδύναμη στον χάρτη μας και υπάρχει πρόβλημα στους νεφρούς, ένας κρύσταλλος για την Αφροδίτη είναι το Λευκό Ζαφείρι το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στους νεφρούς ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του ύπνου. Επίσης, μπορεί να τοποθετηθεί και στο αντίστοιχο Chakra είτε στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του σώματος το οποίο σαν μέθοδος θα αποδειχθεί εξίσου ευεργετική.

 

Ενδεικτική Βιβλιογραφία:

  • Dr. Frawley David, Ayurvedic Astrology, United States of America: Lotus Press reprinted 2010
Pin It