Τεχνική για πονοκεφάλους και ημικρανίες

Τεχνική για πονοκεφάλους και ημικρανίες

Η ακόλουθη τεχνική αποσκοπεί στη χαλάρωση του νου και γενικότερα βοηθά στο να διατηρούμε την ηρεμία μας. Χρησιμεύει επίσης στην καταπολέμηση πονοκεφάλων καθώς και στην εξισορρόπηση τόσο του δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου όσο και του νευρικού συστήματος συνολικά, ειδικά αν τα ορυκτά που επιλεγούν είναι αμέθυστοι μονής αιχμής. Όπως πάντα, εφαρμόζουμε την τεχνική με σύνεση, μέτρο και υπευθυνότητα.

Οι κρύσταλλοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτή την τεχνική είναι κυρίως χαλαζίες, λόγω των πολλαπλών δυνατοτήτων τους καθώς και της δύναμής τους, αλλά και αμέθυστοι, όπου είναι οι κατ' εξοχήν κατάλληλοι κρύσταλλοι για το ενεργειακό κέντρο του τρίτου ματιού όπου προσεγγίζουμε (μεταξύ άλλων) σε αυτή την τεχνική.
Επίσης, ο κιτρίνης αποτελεί μια ενδεδειγμένη επιλογή δεδομένου ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ποιότητες του καθαρισμού και της εξυγίανσης που έχει, σε αυτή την περιοχή.

Όπως σε κάθε τεχνική εφαρμογής κρυστάλλων/ορυκτών στο ανθρώπινο σώμα, έτσι κι εδώ ξεκινάμε με την τοποθέτηση ενός κρυστάλλου χαλαζία στην κορυφή του κεφαλιού με την αιχμή προς τα κάτω ώστε να ελκύσουμε και να κατευθύνουμε τη ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα, ενώ τοποθετούμε και έναν κρύσταλλο καπνώδη χαλαζία στο τέλος των πελμάτων, επίσης με την αιχμή προς τα κάτω ώστε να γειώνεται η ενέργεια.

Τοποθέτηση ΚρυστάλλωνΣτη συνέχεια τοποθετούμε δύο κρυστάλλους (εκ των προαναφερόμενων) εκατέρωθεν του κεφαλιού στο ύψος του τρίτου ματιού ή/και στο ύψος των ματιών ή/και στο ύψος του στόματος (βλ. σχέδιο 1).
Τους αφήνουμε για 10-15 λεπτά ενώ παράλληλα οραματιζόμαστε να καθαρίζει το μυαλό μας από κάθε σκέψη και έγνοια, αισθανόμενοι να μας διακατέχει μια βαθιά γαλήνη.

Η τοποθέτηση στο ύψος των ματιών και συγκεκριμένα στο σημείο του κροταφικού οστού που είναι λίγο πιο βαθύ, σχετίζεται με την ύπαρξη δευτερεύοντων ενεργειακών κέντρων του τρίτου ματιού, τα οποία δρουν βοηθητικά στην αντιμετώπιση μιας δυσλειτουργίας στο τρίτο μάτι. Τέτοιες δυσλειτουργίες θα μπορούσαν να εκφράζονται ενεργειακά σαν δυσκολία διάκρισης, άρνηση να δεχτούμε καταστάσεις ενώ τις βλέπουμε (τύφλωση του εαυτού μας, αυταπάτες), έλλειψη συγκέντρωσης, νοητική ανησυχία κ.α., ενώ σε φυσικό επίπεδο εκδηλώνονται με πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους στα μάτια κ.α.

Στο ύψος του στόματος, και συγκεκριμένα στην λακουβίτσα της κάτω σιαγόνας, βρίσκεται ένα από τα τριτεύοντα ενεργειακά κέντρα του τσάκρα του λαιμού. Αυτό το σημείο θα έχει παρουσιάσει ενεργειακή δυσλειτουργία όταν πιέζουμε υπερβολικά τον εαυτό μας για διάφορους λόγους να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό σε κρυφούς θυμούς που θέλουμε να εκφράσουμε - όταν θέλουμε να πούμε τόσα πολλά αλλά δεν τολμάμε, ενώ σε φυσικό επίπεδο σχετίζεται με τρίξιμο των δοντιών σε πονοκεφάλους, πρήξιμο στο λαιμό και στη γλώσσα κ.α.

Τεχνική για ημικρανία


Ακολουθούμε την πάγια τοποθέτηση ενός κρυστάλλου χαλαζία στηνΤοποθέτηση Κρυστάλλων κορυφή του κεφαλιού με την αιχμή προς τα κάτω και έναν κρύσταλλο καπνώδη χαλαζία στο τέλος των πελμάτων, επίσης με την αιχμή προς τα κάτω. Στη συνέχεια τοποθετούμε έναν κρύσταλλο (είτε χαλαζία είτε αμέθυστο) στο πλάι του κεφαλιού με την αιχμή προς τα μέσα, στο ύψος του τρίτου ματιού.
Επίσης, τοποθετούμε έναν ακόμη κρύσταλλο με την αιχμή στραμμένη στο σημείο "Χολή 21".
Η "Χολή 21" είναι ένα βελονιστικό σημείο στον ώμο, στο μέσο της γραμμής που συνδέει το άκρο του ώμου και το ακρώμιο στο υψηλότερο σημείο του ώμου (βλ. σχέδιο 2). Το σημείο αυτό σχετίζεται με πονοκεφάλους, με μυϊκούς πόνους στον ώμο, με φλεγμονώδη προβλήματα σε κεφάλι ή λαιμό, διόγκωση των λεμφαδένων, άσθμα, δύσπνοια κ.α.

Για ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα της τεχνικής, μπορούμε να τοποθετήσουμε παράλληλους κρυστάλλους μέχρι το τέλος του μεσημβρινού της χολής, ώστε να κατευνάσουμε το επαναστατημένο γιανγκ της χολής.

Ο χρόνος που αφήνουμε τους κρυστάλλους σε αυτές τις θέσεις δεν υπερβαίνει τα 10-15 λεπτά.

 

Σχέδια: Μιχαήλ Άννινος

Pin It