Healing Stick - Ένα Μαγικό, Ιερό Εργαλείο

Healing Stick - Ένα Μαγικό, Ιερό Εργαλείο

Το Healing Stick είναι ένα ιερό, μαγικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να διαπεράσει τα πέπλα όλων των διαστάσεων και των επιπέδων. Έτσι, η μαγική του χρήση, όπως και η θεραπευτική ενώνονται. Αίτιο και αποτέλεσμα μπορούν ταυτόχρονα να θεραπευτούν, καθώς το Healing Stick έχει την ίδια διεισδυτική δύναμη και στα δύο.

Το healing stick είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, που συγκεντρώνει την ενέργεια και συγκεκριμένα στην μπίλια που είναι η yin όψη του. Σε αυτή συσσωρεύονται οι συμπαντικές πληροφορίες, αλλά και οι συμπαντικές ενέργειες. Το εμπρός μέρος του ραβδιού, το οποίο είναι συνήθως ένας κρύσταλλος χαλαζίας με αιχμή, είναι η yang όψη του. Από αυτό το σημείο εκδηλώνεται η ενέργεια στοχευμένα προς τα εκεί που θέλουμε να την κατευθύνουμε. Είναι ο εκφραστής της ενέργειας της οποιασδήποτε μορφής πληροφορίας που έχει ήδη αποτυπώσει η κρυστάλλινη σφαίρα στο πίσω μέρος του ραβδιού. Είναι η εκδήλωση, η κίνηση, η δράση προς τα έξω. Η μπίλια είναι το "γνωρίζω" και η αιχμή το "πράττω". Είναι το εσωτερικό και το εξωτερικό. Η μπίλια είναι το θηλυκό και η μήτρα, που κυοφορεί ολόκληρους γαλαξίες, ενώ η αιχμή είναι η αρσενική αρχή που θα κάνει την υλοποίηση.

healing stickΤο σώμα του healing stick, έχει συνήθως πάνω του ορυκτά που αντιπροσωπεύουν τα ενεργειακά κέντρα, αλλά ταυτόχρονα συνδέεται επίσης και με τα στοιχεία: Αέρας, Φωτιά, Γη, Νερό και Αιθέρας. Το σώμα του healing stick είναι αυτό που θα ισορροπήσει το yin (μπίλια) και yang (αιχμή). Συμβολίζει το Ταό, που σημαίνει δρόμος ή λόγος. Το Taό, δε διαχωρίζει το yin και το yang, αλλά τα συνδέει μέσα του με αρμονία. Έτσι ακριβώς μετουσιώνει μέσα του αυτές τις αντιθέσεις ενέργειας και το σώμα του healing stick. Η μετουσιωμένη ενέργεια από τις τρεις όψεις του healing stick, έχει αλχημιστεί μέσω της μπίλιας, που όπως είναι πια ξεκάθαρο είναι η θηλυκή αρχή, που κυοφορεί το ίδιο το σύμπαν. Το σώμα του healing stick, που είναι το Tao, είναι αυτό που αλχημίζει μέσα του το αρσενικό και το θηλυκό, το συμπαντικό πεδίο και το γήινο, το πάνω και το κάτω, δίνοντας μέσα του εξισορρόπηση σε όλα αυτά. Και η αιχμή είναι η αρσενική αρχή, η οποία εκδηλώνει, και από την εκδήλωση αυτή όλα επιστρέφουν ξανά στη μήτρα, γιατί όπως σε όλο το σύμπαν, έτσι και η ενέργεια του healing stick κινείται σε κυκλική κίνηση. Όπως είπε και ο Ηράκλειτος "Τα πάντα ρει και ουδέν μένει". Όσο το μελετάμε θα βλέπουμε ότι είναι ένα υπόδειγμα αυτής της ισορροπίας. Είναι ένας συμπαντικός μετασχηματιστής, που όλες οι αντιθέσεις μέσα του ξαποσταίνουν.

Το healing stick είναι ένα εργαλείο το οποίο θα μεταφέρει σε μία άλαλη γλώσσα απίστευτες πληροφορίες στο δικό μας επίπεδο. Ως ένα ισχυρό εργαλείο φωτός, θα γειώσει άμεσα όποια ενέργεια του ζητήσουμε χωρίς δισταγμό. Για αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε εγκαθιδρύσει μια ισχυρή και ταυτόχρονα αιθέρια σύνδεση μαζί του. Χρειάζεται να αναγνωρίζουμε τη δόνησή του ευδιάκριτα στο ενεργειακό πεδίο, όπως και όλες τις μικρές εναλλαγές πάνω στην κύρια δόνησή του, διότι δια μέσου αυτών θα αποκρυπτογραφήσουμε τον ενεργειακό χάρτη του ατόμου πάνω στο οποίο εργαζόμαστε. Οι διάφορες ποιότητες στην ενεργειακή του χροιά είναι ο μίτος της Αριάδνης στα μυστικά περάσματα του χάρτη, που είναι γραμμένος με σύμβολα μιας άγνωστης ενεργειακής γλώσσας. Κατανοούμε τώρα λοιπόν πόσο σημαντικό είναι εντέλει να αναπτύξουμε τις λεπτοφυείς αισθήσεις μας για να μπορέσουμε να συλλάβουμε μέσα από τον παλμό του healing stick τι συμβαίνει στο φυσικό σώμα ή στην ενέργεια ενός ανθρώπου, ή ακόμα και ενός χώρου. Το healing stick είναι το lingam και το yoni μαζί σε κοσμική ένωση. Η θηλυκή του όψη, η μήτρα, είναι η δημιουργός και δίνει ζωή στα πάντα, αναπνέει στον ίδιο ρυθμό με την ανάσα του σύμπαντος. Η αρσενική όψη είναι αυτός που διεκδικεί εξωτερικά δίνοντας έτσι χώρο καθάριο και προστατευμένο για το θηλυκό.

healing sticksΞέρουμε ότι οποιαδήποτε πάθηση ξεκινά από κάποια δυσαρμονία στα ενεργειακά κέντρα ή σε κάποια άλλη μορφή ενεργειακής ανατομίας που μας συμπληρώνει ενεργειακά, όπως οι μεσημβρινοί. Αφήνοντας το healing stick δια μέσου της αιχμής του να εκδηλώσει την ενέργειά του σε ένα ενεργειακό κέντρο ή σε ένα βελονιστικό σημείο, η μπίλια γεννά μέσα από την αιχμή ό,τι έχει μετασχηματίσει από τη συμπαντική ενέργεια σε κατάλληλα απορροφήσιμο υλικό για το δέκτη. Στη συνέχεια το σώμα, έχοντας ήδη ερεθιστεί από την ενέργεια, προσθέτει τις ενέργειες των chakra και των 5 στοιχείων, τα οποία είναι πολύ σημαντικό να είναι σε ισορροπία για να έχουμε θεραπεία σε αυτή τη διάσταση. Όλος αυτός ο συνδυασμός κινητοποιεί το βασικότερο στοιχείο, που είναι η ψυχική ωριμότητα του ατόμου απέναντι στην αντίληψη της υγείας του. Μπορεί να φαίνεται μία χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το healing stick λειτουργεί σε άλλες ταχύτητες που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να κατανοήσει. Τα ορυκτά, σύμφωνα με την Alice Bailey, ως βασικό στοιχείο ανήκουν στο πυρ (αν και υπάρχουν διαχωρισμοί τους σε όλα τα στοιχεία), για αυτό δρουν τόσο άμεσα μεταμορφωτικά. Και εδώ, ακόμα μία φορά ο Ηράκλειτος έχει να μας δώσει μια πληροφορία που μας οδηγεί σε βαθύτερη κατανόηση πάνω σε αυτό με τη ρήση του "Τα πάντα μεταβάλλονται με τη φωτιά και γίνονται με αραίωση και πύκνωση".

 

 


 

Τεχνικές με τη χρήση Healing Stick

Άσκηση 1η
Κρατάτε το healing stick κάθετα πάνω στο σώμα και περνάτε όλο το μεσημβρινό του ήπατος από το σημείο 1 έως το τελευταίο του σημείο ήπαρ 14. Μπορείτε να οραματίζεστε πράσινο χρώμα να βγαίνει από την αιχμή του healing stick. Το ήπαρ ανήκει στο στοιχείο του ξύλου. Έτσι λοιπόν το χρώμα που το βοηθά να εναρμονιστεί είναι το πράσινο.

Άσκηση 2η
Τοποθετείτε από ένα μικρό ορυκτό περίδοτο στα μάτια και ένα μεγαλύτερο στο συκώτι, όπως και ένα διαμάντι Χέρκιμερ στο Τρίτο Μάτι. Περνάτε το μεσημβρινό με το healing stick όπως στην πρώτη τεχνική. Αν νιώσετε ότι χρειάζονται θρέψη τα φυσικά μάτια και το τρίτο μάτι, γυρίζετε το healing stick δεξόστροφα πάνω από τα ορυκτά, ώστε να τα τονώσετε. Ενώ, αν θέλετε να τα αποφορτίσετε θα γυρίζετε το healing stick αριστερόστροφα. Το ήπαρ συνήθως πάσχει από υπερβολή, οπότε φροντίστε να αποφορτίσετε την περίσσιεα ενέργεια. Αν έχετε εντοπίσει υπερβολή, ξεκινήστε πρώτα από την αποφόρτιση και μετά συνεχίστε με την ενεργοποίηση.

Άσκηση 3η
Εφόσον καθαρίσετε το μεσημβρινό με ροές γρήγορες οραματιζόμενοι κίτρινο λευκό φως, επιλέξτε με το εκκρεμές σας ποια από τα 14 βελονιστικά σημεία του μεσημβρινού θέλετε να τονώσετε, και στείλτε εκεί ενέργεια κρατώντας για λίγα λεπτά την αιχμή του healing stick πάνω από το σημείο.

Διαλογισμός ενεργοποίησης του τρίτου ματιού με το Healing Stick
Οραματιστείτε το σύμπαν, αυτόν τον άπλετο γαλαξιακό χώρο, σταθεροποιώντας αυτήν τη εικόνα στο νου σας, κρατήστε οριζόντια το healing stick με την αιχμή του στραμμένη στο τρίτο σας μάτι για λίγα λεπτά, λίγα εκατοστά πάνω από αυτό. Νιώστε την ενέργεια του να εισχωρεί εσωτερικά στο τρίτο μάτι και να το τονώνει μέχρι τον πυρήνα του. Οραματιστείτε να εξαπλώνεστε στο σύμπαν, να λιώνετε μέσα σε αυτό και να γίνεστε ένα με όλες τις πληροφορίες και τις γνώσεις που κρατά. Κατεβάστε το healing stick, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και σιγά-σιγά επιστρέψτε στην αίσθηση του φυσικού χώρου γύρω σας.

Θεραπευτικός οραματισμός για το ήπαρ
Καθίστε άνετα σε έναν ήσυχο χώρο και κρατήστε την αιχμή του healing stick προς το συκώτι σας. Μπορεί το χέρι που κρατά το healing stick να ακουμπά στο πόδι σας, ώστε να αισθάνεστε χαλαροί. Οραματιστείτε ένα ήσυχο πράσινο δάσος. Νιώστε ότι προχωράτε σε αυτό χαλαρά θαυμάζοντας την πλούσια βλάστηση. Αν ξέρετε από ΠΚΙ, ώστε μπορείτε να κάνετε διαγνωση για να βρείτε αν το συκώτι σας βρίσκεται σε υπερβολή ή ανεπάρκεια, συνεχίστε τη διαδικασία του οραματισμού με τον εξής τρόπο. Στην ΠΚΙ η μάνα του ξύλου είναι το νερό. Αν λοιπόν το συκώτι θέλει θρέψη, οραματιστείτε παράλληλα με το μονοπάτι που περπατάτε στο δάσος, ένα ποτάμι με γλυκιά ροή να τρέχει δίπλα σας. Σε περίπτωση που το ξύλο βρίσκεται σε υπερβολή, οραματιστείτε μια γαλήνια φωτιά μέσα στο δάσος, η οποία θα καταναλώσει το ξύλο, εφόσον η φωτιά είναι το παιδί του ξύλου.

Μαγική χρήση
Το αρχέτυπο του οραματιστή έχει άμεση σχέση με το Τρίτο Μάτι, αλλά και με το ήπαρ, οπότε μπορείτε να σκεφτείτε ένα όραμα που θέλετε να γειώσετε. Όταν το βρείτε και είστε σίγουροι για αυτό αλείψτε αν θέλετε όλο το Healing stick σας με ένα αιθέριο έλαιο που ανταποκρίνεται στη δόνηση αυτού που θέλετε να καλέσετε. Αν, για παράδειγμα, οι ανάγκη σας είναι μεγαλύτερη πνευματική ανάπτυξη μπορείτε να το αλείψετε με 1-2 σταγόνες από βιολογικό αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου. Δείτε το όραμα μπροστά σας ξεκάθαρα, σηκώστε το healing stick σας και σημαδέψτε προς αυτό στέλνοντας μια ισχυρή μπλε λευκή ακτίνα φωτός. Βιώστε όσο το δυνατόν πιο πολύ την ενεργοποίηση του οράματος. Δείτε το να δυναμοποιείται και να γειώνεται στη ζωή σας. Κρατήστε όσο μπορείτε πιο σταθερά την εικόνα και στη συνέχεια κατεβάστε το healing stick και χαλαρώστε. Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτή την τεχνική καθημερινά για 21 μέρες, νιώθοντας την υλοποίηση του οράματός σας να ενσταλάζεται στη ζωή σας.

 

Το άρθρο περιέχει αποσπάσματα από το υπό έκδοση βιβλίο "Crystal Acupuncture".

 

Pin It